Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
18.1.2012, Jakub Doležal, recenze
Jedním z fenoménů roku 2011 byla všemožná kaskadérská videa točená z pohledu první osoby. Nám se do rukou dostala kamera, která byla pro tyto okamžiky zrozena. Říká si Contour+ a prý plynule zaznamená veškeré dění. Opravdu?
Tomáš Dr. | 6.12.201222:26
Zdravím, dnes jsem si koupil toto kamaru také a nemohu jí zprovoznit s mobilním telefonem,, potřeboval bych nějak poradit jak tu aplikaci zprovoznit.
Odpovědět0  0
Lesní stráž | 21.1.201211:09
Myslím, že video nám krásně ukázalo chování dnešního zbohatlíka a městského fracka, který jezdí v lese a přes pole oseté řepkou. Nerespektování zákonů, neúcta k přírodě a znečišťování lesa zplodinami z výfukových plynů, plašení zvěře, poškozování cizího majetku a hlavně práce zemědělců. Bezstarostná zábava zlaté mládeže, která přerůstá ve vandalství. Pokud nevíte jak se máte chovat v lese a v přírodě, tak raději zůstávejte ve městě a kraťtce si čas pácháním trestné činnosti kreslením graffiti na baráku svého souseda nebo si poškozujte společný majetek na území hlavního města.
Odpovědět3  0
Lesní stráž | 21.1.201218:58
Romantika je, když se někdo projíždí krajinou na koni a neničí přitom úrodu, jenže k tomu je zapotřebí něco udělat. Chodit vypomáhat do stáje a nebát se usednout na koňský hřbet nebo vylézt na kozlík. Toliko abych nebyl pouze negativní, pokud jste chtěli být akční a přenést se do jiného světa, je spousta nadšenců tzv. koňáků.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 22.1.201212:59
Dobrý den,
Ježdění na čtyřkolkách jsem pro zpestření recenze zakoupil z vlastních zdrojů a celou jízdu jsme absolvovali pod vedením instruktora, který vybíral cestu. Nemohu přeci vědět a ani vy to nevíte, zdali mají či nemají s místní samosprávou vyjednané nějaké ústupky, neboť kromě vyjížděk také čtyřkolky prodávají a potřebují nějaký prostor na prezentaci. Mimochodem všude včetně řepky jsme jezdili již ve výrazně širších kolejích, než byla pneumatika čtyřkolky.

Byl bych Vám velice vděčen, kdybyste si podobné útočné a ničím nepodložené komentáře pro příště nechal pro sebe a zbytečně jimi nespamoval diskuzi, která je určena hodnocení produktu, nikoliv Vaší potřebě si zanadávat nad stavem současné generace dětí.
Odpovědět1  1
Lesní stráž | 23.1.20127:44
Děkuji za Vaše vyjádření. K hodnocení produktu mám pouze jednu věc, že výrobce na svých stránkách tají způsob stabilizace obrazu a kamera nebyla rozebrána, aby toto mohlo být objasněno, zda­-li se jedná o optickou stabilizaci na čipu, elektronickou stabilizaci vycházející z přemíry pixelů nebo o speciální mechanismus uvnitř přístroje. Kvalita obrazu je totiž překvapivě dobrá.
Odpovědět0  0
Fracek | 22.1.201214:15
Viděl jsem několikrát zdevastovaný les od lesáků po těžbě dřeva a chtělo se mi brečet, takže si tady honíte zbytečně triko.
Zemědělcům ničí pole přemnožená prasata, který jste vy lesáci líný střílet. To raději líčíte nelegální pasti typu ­"železa­" , do kterých se zvěř chytne sama, ale neskutečně trpí. Místo na posedu sedíte celej den na internetu a buzerujete slušný lidi.
Na videu nevidím nic závadného.
Odpovědět0  0
Lesní stráž | 23.1.20127:34
Cinkali jste klíčema, chtěli jste restituce mít ? Vrácení majetku lidem, kteří se o něj nikterak nezasloužili ­(leda po přeslici­)vede v naprosté většině k jeho prodeji. V případě lesa do rukou dřevařských společností, to se pak nedivte, že jsou lesy vyrubané. Brečet nemusíte, holinu brzy pokryje houští nově vysázených stromků. Vždyť i oslavovaný prezident Václav Havel nechal rodinný majetek zchátrat a nakonec Lucernu prodal, přitom se ještě Dagmara snažila nájemníky vyštvat. Co se týče zemědělců, tak zde je vidět, že si nevidíte na špičku nosu, neboť z členské základny zemědělského družstva obhospodařujícího zemědělské pozemky se rekrutují jednotlivci, kteří jsou zároveň členy honebního spolku vedle chlupatých a nejrůznějších funkcionářů. Pokud máte dojem a trápí Vás, že se přemnožila divoká prasata ­(asi jako vystřílení zající, bažanti, koroptve, spárkatá, že ... ­), můžete po splnění zákonných podmínek do takovéhoto spolku vstoupit a mít maso zdarma. S železem si to trochu pletete, ta se líčila na ondatry pižmové v době, kdy byla jejich kůže ceněna a jinak se jedná o pytláctví, které byste měl oznámit nejbližší úřadovně PČR. Že na videu nic nevidíte bude patrně způsobeno tím, že jste neprošel u zkoušek na řidičský průkaz.
