Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Když dva dělají totéž: dva DVB-T rekordéry v testu

23.7.2007, Radek Jahoda, recenze
Jistě znáte to přísloví - Když dva dělají totéž, není to totéž. V případě dvou DVB-T přijímačů a rekordérů SiGMATek DVBH-2000 a Yamada DTV3000HDD to ale neplatí, jsou totiž téměř shodné, a tak se na ně podíváme najednou.
Pojďme se podívat na bratříčka od firmy Yamada. Balení má jinou krabici, ale styl balení je stejný.



Obsah balení je také shodný, rozdíl je snad jen v tom, že čtyři jazykové verze návodů jsou každý zvlášť, a chybí upevňovací šroubky disku, protože ten už je osazen.



Přístroj je velice podobný SiGMATeku, jeho rozměry jsou mírně odlišné - 320x38x250mm - je tedy stejně široký, ale malinko nižší a kratší. Barva je také černá, pouze přední panel je překryt stříbro-hnědým plastovým krytem, který funguje částečně jako zrcadlo.



Také nápisy na něm se zrcadlí na jeho zadní stěně, takže jsou opticky zdvojené. Vlevo je rovněž síťový vypínač, který kompletně vypne přístroj.



Vpravo jsou stejně udělaná tlačítka, pouze mají stříbrnou barvu.



Schránka na pevný disk je rovněž řešená shodně se stejným upevněním, v naší verzi jde o 80GB PATA disk od firmy ExcelStor model J8080.



Displej je také stejný se shodným umístěním a shodnou barvou.



Vnitřek obsahuje naprosto shodné desky jako kolega.



I osazení součástkami je shodné.



Vynechali jsme akorát dálkový ovladač, protože oba modely mají stejné. Ten už také známe, protože je podobný jako u jiných přístrojů obou značek. Numerickou klávesnici mají dole, na což si ale rychle zvyknete. Umístění ovládacího kříže, který bude nejpoužívanější, je přesně v pozici palce. Tlačítka jsou jinak rozmístěná po celé ploše, dole chybí delší část, za kterou lze ovladač držet, takže tlačítka ve spodní části jsou hůře dostupná. Jejich stisk je měkký a poměrně hluboký, hrany v horní části jsou ostré, ale spodek je lehce zaoblený.


Klepněte pro zvětšení obrázku

Za zapůjčení přijímače děkujeme firmě UMAX.