Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Rollei Actioncam Skibrille 135: specialista na svahy?

22.4.2015, Jakub Doležal, recenze
Fotografie z dovolené jsou v dnešní době tak trochu přežitkem a prim hraje video doplněné o dynamickou hudbu. Je pro tyto účely lepší koupit univerzální kameru, nebo raději sáhnout po specializovaném řešení? Co třeba kamera zabudovaná v lyžařských brýlích?
Kapitoly článku:
Je tedy lepší pořizovat pro účely sportu specializované kamery, nebo raději sáhnout po univerzálním řešení? Rollei Actioncam Skribrille se v dnešním testu pokusily zaujmout sportovněji laděné lyžaře, kteří by si tak mohli snadněji zaznamenávat své jízdy a kousky na sjezdovkách. Podařilo se to?

Samotné brýle lze chválit, neboť takto široké přední sklo odbourává tradiční omezené pozorovací úhly. Takřka zrcadlová povrchová úprava skvěle funguje i při ostrém horském slunci. Konstrukce brýlí je dostatečně bytelná a zároveň lehká. Bohužel se mi i přes veškerou opatrnost během testovacího týdne podařilo udělat na povrchu několik nepěkných vrypů.





Technické zpracování kamery by si ale zasloužilo více pozornosti. Jednak je zde napevno daný sklon, takže si často budete nahrávat špičky lyží a nikoliv to, co se odehrává před vámi. Z počátku zlobí i délka kabelu a na větších helmách budou brýle často vystřelovat. Kvalita videa je někde na pomezí mezi přijatelné a nepříliš dobré, stejně tak výdrž baterie.

Zkrátka je co zlepšovat a bude velmi záležet, zda berete funkci kamery jako hlavní funkci, či jako doplňkovou např. k jiné kameře. Pokud si totiž od brýlí slibujete dech beroucí, křišťálově čisté záběry, pak vás výsledek asi zklame. Navýšení ceny běžných lyžařských brýlí za integraci kamery je v tomto případě 2-3 tisíce Kč.


Rollei Actioncam Skibrille jsou vhodné pro:


1) Aktivní lyžaře, kteří chtějí mít záznamy z jízdy
2) Lyžaře, kteří si nechtějí lepit držáky na helmu
3) Lyžaře hledící na neokoukaný design


Plusy


+ Perfektní výhled z brýlí
+ Elegantní design
+ Jednoduché ovládání
+ Lehkost a pevnost


Minusy


- Fixní poloha objektivu
- Pouze 1080p a nepříliš kvalitně
- Napájecí kabel strhává brýle z větší helmy
- Nastavení přes TXT soubor
- Nižší výdrž při nižších teplotách
- Mini USB konektor

 
Za zapůjčení Rollei Actioncam Skibrille děkujeme Digitoru.

 

Cena v době testování: cca 5 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu: