Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
20.1.2010, Martin Kuchař, recenze
Již jsme si zvykli na nové tunery, které zvládají dekódovat jak klasické digitální vysílání, tak i jeho MPEG-4 HD verze. Sony jde ale o něco dále a přidává podporu i pro DVB-C a hlavně pro DVB-S, díky čemuž můžete sledovat kanály vysílané družicí Astra.
jaydoo (7) | 18.2.201012:18
Dakujem za odpovet. aj ked v Ageme vychadza ten modul lacnejsie, tak je asi lepsei kupit ten SMIT.
alebo sa to moze v buducnosti opravit nejakou aktualizaciou ?
Odpovědět0  0
PaloM | 18.2.201013:05
Tazko povedat, ja som CAM modul SMIT dostal od Skylinku a isiel asi mesiac bez problemov a potom cim dalej tim viac ho tv po zapnuti nenaslo. Po konzultacii s technikom od Skylinku mi boli ochotny pozicat modul ineho vyrobcu aby sme vylucili chybu tv, ale musel by som si ist pre neho osobne. So stastim som nasiel v okoli predajcu ktory mi pozical Eurocam modul a ten robil ine chyby ale vzdy ho nasiel. Po dalsom telefonickom rozhovore s technikom mi modul vyreklamovali a dostal som novy SMIT a ten zatial ike OK.
Odpovědět0  0
jaydoo (7) | 17.2.201013:23
Treba kdyz k tomu nemas pribalenou kartu.
Odpovědět0  0
PaloM | 18.2.201010:21
ked ho nemas, staci kupit CAM modul cryptoworks a kartu Skylink

k TV Sony W5800 som vyskusal dvoch vyrobcov ­(SMIT a EUROCAM­) a bez problemov mne funguje SMIT:
http:­/­/www.tvsatnitra.sk­/online­-satelitna­-technika­/cam­-moduly­/cam­-cryptoworks­-modul­-smit?vmcchk=1

