Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Njoy Digital N7: televize po celém domě

12.3.2013, Pavel Kovač, recenze
Máte doma jednu přípojku k televizi a chcete si užít vysílání po celém bytě a hlavně na počítači? Tak není nic jednoduššího, než zapojit Njoy Digital N7 k satelitu či anténě a o zbytek se nestarat. Signál se vám dostane do celé domácí sítě.
Kapitoly článku:

Njoy Digital N7: Celkové hodnocení


I přes počáteční problémy, které Njoy Digital N7 měl a přes fakt, že dodávaný přehrávač při našich testech vůbec nefungoval, hodnotím zařízení vesměs kladně. Tedy až do doby, kdy se podíváte na cenovku. Cena je totiž kolem 6 500 Kč. Vzhledem k tomu, že zařízení neumí streamovat více kanálů současně, ale pouze jediný, je cena opravdu vysoká. Ve své podstatě můžete podobné zařízení pomocí VLC a postaršího počítače vytvořit také. A prakticky za stejnou cenu. Na druhou stranu tu jsou zabudované, resp. již připravené, pluginy pro XBMC, Windows MCE či Boxee, které jistě spoustu lidí potěší.





Celkově tedy Njoy Digital N7, resp. přejmenovaný Anysee N7, působí trochu rozpačitě. Od "černé krabičky" totiž většina uživatelů dnes očekává, že ji jen připojí a začne fungovat. To bohužel u této tak moc neplatí. Proč je např. ve výchozím nastavení Unicast? Nebo proč po prvním připojení antény nezačne rovnou vyhledávat kanály? Tyto drobnosti kazí celkový dojem z jinak slušného produktu. Třeba se však nová verze polepší. Zapracovat by se mělo hlavně na webovém rozhraní, které by mohlo být intuitivnější a logičtější.


Plusy


+ Podpora HD signálu
+ S novým firmwarem bezproblémový chod
+ Podpora DVBLink a tím pádem DLNA UPnP atd.
+ Slušná spotřeba
 
 

Minusy


- Vyžaduje důsledné nastavení
- Vysoká cena
- Běžný uživatel může mít s nastavením problém
 
 
Za zapůjčení Njoy Digital N7 děkujeme Audiopro.

 

Cena v době testování: cca 6 500 Kč s DPH


Jak hodnotíte přijímač Njoy Digital N7?
V anketě šlo hlasovat od 12.3.2013 do 15.3.2014. Počet hlasujících: 29
Výborný10 %
Průměrný3 %
Špatný86 %