Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG MS450H: multimédia jak se patří

18.1.2010, Martin Kuchař, recenze
Společnost LG se po vzoru svých konkurentů vrhá do boje o krále multimediálních přehrávačů a HDD rekordérů. Nejnovější počin podporuje nahrávání na 250GB disk přímo z DVB-T signálu, a to i v HD rozlišení. K tomu podporuje nespočet multimediálních formátů.
Minule jsme testovali přístroj Netgear EVA9150, kterému jsme vytýkali především absenci české diakritiky a velmi hlučný větráček. Dnes je situace docela odlišná, neboť LG se svým Media Station MS450H ukázal, že se dá domácí HDD rekordér postavit prakticky bezchybně. Kromě drobných nedostatků jsme viděli prakticky perfektní průběh celého testu a přístroj nás navíc v mnohém potěšil.

Mezi hlavní nedostatky bychom měli zařadit chybějící podporu GMC algoritmů u DivX a Xvid a nemožnost si manuálně seřadit nalezené digitální kanály. Stejně tak je překvapivé, že zařízení s dvojicí tunerů sice zvládá TimeShifting, ale neumí funkci PIP. Právě druhá chybka není samozřejmě zcela zásadní pro funkci přístroje, ale jedná se o drobný nedostatek, který by se na špičkovém přístroji prostě objevit neměl – právě tyto drobnosti totiž rozhodují, zda je přístroj excelentní nebo prostě jenom dobrý.



Dalším drobným nedostatkem je fakt, že v případech, kdy se má zapnout nahrávání nějakého kanálu, dojde k pozastavení právě přehrávaného souboru. Přehrávač se přepne na nahrávaný kanál a vy pak musíte přehrávaný soubor znovu vyhledat a spustit. Je to jedna z dalších drobných chyb v ne zcela dotaženém firmwaru. Je také škoda, že přístroj nezvládne přímo z USB přehrát videa s vysokým datovým tokem.

Tím ale výčet nedostatků více méně končí a můžeme si shrnout klady. Jako první bychom chtěli vyzdvihnout fakt, že přístroj je od základu vybaven 250GB pevným diskem, který je ale schován uvnitř. Šuplík tak zůstává pořád volný a vy si jej můžete osadit dle libosti. Vyměnitelný pevný disk je navíc velmi rychle dostupný po otevření předních vyklápěcích dvířek – žádné montování, šroubování apod.

Chválíme podporu MKV s přehrávání titulků uložených v tomto kontejneru, samozřejmě se nám líbí i podpora FLAC audia a celkově bohatá nabídka podporovaných multimediálních souborů. Z tohoto pohledu (kromě již zmíněného GMC) prostě nemáme co vytknout a MS450H je skoro dokonalý. Přidejte si totiž ještě slušně líbivý design, multifunkční ovladač a další drobnosti - internetové služby YouTube, Picasa nebo třeba DLNA. Nabídka je velmi bohatá.

Co tedy říci závěrem? Je to docela složité – přístroj jako takový nás opravdu nadchl – spousta pokročilých funkcí a další výše zmíněné klady jsou perfektní přidanou hodnotou. Přidávají se k tomu ale „drobné“ nedostatky, které jsou pro někoho zcela irelevantní, ale pro jiného mohou být zcela zásadní. Záleží tak spíše na osobních preferencích, zda pro vás bude LG MS450H ideální, nebo se raději poohlédnete jinde.


Jednoduchá instalace s průvodcem
Nepodporuje GMC u DivX a Xvid
Podpora všech současných formátů
Pozastaví přehrávání při spuštění REC
Rychle vyměnitelný pevný disk
Nepřehraje Full HD z USB
Podpora 802.11n
Ikona Odkaz na databázi
YouTube a Picasa
Ikona Odkaz na databázi
Podpora FLAC audia
Ikona Odkaz na databázi
Integrovaný 250GB disk
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 8000 Kč s DPH
 

Za zapůjčení LG Media Station MS450H děkujeme firmě LG