Odpovědět0  0
RiMr (43) | 23.1.20128:18
Proboha, meloune zeleno­-rudý, vyčuď!!! Zrovna takoví magoři jako ty dělají přírodě a její ochraně medvědí službu!!! Toto je článek o outdoorové kameře, ne o Havlovi!!! Novinky mají jinou webovou adresu!
To redakce: ­-tohle není na ban, aspoň dočasný?
Odpovědět0  1
Surio Mario | 23.1.201212:56
Má pravdu pan Lesní stráž. Je hloupost hájit se tím, že jedu pod instruktorem nebo firmou, který má pochybné povolení od obce apod.. V prvé řadě to chce zdravý rozum, skromnost, úctu k něčemu a cit. Nepodporovat takové organizace a druhy zábavy, které ničí to, co je pro všechny živočichy, včetně lidí, nejvzácnější, nejkrásnější a bez čeho se neobejdem. Proč by 4kolkám nemohly stačit předurčené, vymezené ­/závodní­/ dráhy na motokros ??? To není o politice.
Odpovědět2  0
jadra (1) | 20.1.201222:21
Používam kameru pri jazdení na horskom bicykli, môžem potvrdiť závery a zistenia recenzenta. Skutočne pekná kamerka vzhľadom, váhou a pri dostatku svetla i výsledkami. Kúpil som ju ­(Contour GPS­) na základe takýchto recenzii a komentárov uživateľov, takže teraz splácam dlh.
Moje skúsenosti: Za hlavnú nevýhodu kamery považujem nedopracovaný systém upínania. Dnes vo svete mnohých sofistikovaných upínacích systémoch firma necháva toto úplne spať. Ćlovek len závidí, keď skrutkovačom bojuje v tréne s archaickými upinkami, aby prehodil kamerku z rajdov na sedlovú trubku bicykla. Upínanie na helmu je nočná mora, hlavne pokial chcete kameru nastaviť, aby brala v rozumnom pomere terén i oblohu. No a upnutie na prsia ­(aby boli v zábere aj rajdy bicykla­) je už úplne nemožné ­(to musíte isť potom do konkurenčnej GoPro­). Najhoršie ale je, že upnutie v drážkach nie je žiadno zaaretované a kamerka dostáva vplyvom výrobných tolerancii pri jazde v terene niekolkodesatinový výkmit, čo dokáže riadne znehodnotiť video. Extremne málo citlivý mikrofon toto ale vie krásne zachytiť ako nepríjemný klepot. Nakoniec to riešim, že celú kamerku obtočím napr. na helme gumicukmi, to už sa potom ani nepohne. Z ostatných vecí, čo mi vadili by som spomenul výrazne nízku kvalitu videa pri jazde za zhoršených svetelných podmienok. A to nemusí byť vôbec podvečer, stačí jazda v lese, keď je zamračené. Dva prednastavené režimy filmovania pokladám za málo, boli by lepšie tri až styri. Taktiež system led kontroliek nie je dopracovaný, dobre vie zneistiť... No a posledné, dúfam, že nová inovácia prinesie už 1920x1080 50p. Tento režim je už i na nových foťákoch, preto na akčnej kamere by to mala byť priorita č.1. Kto skusil porovnať 25p vs 50p pri akčných scénach, vie o čom hovorím. Dal som niekoľko krátkych ukážok na YouTube, dajú sa nájsť pod heslom jadravideo.
Pozdravujem všetkých fandov, čo investujú do takýchto ­"blboviniek­".
Odpovědět3  0
RiMr (43) | 18.1.201216:05
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 18.1.201216:37
Test na letadle byl také v plánu, mám k dispozici jak větroně, tak motorák. Nicméně už jsem dlouho s ničím nelétal, takže jsem nechtěl riskovat :­-)
Odpovědět0  0
RiMr (43) | 18.1.201217:12
Ale?! :­-­)
Ti modeláři jsou rozlezlí všude...! :D
Tak zdravím kolego! :D
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 18.1.201220:20
Tak bohužel poslední rok a půl už jsem exkolega, neboť práce v redakci a škola konzumují prakticky všechen volný čas. Nicméně je to krasné hobby, jen to velmi leze do peněz.

U Contour+ je pak škoda, že ten stream tak sekaný, dal by se z toho udělat živý simulátor průletů mezi baráky sousedů :­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.