Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 42PJ650: plazma vrací úder

26.4.2010, Martin Kuchař, recenze
Plazmové televizory netestujeme s takovou frekvencí jako jejich LCD bratříčky, a právě proto jsme se na recenzi LG 42PJ650 tak těšili. Pokročila již plazmová technologie za dobu své existence a dokáže tento kousek překonat moderní LED LCD?

OSD Menu


Klasické LG OSD menu v typickém provedení, které jsme sice viděli už několikrát, ale rozhodně jsme neměli důvod jej kritizovat. Ostatně ani dnes tomu nebude jinak – použité menu je tradičně velmi přehledné a disponuje spoustou zajímavých funkcí, které bychom u takto cenově výhodného televizoru nečekali.

Chybí sice pokročilé funkce pro nastavení sytosti černé či bílé barvy, které najdete například u pokročilejších modelů společností Sony nebo Philips a nemůžete ani měnit nastavení MPEG šumu, ale vzhledem k cenovce, která je na televizoru nalepena, se ani není čemu divit. Každopádně pěkné a hlavně opravdu přehledné OSD menu chválíme právě pro jeho jednoduchost.

Vzhledem k tomu, že klasický diagramový přehled všech funkcí má skoro 5000 pixelů na výšku, je zde umístěn pouze náhled a celý obrázek se vám pak otevře v samostatném okně.




Citlivost tuneru


Stejně jako u předchozích LG televizorů se nám ani na tomto kousku nepodařilo naladit MPEG-4 digitální kanály, které v našem test-labu nemají zrovna ideální pokrytí. Naštěstí dlouhé laborování s anténou a její vysunutí za hranice fasády pomohlo a podařilo se nám naladit i MPEG-4 vysílání, které sice nebylo dlouhodobě sledovatelné – jeho kvalita se značně měnila, ale pro testy a fotografie nám to samozřejmě stačilo.


Zvukový projev


Na rozdíl od některých současných modelů LG plazem není tato ocejchována certifikátem Mark Levinson. Ve výsledku by to sice mohlo v uších laika znamenat papírově horší zvukový projev, ale opak je pravdou. Televizor LG 42PJ650 i přes absenci certifikátu podává opravdu pěkný zvukový projev a to skrze dvojici 10W reproduktorů. Při ladění jeho parametrů skrze OSD menu jsme si všimli, že jako jeden z mála televizorů dokáže změnit zvukový projev v závislosti na nastaveném režimu – za zvuk tedy rozhodně palec nahoru.