Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Contour+: outdoorová kamera do nepohody

18.1.2012, Jakub Doležal, recenze
Jedním z fenoménů roku 2011 byla všemožná kaskadérská videa točená z pohledu první osoby. Nám se do rukou dostala kamera, která byla pro tyto okamžiky zrozena. Říká si Contour+ a prý plynule zaznamená veškeré dění. Opravdu?
Nadšenci adrenalinu již asi stojí u keramického prasátka s kladivem za zády, ale ještě si raději přečtěte následující řádky.



Contour+ je díky svým schopnostem na špičce současné nabídky outdoorových kamer. Pevné a robustní tělo z hliníku a tvrzených plastů jen tak něco nepřekvapí. Vnitřní výbava taktéž atakuje současné technologické možnosti, a pokud nabídnete optice dostatek světla, získáte velmi povedené záběry. K tomu přidejme GPS, Bluetooth a relativně bohaté příslušenství, které vám výrobce přibalí.

Špatnou zprávou je, že Contour+ při nedostatku světla vytváří nepěkná videa plná šumu. Nešikovné je také zapínání kamery, které s mohutnějšími rukavicemi jen tak nezmáčknete. Mikrofon svou citlivostí neohromil a v továrním nastavení se často nahrávalo prakticky beze zvuku. Přibalená karta s kapacitou 2 GB je nedostačující. Navíc pokud zvážíme celkovou cenu, která atakuje hranici 12 000 Kč, musíte investici řádně zvážit.

Alternativních produktů je na trhu spoustu, ale za zmínku stojí snad jen HD Hero2 od GoPro, která svými parametry dokáže dnes testované kameře místy pořádně zatopit. I přesto však není Contour+ žádným předraženým těžítkem, jen by to chtělo doladit zmíněné nedostatky.


Robustní konstrukce
Mikrofon se slabší citlivostí
Záznam ve Full HD
Záznam videa v noci
Hardwarová výbava
Ergonomie v rukavicích
Otočný objektiv
Jen 2GB karta v balení
Ikona Odkaz na databázi
Vyšší cena
Cena v době testování: cca 11 700 Kč s DPH



Za zapůjčení kamery Contour+ děkujeme společnosti Contour.
 
 
Videa byla natočena kamerou Samsung HMX-S16, za zapůjčení děkujeme Samsungu.



Vývoj ceny testovaného produktu: