Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung UE65F9000: 4K v plné kráse?

18.12.2013, Pavel Kovač, recenze
Fenomén UHD resp. 4K dorazil i do naší kotliny. Přinášíme Vám tak odbornou recenzi 4K televize, a to v podání Samsung UE65F9000. Pozor na to, že po tomto 65" drobečkovi budete toužit nejen letošní Vánoce.

Samsung UE65F9000: celkové hodnocení


První 4K televize v našem testu dopadla poněkud rozporuplně. V podstatě by to šlo říci jednoduše. Televize je velmi dobrá, ale okolí na ni není připraveno. A nejde jen o okolí, ale také o software, HDMI rozhraní a další drobnosti. V podstatě si domů přinesete perfektní televizi s vysokým rozlišením, perfektními barvami, dobrým kontrastem a dalšími superlativy. Současně však doma zjistíte, že tyto vlastnosti vlastně ani nemáte moc šanci využít. A není to jen vina toho, že u nás nejsou dostupná 4K videa, ale i fakt, že mkv soubor s 4K rozlišením televize nepřehraje. Těšíte se na videa na serveru YouTube v 4K? Opět máte smůlu. Zabudovaná aplikace 4K nepodporuje.

Celkově jsem se velmi těšil na 4K v plné kráse, ale ve výsledku je to omezeno na testovací videa puštěná z počítače, hry a práci v operačním systému. Velkou výhodou samotné televize je prakticky bezchybné barevné podání, vysoký kontrast, téměř dokonalé podsvícení a perfektní práce v dynamickém kontrastu. Je vidět, že Samsung si tyto technologie nenechal protéct mezi prsty a na televizi je dobře odladil. Přece jen jde o vrcholný model značky a byla by to dost ostuda, kdyby tomu tak nebylo.


Panasonic TX-L42ET60E TREFA


V celkovém součtu jde o televizi, která tak trochu předběhla dobu. Nebo možná by se dalo říci, že doba není dostatečně připravena na takovou televizi. Ano, má perfektní obraz, 3D obraz je díky 4K na vyšší úrovni a barevně je skvělá. Jediné, co tedy chybí, je dostatečné množství UHD resp. 4K obsahu a HDMI 2.0. Pokud by toto bylo splněno, televize by získala naše ocenění. Samsung má výhodu, že pomocí externího boxu One Connect má možnost danou televizi příští rok vylepšit a dodat třeba HDMI 2.0, To, jestli se tak stane a kolik to bude stát, je ovšem ve hvězdách.


Panasonic TX-L42ET60E hodnocení



Televize je vhodná pro:


1) Uživatele s přísunem 4K obsahu (satelit)


Plusy


Perfektně dynamický obraz
+ Barevný prostor sRGB/Rec.709
+ Velmi slušné barevné podání
+ 4K pomáhá 3D režimu
+ 4K vypadá opravdu pěkně
 
 

Minusy


- Svět není připraven na 4K
- TV neumí přehrávat 4K mkv
- Menu televize pouze v 1080p
- Vysoká cena (což je pochopitelné)
- Lehce slabší pozorovací úhly oproti IPS
 
 
Za zapůjčení televizoru Samsung UE65F9000 děkujeme Samsungu.
 

Cena v době testování: cca 149 900 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte televizi Samsung UE65F9000?
V anketě šlo hlasovat od 18.12.2013 do 8.7.2014. Počet hlasujících: 14
Výborná21 %
Průměrná7 %
Špatná71 %