EUROCAM:
http:­/­/www.agem.sk­/?cmd=tovar_detail&product=13773348
pri nom sa pri prepnuti na kanal History SD zobrazila chybova hlaska a potom isla stanica OK, dalej pri pozerani History HD a naslednom prepnuti na ine stanice sa DVB­-S primac zablokoval a potom nesli pozerat ani FTA stanice, stacilo TV vypnut a znova zapnut a vsetko islo OK. Ine chyby som pri nom nenasiel, teda ak nebudes pozerat History da sa pouzit aj tento modul.
Odpovědět0  0
Jindra22 | 4.2.20101:19
Na Vánoce jsem koupil tuto telku, i když ve 32­" provedení, ale jinak je vše stejné. Musím říct, že obraz je naprosto brilantní. Je to nad moje očekávání. Zatím vše co jsem viděl na prodejnách byla dost hrůza a myslel jsem, že je LCD krok zpátky proti mé 100 Hz CRT Sony. Ale opravdu jsem byl příjemně překvapenej. Ostrý obraz, černá je maximálně černá ­(žádná šedá kaše a jako to u LCD bývá­). Satelitní tuner jsem chtěl integrovanej, abych mohl používat jeden ovladač. Předtím jsem měl dva roky satelit zvlášť. Družice jdou naladit 4, já naladil tři a jsou to tisíce stanic, ze kterých jsem si poskládal jen cca 100 na začátek seznamu. Na ovládání satelitu jsem nejdřív hodně nadával. Do doby, než jsem věnoval pár hodin na setřídění. Od té chvíle na ten systém nedám dopustit. Jednoduchý, přehledný a seřazení pozic je stajné v hlavním seznamu i v oblíbených. Jedním ovladačem můžu ovládat i DVD, který jsem dodatečně přikoupil. Lidi co viděli u mě ten obraz, tak byli pak zhnusení ze svých LCD co mají doma ­(vesměs různé levné LG z akcí, o kterých si mysleli, kdoví co nemají­). Takže rozhodně můžu doporučit. Jediný co mě dost vadí, tak v USA prodává k těmto telkám Sony zvukovou lištu ­(sound bar­) která se nacvakne přímo pod TV a k tomu je subwoofer a stojí to jen 299 USD. Ale do Evropy to vůbec nedováží. A doprava je kvůli rozměrům a hmotnosti za 3000 Kč a ještě riziko cla a dph. U nás prodávají jen podsatně dražší verzi, novější typ, ale u nás za cca 17000 Kč a to je totálně mimo, za to už je extra zesák a dřevěný bedny.
Odpovědět0  0
PaloM | 8.2.201013:26
ja mam ho mam tiez v 32 palcoch. Obraz je podla mna vyborny, zvuk na lcd tiez. Na spravu programov som si stale nezvykol a je to podla mna nedotiahnute po sw stranke. Oblubene polozky tam su len do poctu ­(dokonca sa nahodne vymazavaju vzdy od polozky 2500 vyssie, je to druhy naladeny satelit mam to potvrdene aj od kolegu ktory ma 40­). Dalsi jeho problem je EPG i ked Sony tvrdi ze je to na starne vysielacej ale podla mna ked to TV zobrazi chybne pri oblubenych a info okne pri prepinani programov, dobre to je pri zobrazeni EPG celkovo.
niektore jeho srandicky som vyfotil a su tu: http:­/­/www.box.net­/shared­/jnrfr5voic
Pre uplnost uvadzam ze som vyskusal 3 CAM moduli roznych vyrobcov a niektore chyby su specialne pre niektory CAM a niektore su spolocne.
+ obraz
+ zvuk
+ spotreba
+ DVB­-S
- sprava programov
- EPG
- prirucka na pouzivanie
Celkovo: vynikajuca zobrazovacia jednotka, ale mierne nadpriemerny ­(mozno az priemerny­) televizor. Pri dobrej predajnej akcii t.j. akcna cena + zadarmo CAM modul, Skylink karta, parabola, konvertor, kde dalsie naklady su konzola, kabel a koncovky sa to da. Keby som musel kupovat TV sa plnu cenu plus k tomu dokupit vsetko dalsie asi by som rozmyslal ci za tie peniaze nedostanem nieco viac.
Odpovědět0  0
Jindra22 | 8.2.201017:32
U vás k tomu dávali i parabolu a LNB? V ČR to pokud vím bylo jen s modulem+Skylink kartou. Ale to EPG souhlas, to je opruz. Jinak volba stanic přes tlačítko Home je fajn a oblíbené nepoužívám, ale je to tam setříděno stejně. Jen to při procházení oblíbených hned zkouší zobrazovat, takže výsledkem je totální zpomalení, když se člověk chce dostal přes víc položek. Co taky nepotěší, tak plasty extrémně háklivý na mikro škrábance, stačí přejet rám papesníkem pro očištění a už je poškrábanej.
