Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
16.7.2013, Pavel Kovač, recenze
Pokud dnes sháníte novou televizi, je téměř jisté, že sáhnete po LCD s LED podsvícením. Samozřejmě bude chytrá a velká. SONY navíc přidává prakticky dokonalé barvy a opravdu slušný kontrast. Co víc si přát?
mr.zizu (1) | 22.7.20139:16
Nevíte někdo, jak tohle funguje? Pokud se nepletu, tak NFC se používá na kratší vzdálenosti jako např: bezkontaktní platební karty, karty na dopravu, ...
I většina mobilního příslušenství, které má NFC funguje přenos dat přes Bluetooth, kde NFC se použije pro rychlé spárování s přístrojem ­(pouze se přiloží k NFC anténě telefonu­).
Myslim, že u této televize se NFC použije pouze pro spárování s televizí, ale vlastní přenos bude probíhat pomocí klasického infraportu nebo nějakym standartem přes vestavěnou WiFi v televizi.

Ví někdo z vás o co se přesně jedná a jak to funguje? Docela by mně to zajímalo.
Odpovědět0  0
rrajnoha (6) | 18.7.201312:14
Zdravím, Hned úvod je zavádějící ­"Pokud dnes sháníte novou televizi, je téměř jisté, že sáhnete po LCD s LED podsvícením­". Možná u lidí, kteří podlehnou reklamám, nechají se jí vláčet a neví co kupují to platí. Ti kteří se zajímají a nebo si nechají poradit je opak pravdou. Myslím že daleko levnější plazma s obdobnou výbavou na tom bude obrazově lépe. Dle mého pokud preferuji kvalitu obrazu bez zbytečností okolo tak v dnešní době stačí kvalitní plazma Panasonic a pokud chci i ­"komfortnější smart­/multimediální s dobrou konektivitou­", tak také plazmu třeba LG.
Vždyť stačí jen porovnat zobrazení obličeje : LCD ­- ­"hladké­", plovoucí s jemnými artefakty, Plazma : ­"normálním­" přirozený obličej. Nebo divný pocit u LCD jako kdyby před obrazem bylo jakési sklo s jemně hrbolatou nepravidelnou mřížkou ­- hrozně rušivé.
Nepopírám, že na tuto televize za tu cenu se nebude dát dívat, ale plazma za 1­/2 ceny bude podstatně obrazově lepší.
Je to jen můj názor tak to také tak berte. Za ním si ale stojím, protože cca 50 lidí kterým jsem doporučil plazmu si obraz za málo peněz nemohou vynachválit ­(u poloviny s 40­" TV stačilo i HD Ready­). Samo sebou se objevily TV které pískaly, bzučely... ale jejich výměnou­/koupí jiné se to vyřešilo.
Odpovědět5  0
ODSakEda (108) | 18.7.201321:08
ACHJO... BUD JSTE SLEPEJ, NEBO KDO VÍ, CO JSTE GDE VIDĚL ZA LEVNÉ LCD TV A PŘI JAKÉM NASTAVEVÍ A PROPOJENÍ A JAKÝ BYL ZDROJ OBRAZU KSICHTŮ?!...
Odpovědět1  2
ODSakEda (108) | 18.7.201321:13
JEŠTĚ DODÁVÁM, ŽE PLAZMU LEDA JEŠTĚ TAK NA VIDEO, ALE NA FOTKY JAKO MONITOR UŽ VŮBEC NÉ! JIŽ JEN TEN FAKT, ŽE OBRAZ VYKRESLUJE A TEDY MRKÁ I STATICKÁ FOTKA O JEMNÝCH BAREVNÝCH PŘECHODECH OPROTI S­-IPS PANELECH ANI NEMLUVĚ A VE DNE NAMÍSTO ČERNÉ JEN ŠEDÁ + ODLESKY... BRRR :­-­( JSEM FOTOGRAF A NAVÍC I PŘÍLEŽITOSTNÝ KAMERAMAN A TAK VÍM O ČEM PÍŠI! JELI NĚKDO JEN KAMERAMAN JE TO ČASTO SLEPEC... UMÍ SICE KOMPONOVAT ALE JASY A BARVY V MALÍKU VĚTŠINOU NEMÁ :­-(
Odpovědět0  3
Petr Svobodný (2) | 23.7.201312:06
Nezlobte se, ale nechápu, co přesně myslíte tím, že obličeje na LCD jsou ´„hladké“, plovoucí­(?!­) s jemnými artefakty´? Naprosto v koncích s představami jsem pak u Vašeho pocitu „jakéhosi skla s jemně hrbolatou nepravidelnou mřížkou před obrazem“. Osobně se primárně soustředím na schopnost televizoru zobrazit co nejvěrněji pleť a musím konstatovat, že současné TV LCD ­(především Philips, resp. Toshiba a určitě Sony­) si v tomto směru vedou excelentně, ať už se jedná o plasticitu obličejů, tak i jejich reálné zabarvení, a to včetně detailního vykreslení všech nedokonalostí kůže ­(až mi, bez přehánění, padá čelist­), a to jak v HD, tak v SD ­(v tomto případě samozřejmě není detailnost z podstaty tak zářivá­). Jako trošku problematické považuji televizory – nikoliv panely – značek LG a Samsung, u nich vnímám tváře, přes všechna ostatní pozitiva obrazu, jako relativně málo plastické a barevně ne zcela reálné ­(zcela uspokojivě nenastavitelné­). Pro plazmy hovoří jedna nesporná výhoda – netrpí jevem zvaným clouding, což je bolavé místo LCD s diodami, přesto rozhodně nesouhlasím s Vaším tvrzením ­(vydávaným přitom jen jakoby za neškodný názor­), že plazmový TV bude „PODSTATNĚ obrazově lepší“ než recenzovaný LCD, což je značně přitažené za vlasy a dovolím si tvrdit, že matoucí. Možná plazma předstihne LCD, nevím, ale rozdíly určitě nebudou tak markantní, aby byla tato technologie odmítána! Vzpomenete někdy na obraz vakuovek? Zaštiťujete se zde ca 50 lidmi, kteří mají na Vaše doporučení doma plazmu a jsou vnitřně asi přesvědčeni, že mají to lepší, ale oni měli možnost vidět obraz na hodnoceném TV Sony, případně ho porovnávat? Že se ptám! A měli vůbec při vybírání možnost hodnotit obě technologie vedle sebe? Pokud ano, usměrňoval jste je nějak, dal jste jim vzdělávací přednášku, nebo jste hodnocení nechal čistě na nich, bez doprovodných komentářů? Vážně by tito lidé doma nesnesli dobře vyladěný ­(což je pro mnoho lidí velká neznámá­) LCD TV? Souhlasím s Vámi ale v tom, že HD Ready je dostačující, ono nativní HD prý ani nebývá ve skutečnosti využito.
Odpovědět0  0
KOCOUR65 (1) | 17.7.20132:02
Pokud dnes sháníte novou televizi, je téměř jisté, že sáhnete po LCD s LED podsvícením

