Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 47SL9000: TV bez vystouplého rámu

25.1.2010, Martin Kuchař, recenze
Mohutná reklama propaguje tento televizor jako historicky první kousek, který nemá kolem obrazovky žádný vystouplý rám. Tenké provedení spolu s LED podsvícením navíc napovídá, že se jedná o zajímavý kousek. Pojďme se tedy na něj společně podívat.
I OSD menu provedeno v klasickém LG stylu. Základní obrazovka je rozdělena na osm odkazů, které slouží pro rychlé přepnutí na požadovanou funkci. Pohyb provádíte klasicky pomocí směrových šipek a až po kliknutí na kteroukoliv z položek budete přepnuti do druhé části, která již obsahuje samotné atributy.



Menu ale neobsahuje žádné specialitky a ve srovnání s televizory Sony nebo třeba Philips je jednoznačně jednodušší. Nenajdete zde žádné funkce pro korekci či zvýraznění černé či bílé barvy a chybí možnosti nastavení korekcí šumu MPEG apod. - jste odkázáni pouze na jednu volbu. Celkově si ale troufáme říci, že je nabídka postačující pro valnou většinu uživatelů, kteří naopak uvítají například možnost připojení sluchátek skrze Bluetooth apod.



Vzhledem k tomu, že klasický diagramový přehled všech funkcí má skoro 5000 pixelů na výšku, je zde umístěn pouze náhled a celý obrázek se vám pak otevře v samostatném okně.




Citlivost tuneru


Na rozdíl od minule testovaného televizoru Sony se dnes musíme spokojit pouze s podporou DVB-T ve formátu MPEG 4. Digitální kabelový nebo snad satelitní tuner zde budete hledat marně. A také z pohledu citlivosti není situace zcela růžová. Stejně jako u modelu 42LH7000 bylo i zde potřeba provést lepší směrování antény, neboť s rychlým nastavením, které stačilo například televizorům Sony a Philips, jsme zde příliš nepochodili.

Stejná situace byla i u MPEG 4 DVB-T HD vysílání, které je na kvalitu signálu ještě náchylnější. Obraz hodně kostičkoval, zasekával se a ani při detailním štelování antény se nám nepodařilo jej zcela vyladit .


Zvukový projev


Přístroj je osazen dvojicí skrytých plošných reproduktorů o výkonu 2 × 10 W. V tomto vyšším modelu jsou reproduktory laděny Markem Levinsonem, což by jim mělo propůjčit čistší a hlavně vyváženější zvukový projev. Situace je ale taková, že při testech jsme považovali zvukový projev za zcela standardní a ničím nás výrazně nepřekvapil.

V této oblasti je sice mezi výrobci velký marketingový boj, skutečnost ale hovoří jasně – zvukový projev integrovaných reproduktorů je samozřejmě postačující, ale nadšence neuspokojí. Nic víc, nic míň.