Odpovědět0  0
PaloM | 10.2.20108:03
ta parabola a lnb bola akcia predajcu, t.j TV dodal Sony CAM a kartu Skylink a parabolu s LNB predajca aj ked tv stal rovnako ako u inych predajcov, dokonca ja som natrafil na akciu a vtedy stal tv este menej ako inde.
Predpokladam ze tymto predajca nalakal viacerych nielen mna. Na to poskriabanie som este neprisiel ­(dakujem za upozornenie­) ja TV utieram utierkou na okuliare a zatial vsetko OK.
Odpovědět0  0
Old Seeker | 21.1.201023:04
No samozřejmě že ne a autor článku by se měl trochu zamyslet proč asi; protože i ten nejlevnější značkový externí satelitní přijímač bude mít kvalitnější obraz, inov. sw, bude celkově vybavenější, můžu ho časem vyměnit za modernější, nový typ např. s HDD potažmo i s možností HD příjmu apod., nehledě na další podstatnou věc, a to že mohu satelitní rádia ­(při propojení sat. přijímače s věží či zesilovačem­), kterých jsou řádově stovky poslouchat dle libosti aniž bych kvůli tomu musel zapínat nějaké LCD.
Dále mne pobavila věta....nemusíte totiž kupovat žádné další dekódovací karty nebo přístroje..., no jistě, ale pak budete odkázáni jen na tzv. free stanice, tedy bez možnosti přijímat z orbitu ČT, PRIMU, NOVU, STV apod., takový externí sat. přijímač na pouze free stanice se dá dnes koupit i pod 1000Kč, ale prakticky o ně není vůbec žádný zájem. Přijímače pro příjem SD s možností dekodéru CW, často i integrovaným jsou k mání za cca 2000Kč, ale ani ty už skoro nikdo nechce ­- dnes ­"frčí­" k plackám jedině HD přijímače, které se dají pořídit už od 2500Kč, s možností HDD od 5000Kč. Přidejte si k tomu dobrou plazmu, 42­" už od 11000Kč ­(např. Samsung PS42B451­) a máte dobrý obraz nejen v HD, ale hlavně i v pořád ještě převažující klasice SD vysílání, takže za co bych měl vyhodit 27000Kč u této recenzované novinky opravdu nechápu.
Vypadá to že buďto autor článku toho o současných možnostech satelitního příjmu mnoho neví, nebo že podlehl nadšené euforii, silně a záhadně vyzařující z tohoto soňáckého modelu...
Odpovědět0  0
xoc1 | 22.1.20108:14
Převážně s vámi souhlasím, on autor je z fanclubu Sony. Integrovaný sat rec HD mají loňské Panasonicy, integrovaný přijímač JE přínosem ­(nemusím mít další STB a extra dálk. ovl.­). Jenom mě u autora zarazila i další ­"odbornost­" ­- se sat. přijímačem můžete přijímat Astru !!! Jo, a kterou, jsou 3. A další pozice družic jako ne? Sony je naprosto v koncích v odbytu tv přístrojů, protože nad 32­" je světová poptávka výrazně po PDP kvůli obrazové kvalitě. Ještě k udávanému kontrastu toho elcédé SONY ­- prý 100000:1, no leda dynamický švindl, nativní kontrast kteréhokoliv LCD je s bídou 1200:1. PDP má nativní kontrast 50000:1.
Odpovědět0  0
lkfreak (1) | 22.1.20108:50
Navíc lze po internetu najít spoustu článků, jak je ten satelitní tuner u SONY totálně nemožný, neovladatelný, a použít ho lze jen se zaťatými zuby ­(reakce od satelitních techniků, kteří s tím musí v domácnostech pracovat­).
Opravdu v roce 2008 byl trochu problém nalézt televizor se sat. tunerem, jenže teď je rok 2010, a panasonic už rok nabízí několik modelů ve všech úhlopříčkách !
Takže by měl autor článku se superlativy spíše šetřit...
Odpovědět0  0
Martin Kuchař (43) | 22.1.201010:33
z žádného fan­-clubu Sony rozhodně nejsem a osobně bych si Sony televizor nekoupil protože stejné parametry se dají pořídit levněji ­- vytýkáte mi vynášení nepodložených verdiktů a sami provádíte totéž...

