Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Compro VideoMate T750

12.11.2007, Radek Jahoda, recenze
Hybridní TV karty jsou dost oblíbené kvůli přechodu z analogového příjmu na digitalizaci. Navíc dostáváme v budoucnu možnost digitalizovat video signály, o což jsou často digitální karty ochuzeny. Dnes se podíváme na Compro T300 a vyšší model T750 se dvěma nezávislými tunery a FM přijímačem.
Kapitoly článku:
Další dodávanou aplikací je ComproFM, která je na webu výrobce také v novější verzi než na CD, konkrétně ve verzi 2.1.5.1. Ta nemá oproti ComproDTV žádné chyby, tedy alespoň jsem na žádnou nenarazil. Vzhled aplikace je poplatný druhé řadě programů výrobce a je podobný ComproDTV 2, viz obrázek. Velká tlačítka přesně říkají, k čemu slouží, a tak je ovládání přehledné. To samé platí o displeji, kde by ale popis stanice (který zde supluje název) mohl být většími písmeny. Stisknutím malého trojúhelníkového tlačítka vpravo dole se vysune numerická klávesnice pro přímé zadávání čísla stanice.



Nastavení programu je opět v samostatném okně se záložkami. První je stejně jako u ComproDTV k ladění stanic. Zde se vytváří seznam stanic. Ladit je ale možné i přímo z hlavního okna, když se otevře nové okno, kam je možné vkládat přímo frekvenci.



Druhá záložka slouží k nastavení nahrávání - volbě adresáře pro nahrávání a formátu. Nahrávat lze jak do nekomprimovaného WAVu, tak i MP3 nebo WMA.



Poslední záložka je pro výběr zařízení a zobrazení informací o systému.



Pořízené nahrávky je možné v ComproFM i rovnou přehrát, v horní části je i malý posuvník, pomocí kterého se můžeme posunovat v nahrávce.

Dalším dodávaným programem je ComproDVD 2. Sice se může zdát tento program v dnešní době nošením dříví do lesa, opak je ale pravdou. Kromě něj je součástí dodávky totiž i Ulead DVD MovieStudio 4 SE pro tvorbu DVD disků z nahrávek, takže softwarový DVD přehrávač je součástí uceleného softwarového balíku.