Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
23.6.2011, Jiří Piškula, recenze
S testováním standardu druhé generace pro pozemní vysílání DVB-T2 se v ČR začalo vloni. Na pokrytí větší části území si ještě pár let počkáme. Na našem trhu zatím nejsou k mání televizory s DVB-T2 tunerem. USB tuner do PC už koupit lze. Vyzkoušeli jsme ho.
pavlinveronika (1) | 23.12.201122:37
Nevíte proč mi dost často za večer zatuhne PCVT a nejde s tím nic dělat, než vypnout program pomocí ctr,alt,delete.Díky za radu.
Odpovědět0  0
Mylosh B. (3) | 1.1.201217:36
Mrkněte, ajk máte nastavené VEŠKERÉ aktualizace všech SW v PC, tj. aktualizace Widlows, Java, Adobe, antivir, DivX, a bůhví čeho ještě. Je možné, že se něco v inkriminovanou dobu spustí ­(dle plánu­) a potrká se to s PCTV.
Případně může být naplánováno i něco jiného, třeba defragmentace, nějaké skenování antivirem apod. Jak říkají klasici ­(Lenin, Plzák, Cimrman­) VYPNOUT­-VYPNOUT­-VYPNOUT. PC nemá nic dělat samostatně­/automatizovaně, vše si má řídit VĚDOMĚ uživatel ...
Odpovědět0  0
Petr... | 2.7.201112:57
Jaký je rozdíl v kvalitě obrazu mezi T a T2 ?
Odpovědět0  0
yuiy | 29.6.201123:04
tvcenter je nepouzitelna sracka v c#
Odpovědět0  0
Uhrov (3) | 29.6.20110:48
Díky za pěkný článek. Již nějakou dobu o podobném zařízení přemýšlím, ale stále mě odrazuje od koupě nevědomost, jestli budu schopen přijmu signálu při prostém umístění pasivni antény např. pod stůl, nebo na stůl, na monitor. Nevím, jestli bude signál dostatečně silný a použitelný. Jaké máte zkušenosti?

Místo: Praha Smíchov, činžovní dům, čtvrté patro, bez výhledu do prostoru ­(naproti další dům­). Domovní rozvod ani připojení externí aktivní antény v mém případě nepřipadá v úvahu.

Díky za odpověď!
Odpovědět0  0
Mylosh B. (3) | 1.7.201122:23
Mam jiz 2 USB­-prijimace PCTV NanoStick 73e ­(tj. malinko starsi model nez je T2­) a nemuzu si je vynachvalit. Jeden mam pichnuty z PC do normalniho ­"sita­" na pude pres koax => kvalita­/sila prijmu je 100­/100 %, ale ten druhy pripojuji k NB pomoci ­"magneticke­" antenky, popsane v recenzi. Pokud ­"prilepim­"antenku na cokoliv kovoveho ­(drat je dlouhy cca 3 m­), je prijem 90­/80, coz je ocima od 100 k nerozeznani, cili v pohode. Jako vyborne ­"zesilovace­" se mi osvedcily tyto, v kazde domacnosti bezne dostupne, komponenty: radiatory topeni, kovove konzoly policek, kovove kliky­/kovani na oknech, kovova stolni lampa. Popisovany stav plati pro okrajove casti Brna ­- Slatina, Lisen, Komin ­- vse z 1. ci 2. patra v bezne domovni zastavbe. Jinak v teto diskuzi kymsi pokadeny ovladaci program TV Center se za uplynulych 5 let, co ho sleduji, velmi zlepsil. Kazda verze je rychlejsi a stabilnejsi. Navic zaznamy v nem porizene lze po prejmenovani ­(TS ­-> MTS­) ihned nacist do Pinnacle Studia a sestrihat ­- odpadaji dalsi konverze. Prijemna je i podpora ze strany cesky mluvicich prodejcu ­- fa Exac ­- coz jsou odbornici na slovo vzati a navic jsou ochotni predavat nahlasene chyby k vyrobci. Jinak cesky manual byva ke stazeni z FTP vyrobce docela rychle. Zkousel jsem i alternativni SW aplikace, napr. ProgDVB apod., a byly take v pohode, pouze zaznam nebyl vzdy v tak vysoke kvalite jako u TV Centra. To ale nemusi byt pro kazdeho dulezite ... Pripadne dotazy rad zodpovim :­-)
Odpovědět0  0
Uhrov (3) | 5.7.201110:12
Velké díky za skvělou odpověď. Určitě zařízení vyzkouším. Ještě jednou díky!
Odpovědět0  0
filip212 | 23.6.201116:00
Mohli byste zkusit zapichnout tuner do nejake nove linuxove distribuce, jestli ho to rozpozna?
Bylo by to jako dobry upgrade pro MythTV stroj ­(nebo cokoli jineho na linuxu­)
Diky
Odpovědět0  0
JirkaH (4) | 23.6.201120:19
Myslím, že odpověď je zde ­/www.linuxtv.org­/wiki­/index.php­/DVB­-T2_USB_Devices
Odpovědět0  0
pje | 2.10.201123:03
Funguje v pohodě s novým kernelem ­(u mne linux 3.0.4­-1­) ­- viz můj příspěvek s odkazem nahoře.
Odpovědět0  0
JirkaH (4) | 23.6.201110:54
Myslím že je milou povinností poděkovat za velice pěknou a podrobnou recenzi. Tuner již nějakou dobu vlastním a tak mohu konstatovat, že v recenzi je vše. Dle mých zkušeností jde o slušné zařízení, ale např. pokud jde o citlivost, na stařičkou AirStar2 PCI nemá. Na Digizone.cz již jakási recenze byla, tam byl použit DVBViewer. Absence českého manuálu je smutná, v anglickém zase některé věci chybí, tady v recenzi jsou. Závažnou výhradu mám k automatickému ladění, pokud se nastaví max. citlivost, je to hrůza. Je moc dobře, že je zde uvedena možnost ručního vložení kanálů, která je dost schovaná a jak se ukázalo, někdo na ní také nepřijde. Tuner jsem zkusil nainstalovat na WinXP, Win7­-32­/64bit a aplikace od výrobce fungovala spolehlivě. Ještě malá poznámka ­- mám pocit, že tyto tunery sem nedováží ofic. zastoupení PCTV, v nabídkách velkých eshopů se nevyskytují.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.