pokud jste recenzi četli, tak jsem se zmínil, že jsem neměl možnost satelitní příjem a jeho kvality otestovat, čili jsou všechny informace prakticky jen citované z technické dokumentace výrobce

televizor jako takový je zcela jednoznačně určen pro ty, kteří si chtějí koupit značkovou televizi SONY ­(z jakýchkoliv důvodů­) a satelitní příjem si na ní vyzkoušet. V případech, kdy jim parametry integrovaného tuneru postačovat nebudou, určitě přejdou na jiné ­(kvalitnější­) řešení

musím se smát, když jsme přijdou tři nadšenci pro satelit ­(podle toho, jak píšete je jasně vidět, že mezi ně patříte­) a začnou shazovat podobné výrobky, protože jejich potřebám nedostačují ­- je zde ale valná většina amatérů, kterým bude základní příjem postačovat

hudební fajnšmekr taky nečte recenze levných počítačových bedniček a když už ano, tak ví co od daného výrobku čekat ­- a tak bychom mohli pokračovat klidně i přes srovnání BMW a ŠKODA apod.
Odpovědět0  0
HalenTech (8) | 1.2.20106:47
No, nevím jak vy, ale já bych si teda PDP tv nepořídil. Radši LCD i když je to o kompromisech. Z okruhu mých známých tak kdo má PDP tak je spíše zklamaný ­(vypalovaní obrazu­). I přes řeči výrobců, vypalování obrazu stále existuje a je to velký problém.
Odpovědět0  0
Milouš 1 | 7.2.20107:42
Vypalování obrazu,já plazmu vlastním 1,5roku zatím nic nepozoruji.Jediné co na plazmové tv je blikání orazu,když je celá obrazovka bílá a na max.svítivost nastavená.Tu svítivost na max.jsem jenom testoval.Všechny Lcd mají takový plastický,umělý obraz,neviděl jsem 9 řadu od Philipse.Měl jsem možnost porovnat vedle sebe velice kvalitní značkovou Lcd s mojí Plazmou a můžu říc jednoznačně kvalitní Lcd tv nesahá co se týče obrazu,ani po kolena plazmovému televizoru.
Odpovědět0  0
m_s | 7.2.201013:17
o vypalování obrazu, spotřebě, atd. je ze strany LCD fanatiků obvyklé. Platí jednoduchá pravidla:
- do max. 37­" LCD.
- pokud bude kombinován jako monitor k PC, pak LCD. Vypalování obrazu u PDP je fakt, ale ne tak jak uvádí výše zmínění a existují profesionální plasmové monitory.
- jako náhrada CRT televize a pro sledování různých zdrojů videa v nenativním rozlišení, včetně DVB­-T, je lepší PDP.
- barevný prostor, kontrast, rychlost přeběhu i výše zmíněná schopnost pracovat se zdroji s různým rozlišením je PDP jednoznačná volba.

Ono blikání v jednolitých barevných plochách se potlačuje stejným způsobem jako u CRT ­- 100Hz. Jen tak mimochodem, pokud někde v krámě dáte hřbet ruky před LCD TVP, pak taktéž pocítíte teplo z něho vycházející. LED podsvícení je jakousi záchranou pro velké úhlopříčky LCD.
Odpovědět0  0
Karel Kýr | 23.1.201022:39
Je jedna věc, kterou u televizí se satelitním tunerem ve výčtu parametrů většinou marně hledáte. Je to informace o verzi systému Diseq. Pokud je jeho verze jen 1.0, pak můžete ihned zapomenout na ovládání anténního rotátoru. To je značná nevýhoda, která degraduje přítomnost satelitního tuneru. Rotátor umožňuje vyhledání většího počtu HD programů, na větším počtu družic než jen z maximálně 4 družic, které lze přijímat dposud vyráběnými televizemi Moje pátrání mi přineslo jeden jediný poznarek: žádná ze současných televizí neumožňuje využít rotátor a to je velká škoda.
Odpovědět0  0
jaydoo (7) | 16.2.201015:00
skusal niekto na to SKY Link ??
Odpovědět0  0
Jindra22 | 16.2.201016:36
Tak Skylink karta je přibalená k tomu, co bys na tom chtěl zkoušet, prostě funguje.
Odpovědět0  0
Oswe | 21.1.201014:13
V Rakousku jsem objevil za zajímavou cenu KDL­-40W5830. Nevíte v čem se liší od recenzované TV?
Odpovědět0  0
Milan Šalda | 20.1.201010:25
Budete recenzovat také top model od Panasonicu TX­-L37V10?
Odpovědět0  0
Martin Kuchař (43) | 20.1.201011:14
zatím jsme o tom neuvažovali, ale můžu se zkusit podívat, jaké by byly možnosti ­- nějaký Panasonic zde dlouho nebyl
Odpovědět0  0
Milan Šulda | 20.1.201014:22
Děkuji. To by bylo skvělé
Odpovědět0  0
xoc11 | 22.1.20108:26
On totiž ten loňský Panasonic v parametrech hravě schová do kapsy tu novinku Sony. Že by diskriminace značek???
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.