Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Leadtek WinFast DTV Dongle H: věrný společník na cesty

21.4.2008, Radek Jahoda, recenze
Leadtek už sice má jednu digitální USB klíčenku s názvem DTV Dongle, ale ta neuměla i analogový příjem. Zatím se bez analogu neobejdeme, ale digitál je za dveřmi, tak proč si kupovat vše dvakrát. Leadtek přišel s hybridní verzí právě včas.
Nastavení programu je různé pro digitální a analogový příjem. Způsob nastavení je ale stejný, vždy existují čtyři záložky. Nejprve si projdeme digitální verzi.

Na první záložce je vyhledávání stanic. Může být rychlé, střední nebo pomalé, liší se rychlostí prolaďování, použitými frekvencemi a limitem pro signál a kvalitu. jejich konkrétní hodnoty se ale nedozvíme. Pod poněkud zavádějícím názvem Plocha (doslovný překlad Area z angličtiny, což znamená oblast/území) nastavíme zemi, ke které patří tabulka kanálů. Volba Město není pro Česko použitá.


Klepněte pro zvětšení obrázku

Po prohledání stanic se nalezené přidají do seznamu a automaticky jsou k nim přiřazeny ikonky. Ty nejsou samozřejmě přijímány z vysílání, ale program má svůj vlastní seznam ikonek (najdete ho v adresáři Services u nainstalované aplikace). V mé lokalitě byly nalezeny oba dostupné multiplexy.

Tlačítkem Styl náhledu je možné přepínat mezi způsobem zobrazení stanic. Buď se zobrazují jen velké ikony stanic s názvem, velké ikony s názvem, frekvencí a providerem nebo jde o seznam s více informacemi (na obrázku).

Druhá záložka je pro výběr zařízení. Software lze totiž používat i s jinými zařízeními od Leadteku, je totiž stejný pro všechny tunery tohoto výrobce. Zbytek nastavení jsme si již popsali.



Třetí záložka je pro nastavení zobrazování videa. Lze vybrat MPEG-2 dekodér, standardně je výrobcem dodávaný Leadtek DTV Codec, dále video renderer, čímž může být klasický Video renderer + Overlay mixer, VMR (=VMR7) a VMR9, tedy Video Mixing Renderer, používající buď DirectX 7 nebo Direct3D 9. Při zapnutí hardwarového akcelerátoru je možné ulehčit procesoru a hlavně zapnout i hardwarový deinterlace, který je mnohem lepší než softwarový.

Změnit zde můžeme i jas, kontrast a saturaci barev, lze i vytvořit profily s různými nastaveními.



Poslední záložka je pro nastavení doby ukládání EPG dat do minulosti, zda se mají zobrazovat EPG data automaticky na displeji, zda se má vysunout seznam kanálu při najetí myší na horní část panelu, nebo se má čekat na klepnutí myší, způsob uspávání počítače (Odhlášení, Vypnout monitor, Úsporný režim, Vypnout nebo jen Zavřít WinFast PVR2) a další.

V nastavení audio kodeku je možné vybrat formát výstupu zvuku - reproduktory, sluchátka nebo SPDIF a také povolit Dolby Surround.