Tak to neni vubec jiste ­- nekdo tady zije mimo realitu ­- existuje neco jako plazma
Odpovědět4  0
Pavel Kovač (37) | 17.7.20139:22
Ano proto tam je slůvko ­"téměř­".
Odpovědět0  3
Vagi (6) | 24.7.201322:49
Velmi nešťastná formulace...skoro jako z reklamního letáku.
Odpovědět1  0
radon (47) | 16.7.201323:51
Ty perfektní barvy jsou způsobeny ­"jen­" poctivou firemní kalibrací nebo je v tom něco více ­(barevná teplota LED podsvětlení, lepší barevné filtry před LCD apod...?­) tedy něco co konkurence nedokáže?
Koupil jsem si totiž teď loňského Samsunga 46ES7000, který má také VA panel s velmi hezkým kontrastem a jsem spokojený, jen si po přečtení tohoto článku nejsem jistý jestli se nedá z těch jeho barev vyždímat více, než co nastavili u Samsungu.
Mimochodem kupoval jsem ho za 25.000 Kč, což je teda v porovnání s touhle cenou ... no ehm síla :­-­)
Odpovědět0  0
kurtd (7) | 16.7.201317:48
Nejde o A­-MVA tech ale o PSA kterou původně v roce 2004 vyvinuto Fujitsu.
http:­/­/www.digitalversus.com­/tv­-television­/screen­-technology­-sub­-pixels­-up­-close­-a1547.html

Dále podle Fullhd.gr. kde TV otevřeli, tam není žádný známý štítek výrobce lcd panelů.
http:­/­/www.fullhd.gr­/reviews­/tv­-tear­/item­/15708­-sony­-bravia­-kdl­-46w905a­-teardown.html
Jen jakýsi YoungLighting což je podle jejich webu nějaký jaký výrobce LED osvětlení.

Podle mě jde o jeden z těch to Samsung CELL panelů bez podsvícení.

http:­/­/www.panelook.com­/modelsearch.php?pagesize=50&order=panel_id&panel_type=&product_composi­tion=&brand_family=SEC&panel_size_inch=46&resolution_pixels=19201080&bri­ghtness=­-1&gray_depth=&viewing_angle_function=&lamp_type=NO&signal_type_category=&ro­hs_compliance=&button=Search

No a podsvícení si nejspíše Sony nechalo udělat u těch YoungLighting ;­-)
Odpovědět0  0
intago (9) | 16.7.201313:53
dlouho jsem zkoušel a vyhrálo pasivní 3D. Mám LG a jsem spokojen. Podle mne má aktivní více nevýhod. A hlavně: Co v 3D vlastně je? Pár filmů, ale žádný pořádný kanál ani na satu, jen demo. K čemu to pak je? Leda přepočet. Je to bída bídoucí :­-­( A výhled? Hrůůza.
Odpovědět0  0
jwj (3) | 16.7.20137:08
Díky za recenzi, docela mě u tak drahé telky z roku 2013 překvapily takové problémy s podsvícením. Mám starší nižší řadu 46W5500 a tam to bylo to samé. Ale jak říkáte ve filmu a pohybu se to ztratí.

Prosím opravit chyby ­- v tabulce je pasivní 3D, v textu dále aktivní, dále střídavě píšete o VESA 300x300 a 400x400, žonglujete s NFR a NFC ­- myslíte tím asi totéž?
Odpovědět2  0
Pavel Kovač (37) | 16.7.20138:15
Díky za reakci. Chybky­/překlepy opraveny.
Ono to podsvícení je vždy takové ošemetné. U televizí je hlavně důležité aby neměli průsvity. Tmavších okrajů si valná většina uživatelů ani nevšimne.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.