Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Rollei Actioncam 7S Wi-Fi: hodně muziky za málo peněz?

17.4.2015, Jakub Doležal, recenze
Kdo dnes tráví dovolenou bez minikamery, jako by nebyl. Ať už jdete na výlet, koupete se u moře, nebo sjíždíte svahy, míjí vás desítky lidí s krabičkami po celém těle. Musíte ale kupovat to nejdražší, nebo lze sehnat podobnou kvalitu za polovinu ceny?
V případě univerzála Rollei Actioncam 7S Wi-Fi lze vyjmenovávat prakticky samá superlativa, jelikož díky ní můžete získat povedené záběry z dovolené, navíc díky bohaté výbavě nebudete limitováni jedním typem sportem. Výbava je nadstandardní a místy až možná přemrštěná, zejména počet tlačítek a indikačních diod je matoucí.





Zpracování kamery není co vytknout a stejně ji budete většinu času vozit ve vodotěsném obalu, který ji kromě vody ochrání částečně i před pády. Tím se dostáváme zpětně ke všem těm tlačítkům, které po vložení do obalu pozbývají smysl, zejména když máme možnost použít pro nastavení Wi-Fi.

Konfigurace přes bezdrátové spojení je velmi pohodlná a prakticky bych ani nedoporučoval kupovat takto pokročilou kameru bez této možnosti. Na druhou stranu Rollei deklaruje podporu 4K, která nejen že nenabízí zrovna nejplynulejší video, ale také nelze takto vysoké rozlišení nastavovat přes Wi-Fi, což mi přijde jako značná nevýhoda.

Výdrž kamery je více než dostačující a je možné, že dříve zaplníte paměť, než vám dojde energie v akumulátoru. Celkově vzato je tedy tento model rozumným kompromisem vůči pořizovací ceně, zejména když zvážíte, kolik příslušenství od výrobce dostanete. Při letmém srovnání s GoPro Hero 4, které se natáčení také částečně účastnilo, jsem nabyl dojmu, že má přeci jen výrazně lepší kvalitu záznamu, byť takřka 100% navýšení ceny není adekvátní.


Rollei Actioncam 7S Wi-Fi je vhodná pro:


1) Aktivní sportovce, kteří chtějí mít záznamy z venkovních aktivit
2) Pokud chcete mít pod kontrolou veškerá nastavení
3) Pokud máte s sebou smartphone či tablet


Plusy


+ Množství funkcí
+ Velkolepost příslušenství
+ Výdrž na jedno nabití
+ Podpora Wi-Fi a aplikace


Minusy


- 4K pouze ve 12 FPS
- Příliš mnoho tlačítek
- Držáky je nutno nastálo přilepit
- Mini USB konektor
 
 
Za zapůjčení Rollei Actioncam 7S Wi-Fi děkujeme Digitoru.


 

Cena v době testování: cca 6 200 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu: