Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
11.9.2015, Jakub Doležal, recenze
Zatímco ovládání mobilu je dnes snadné a intuitivní, u televizorů je to často o nervy. Přepínání kanálů sice funguje na výbornou, ale v oblasti multimédií a internetu je to doslova peklo. Bude pro Samsung řešením Tizen OS?
nilanik74 (1) | 20.2.201611:58
cauky.nevie niekto,jak mam pridat hlasitost v rezime sluchatka? Na DO to nejde a furt mi to vypisuje,ze tato funkcia je pre mna nedostupna.Pomozte prosim,potrebujem to zpristupnit.
Odpovědět0  0
bedo. (4) | 15.9.20158:33
no, za starých čias sa to volalo mono ­- možno by nezaškodilo trošku internej cenzúry, lebo priestorový zvuk z jedného zdroja­/reproduktora nedokáže urobiť nikto, ani Samsung ;)
Odpovědět0  0
ksyp (17) | 14.9.20159:18
42000,­-Kč za TV v takové ­"nekvalitě­". To dostanu 3 nebo 4 kusy TV.
To si snad dělají prču! S něčím takovým přijít a obtěžovat lidii!

Odpovědět0  0
Thunder.m (2) | 14.9.20159:17
Děkuji za test vlajkové lodi Samsungu pro rok 2015, kupoval jsem novou televizi a tahle byla na seznamu v nejužším výběru, obraz překrásný, design povedený, ovládání super, ale nakonec jsem jí nebral kvůli aktivnímu 3D ­(nevyhovuje mi­) a hlavně vysoké ceně, doufám že Samsung udělá nějakou akci a stáhne cenu někam k 30 000 Kč, viděl jsem ještě modely ze 6. řady a ty byly taky velmi povedené až na absenci 3D a horší podání barev.

Bylo by fajn, kdybyste vyzkoušeli postupně všechny vlajkové lodi známých značek a jejich SW, protože tohle je přesně to co lidi zajímá.

Mě například Samsung dost překvapil jak tahle velká firma může šlápnout neuvěřitelně vedle, mají víc jak polovinu televizí zakřivených a ač vypadají zajímavě prostě to neletí, ta parodie na OS zvaná Tizen jim taky spíš uškodí, hlavně bude chvíli trvat než začne i něco umět, škoda že dělají takové dětské chyby, bude to hold těžký rok...

Ještě pár kritických postřehů

Samsung ­- zbytečné zakřivení TV ­(stačilo jen pár modelů­), Tizen je průšvih ­(měli se dohodnout s Nvidií a Googlem ­[shield ve všech vyšších řadách­]­), zajímavé je to vyměnitelné šasí, škoda že není univerzální pro všechny výrobce

LG ­- podle mě jde správným směrem k OLED ­(modely 2014 jsou už za super ceny­), ale ten WEBOS nemyslí snad ani vážně, zkoušel jsem si TV v prodejně a neměl jsem na to nervy, modely 2014 ani nezaktualizují a nechají je na verzi 1.5 tím zákazníky fakt neoslní a hlavně zdaleka nemají ty páky jako Samsung, takže předem prohraný boj, ohledně aktuálních řad snad jen zbytečně lesklé panely.

Panasonic ­- dětský OS Firefox a to je ještě víc k smíchu než výše uvedené, ale aspoň je svižný, líbí se mi podpora VP9 na skoro všech modelech pro 2015.

Philips ­- inovativní Ambilight, modely pro rok 2014 už novější Android neuvidí a tím také zákazníky neoslnily, modely pro rok 2015 mají Android 5.1, ale hooooodně podcenili výkon, i starý Galaxy S4 má lepší výkon než nové modely Philips a to i z řady 7. možná že 8. řada uvedená před pár dny to dožene, ach ty záseky a další problémy co mají se SW.

Sony ­- Podle mě dnes asi nejlepší volba, velmi pěkné obrazovky, Android pro rok 2015 a trochu lepší vnitřnosti než Philips, bohužel za to zákazník zaplatí v průměru o 20% víc.

Kdo to vydržel až sem ještě popíšu co jsem nakonec vzal:
Philips 49PUS7150 ­- za cenu cca 33 000 Kč
Za pár dní hodím recenzi na heureku, ale zatím jsou moje pocity spíš smíšené, začneme u těch pozitivních:
+ Android 5.1
+ Velmi pěkný design
+ Polomatná úprava obrazovky
+ Velmi pěkný obraz
+ Ambilight ze 3 stran
+ Skvělé dálkové ovládání
+ Velmi tenká na dnešní poměry
+ Přidaný reproduktor hraje pěkně
+ 4K už umí i v 60 fps a jako monitor vypadá skvěle
+ Super pasivní 3D ve 4K už má skvělé rozlišení
+ Zabudovaný chromecast

A teď ty negativní:
- Absolutně nedoladěný systém, často se stane že čekám na některé reakce i 10 vteřin, je opožděná snad ještě víc než WEBOS 0.5
- Interní Player nepřehraje všechno, hlavně některé MKV soubory mu dělají problémy, 10bit HDR taky nedá, tohle sice řeší například MX Player, nebo VLC, ale pak následuje další KIKS
- Z android aplikací neumí 4K a dokonce ani 3D což je dost divné
- Hodně vysoký inputlag ­(někde kolem 80ms­), takže na hraní zapomeňte
- Nemá dekoder VP9, takže 4K z YOUTUBE nedá
- Interní CPU a grafika jsou hodně velký LOW END, nikde jsem přesné specifikace nenašel, ale skoro všechny hry co spustím se sekají ­(Asphalt 8, Overkill 3­)
- Pouze 16GB interní paměti v době kdy 64GB stojí pár stovek je dost škoda

Zatím to vidím tak že až příští rok začne být pro TV konečně zajímavý, protože se výrobci snad poučí a doladí svoje systémy a konečně za cedulkou Tizen OS nebude jen prázdný shop, nebo nálepka Android TV nebude jen pro parádu a jako demo, LG doufám že všechny předjede s OLED a ostatní výrobci dostanou rozum
Odpovědět1  1
Jakub Doležal (179) | 14.9.201523:19
Dobrý den,
děkuji za tak rozsáhlý výčet veškeré konkurence na trhu. Majorita výrobců udělala radikální změnu v systému teprve nedávno a s tím se bohužel váže i to, že nebudou mít vše odladěné na 100%. U některých výrobců je malou nadějí elektronika umístěná mimo televizor, takže pokud bude hardware pomalý a nebo software již neaktuální, bude možné koupit nový ­"mozek­". Viz například to, co teď uvedl Samsung ­(SEK­-3500­).

Tak jako tak si ale myslím, že výkonný HW budou výrobci používat až ve chvíli, kdy se to stane předmětem soupeření a do té doby bude nutné mít na hraní her, surfování, nebo náročné HDR­/4K video nějaký počítač.
Odpovědět0  0
Pablo.M (7) | 13.9.201515:46
Jako vždy u tohoto tématu jednoduchý dotaz: kolik velikostí titulků a v jaké barvě lze zobrazit? Tradiční 3 a bílá je tradiční samsung jako přehrávač na dvě věci!
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 13.9.201519:19
Televizor už bohužel nemám, nicméně přehrával jsem na něm několik filmů­/seriálů s titulky a nepřišlo mi, že by bylo potřeba zobrazení nějak upravovat. Vše bylo čitelné i na vzdálenost cca 3­-4 metrů.
Odpovědět0  0
Pablo.M (7) | 13.9.201520:10
No tak děkuju za info. Mne ale zajímaly možnosti. Ne potřeba. Pro upřesnění. Větší bych uvítal a jen slepec neví, že bílá na bílé je totální píp...
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 14.9.201523:12
Tizen svým vzhledem i nabídkou funkcí velmi výrazně vychází z předchozí generace, takže předpokládám, že pokud to nešlo tam, nepůjde to asi ani v Tizenu. Minimálně do doby, než dorazí nějaká větší aktualizace.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.