Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PCIe TV tunery: 3x hybrid od Asusu

7.5.2010, Radek Jahoda, recenze
Asus nepatří mezi tradiční výrobce multimedií, ale spíše k výrobcům, kteří dělají do počítače všechno, nesmí mu tedy chybět ani karty pro multimédia. Zvukové karty se mu povedly, jak to ale dopadlo s hybridními TV kartami pro PCI Express?
Druhá karta My Cinema-PE6300 Hybrid má jen jeden tuner, takže je k ní dodávána jen jedna prutová anténa. Jinak je seznam příslušenství stejný, jediný rozdíl je dále jen v dodávaném nízkém plechu do nízkých skříní, které se používají i v multimediálních centrech. tato karta je tedy pro toto použití vhodnější. Karta má oproti předcházející zcela jinou koncepci, ale vlastnosti má podobné. Začíná to tunerem, který je silikonový jednočipový. Ten je mnohem menší a je kvůli stínění přikrytý plechem. Je ale jen jeden.


Obsah balení

Na kartě jsou dva obvody. Jedním z nich je SAA7136 od NXP, který se stará o digitalizaci videa a demodulaci TV, druhým pak je Xcode 2106 od ViXS, který je zde kvůli enkódování do MPEG-2, jiné formáty karta neumí. Zvládá ale rovněž filtraci šumu videa pomocí 3D temporal filtru a 3D comb filtru, stejně jako SAA7164 na přechozí kartě. Tento obvod rovněž obstarává spojení se systémem přes PCI Express x1 rozhraní.


Asus My Cinema-PE6300

Na zadním panelu jsou čtyři konektory. Dva anténní, jeden pro TV a druhý pro FM rádio, hned vedle je vstup pro čidlo dálkového ovládání a zcela dole je miniDIN konektor pro připojení redukce externích vstupů - kompozitní a S-video.