Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Porte DTT-6720: HD příjem po zemi

20.4.2009, Radek Jahoda, recenze
V dnešní době je dobře, že se začínají objevovat přijímače, které neumí jen to nutné, ale i to, co se bude používat za pár let nebo se používá již dnes v menším rozsahu. Týká se to hlavně HD příjmu, který nabízí i námi testovaný set-top-box Porte DTT-6720.
Kapitoly článku:
Při zobrazení teletextu se přijímač nejprve zeptá, který jazyk chceme zobrazit. U nás je vždy jen jeden, takže ho jen potvrdíme a můžeme listovat. Paměti na stránky jsou zřejmě jen čtyři, takže při rychlém listování je nutné na načtení čekat. Čeština je podporována zcela a včetně diakritiky velkých písmen. Zobrazení není roztaženo přes celou obrazovku a je lehce průhledné, takže na pozadí vidíme lehký náznak obrazu. Přepnout do zcela průhledného zobrazení nelze, ale titulky na straně 888 fungují dobře. Vykreslování je naprosto rychlé, ke změně dojde během jednoho snímku.



Rádio funguje obdobně jako televize, správa programů i ovládání jsou stejné, místo obrazu se ale zobrazí pouze statický obrázek.



Přijímač disponuje i USB rozhraním, pomocí kterého lze nejen aktualizovat firmware, ale i prohlížet obrázky z připojených zařízení. Tuto funkci vyvoláme z menu přístroje a pak se objeví průzkumník, pomocí kterého procházíme strukturu adresářů. JPEG obrázky jsou zobrazeny jako soubory a můžeme si je nechat zobrazit.



Jejich načtení trvá asi pět vteřin u velikosti 10MPx, pomocí šipek můžeme fotografii otáčet a listovat na další fotku.