Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Philips 42PFL8404H: s Ambilight na filmy

28.1.2010, Martin Kuchař, recenze
Televizory s technologií Ambilight slibují unikátní filmový zážitek, který přináší rozšířená osvícená plocha za obrazovkou. Moderní design a značka ale nejsou všechno. Pojďme se společně v dnešní recenzi přesvědčit, jak si vede konkrétně tento model.
OSD menu je zcela totožné, jako u televizoru Philips Cinema 21 : 9, a to včetně struktury ovládání apod. Všechny dílčí kategorie jsou rozděleny na obrazovce do čtvercové matice a pohybem šipek se pak na ně můžete přesouvat. Tato struktura se nám docela líbí a je podobně přehledná a jednoduchá jako u televizorů Sony. Nic nemusíte dlouho hledat. Rychlé zástupce pro Blu-Ray přehrávač nebo klidně i počítač si můžete sami přidávat a odebírat.



Jakmile kliknete na některou z položek (konfigurace), budete přepnuti do menu s druhým stylem, které je tříděno spíše vertikálně. V jednom sloupci volíte atribut a v dalším pak jeho hodnotu. Ostatně na následující fotografii je pěkně vidět struktura ovládání technologie Ambilight. Po přepnutí na nastavení tak stále vidíte všechny ostatní atributy a můžete mezi nimi jednoduše přepínat.



Vzhledem k tomu, že klasický diagramový přehled všech funkcí má skoro 5000 pixelů na výšku, je zde umístěn pouze náhled a celý obrázek se vám pak otevře v samostatném okně.





Citlivost tuneru


Televizor standardně podporuje DVB-T a DVB-C a oba samozřejmě i v MPEG-4 kompresi. S největší pravděpodobností je tento televizor vybaven identickým tunerem, jaký byl v modelu Cinema 21 : 9 a nasvědčují tomu i naše měření. Zaznamenali jsme velmi kvalitní a citlivý příjem, který se s minule testovaným televizorem LG prostě nedá srovnat. Anténu jsme nemuseli složitě štelovat ani směřovat a přístroj zachytil jak všechny DVB-T SD kanály, tak i zkušební vysílání stanic NOVA HD a ČT1 HD.


Zvukový projev


Výrobce slibuje perfektní zvukové podání, které má přinést technologie Incredible Surround. Dvojice schovaných integrovaných reproduktorů má produkovat čistší a hlubší prostorový zvuk, což je samozřejmě trošku problematické. Celkově byl ale zvukový projev velmi slušný a ani při vysoké hlasitosti jsme neslyšeli žádné praskání nebo drnčení plastových součástí celého šasi. Samozřejmě plně prostorového ozvučení není možné skrze dvojici reproduktorů dosáhnout, ale Philips přinesl minimálně řešení, které podává relativně kvalitní zvuk.