Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 47LM660S: chytrá, sexy a ve 3D

4.10.2012, Pavel Kovač, recenze
Pojem chytré telefony je v našem slovníku už zakořeněn. V poslední době však přicházejí chytré televize, které toho umí opravdu hodně. Mají tak potenciál nahradit veškeré vybavení obýváku. A právě taková je 47" LED televize od firmy LG. Podívejme se na ni!

Televize LG 47LM660S: celkové hodnocení


Pokud se podíváme na televizor očima běžného uživatele, co si kupuje jen televizor, tak musím říci, že za cenu kolem 26 tisíc získá designově pěknou televizi s 3D technologií. Navíc jste odměněni velmi zdařilým podáním barev, které díky pokrytí gamutu sRGB a relativně nízkým odchylkám dE poskytne skutečně dobrý obraz. Je zde však jedno velké ALE. Ono ale patří nepříjemnému trhání obrazu. Toto trhání obrazu je však v aktuální verzi firmwaru možno vypnout (jmenuje se True-Motion). Je však škoda, že tato funkce je v základu zapnuta a myslím si že dokáže nejednoho odradit. Pokud jste však naším čtenářem, tak máte vyhráno. Víte, co a jak nastavit, a získáte téměř perfektní produkt.


BenQ GW2750HM - základní pohled

Ocenění TREFA získává televizor LG 47LM660S
za množství vstupů, široké možnosti přehrávání a kvalitu obrazu.
Logo ocenění je ke stažení zde.


Pokud se podíváme na televizi jako na domácí multimediální centrum, tedy jako na zařízení, které dokáže nahradit v ledačems notebook či tablet, tak se jedná o opravdu skvělé zařízení. Cokoli totiž do televize pustíte, tak přehrajete v plné kvalitě. I pokud ji například naládujete MKV s datovým tokem 80 000 kbps. A to je skvělá zpráva. Televize je zkrátka daleko výkonnější než levná multimediální centra a nemá aktivní chlazení. Co víc si přát? Asi lepší podsvícení. To je totiž jediným nepříjemným aspektem na celé televizi. Pokud však neplánujete televizi provozovat jako prodlouženou ruku počítače, tak podsvícení ani problém být nemusí.

Velkým překvapením je ovladač Magic, který poskytuje velmi pohodlné ovládání jak televize, tak přidružených programů, a to včetně internetu. "Vyťukávání" adresy pomocí pohybu ruky je extrémně rychlé a navíc si procvičíte ruku.

Kvalita barev je nevídaná. Ovšem pouze za předpokladu, že si pohrajete v OSD menu. To je však u televizí zcela normální a upřímně jsem neočekával ani nic jiného. Nevím co výrobce vede k tomu nasazovat různé technologie pro "vylepšení" (čti zhoršení) obrazu. Kdyby si ušetřili onu námahu, co musejí vložit do vývoje těchto filtrů a raději nakalibrovali televizi pro sRGB barevný prostor, tak by udělali lépe. No, ale to by potom postrádaly smysl profesionální zobrazovače, že?


BenQ GW2750HM - celkové hodnocení


I přestože se vám může zdát procentuální hodnocení nízké, tak si odnáší ocenění TREFA. Je to dáno hlavně tím, že naše kritéria jsou extrémně přísná, a pokud je například podsvícení slabší, tak to ve výsledku na procentech hodně ubere. Naopak není v procentuálním hodnocení zahrnut například 3D režim, množství vstupů a široké možnosti přehrávání formátů. Také dálkový ovladač Magic je něco navíc. Ocenění TREFA si jistě zaslouží.

Nyní se pokusím shrnout LG 47LM660S jednou větou. Jde o velmi slušnou televizi s dobrým barevným podáním, která nabízí velké množství vstupů, přehraje všechny běžné formáty a navíc vás potěší svojí "chytrostí" (čti možnosti prohlížení internetu a stahování obsahu). No věta krkolomná, ale vešlo se to do ní.
 
 

Televize je vhodná jako:


1) Komplexní náhrada za domácí centrum
2) Pro zájemce o 3D (pasivní 3D)


Plusy


Dobré barevné podání
+ Dobré až vynikající pozorovací úhly
+ Téměř přesné pokrytí gamutu sRGB
+ Velké množství vstupů a možnosti připojení
+ Přehraje téměř vše, co do ní pustíte (formáty)
+ Slušný kontrast
+ Ovladač Magic (nutno dokoupit)

 

Minusy


- Podsvícení
- Dle propagačních obrázků má jiný rámeček
- VESA 400 x 400 není až tak běžné u držáků
- Nutnost vypnout True Motion v OSD pro slušný obraz
 

Za zapůjčení televizoru LG 47LM660S děkujeme LG.
 
 
Cena v době testování: cca 26 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodotíte televizi LG 47LM660S?
V anketě šlo hlasovat od 4.10.2012 do 2.10.2013. Počet hlasujících: 13
Výborná85 %
Průměrná8 %
Špatná8 %