Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
28.6.2012, Pavel Kovač, recenze
Po delší době se podíváme na jeden DLP projektor, jehož parametry jsou nastaveny tak, aby splňovaly specifika domácího kina. Navíc umí i 3D režim. Jedná se tedy o ideální domácí projektor? To prozradí naše nová metodika!
Storm_er (1) | 3.1.201812:27
Dobrý den, především bych chtěl poděkovat za tento článek.
Chtěl bych s tímto příspěvkem oslovit Vás, kteří ještě stále máte tento, dle mého povedený, projektor.
Pro začátek, projektor jsem zakoupil 6.2.2013 jako vystavený ­(nepoužívaný­) kus, byl tedy levnější a to docela podstatně. Projektor od té doby byl mnohokráte využit na venkovní letní promítání ­(vždy ho mám pod střechou­) kvůli vlhkosti a večerní rose.
Taktéž jsem ho párkrát vzal na nějakou výjimečnou akci ­(promítání ve škole atd.­). Denně jej využívám na koukání na seriály a na občasné hraní her :­-­)
Projektor má k dnešnímu dni nasvíceno přesně 3386 hodin. Z čehož je tak 3­/4 na ECO mód.

Abych přišel k jádru věci:
Když byl projektor připojen na mou starou grafickou kartu ­(GeForce 280GTX­) pomocí 10m VGA kabelu, tak vše bylo v pořádku. Nastavil jsem klon obrazu s mým monitorem na 1920x1080 a vše bylo v pořádku.

Bohužel jsem byl donucen si pořídit novou grafiku ­(GeForce 1060GTX­) a jelikož má grafika absenci analogu, tak jsem připojil projektor pomocí kvalitního 10m HDMI. Od této doby začaly všechny potíže.

Projektor se nerad přepíná do některých rozlišení. Full HD má poslední dobou již markantní problémy. Zvláštní je že problémy vyvstávají při klonování obrazu. Avšak při rozšíření je vše OK.

Taktéž jsou problémy s jinými věcmi jako se 3D podporou, která funguje chvíli a pak se vypne ­(jako kdyby neindikovala 3D brýle­).

S malými problémy bych mohl pokračovat, každopádně ze všeho zatím obviňuji grafickou kartu a také HDMI kabelu příliš nevěřím.

Rád bych oslovil ty z Vás, kteří mají s projektorem zkušenosti a pokud se jim stalo něco podobného. Taktéž bych byl rád za nějaký návod jak projektor efektivně vyčistit, jelikož se mi za těch pár let usadily prachové částice buďto na skle nebo přímo na DMD čipu. ­(při tmavém pozadí vidím velké světle šedé fleky­).

Moc děkuji :­-­)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.