Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

BENQ W703D: ideální domácí projekce?

28.6.2012, Pavel Kovač, recenze
Po delší době se podíváme na jeden DLP projektor, jehož parametry jsou nastaveny tak, aby splňovaly specifika domácího kina. Navíc umí i 3D režim. Jedná se tedy o ideální domácí projektor? To prozradí naše nová metodika!

BenQ W703D: celkové hodnocení


Kvality projektoru BenQ W703 jsou zřejmé z předchozích testů. Podívejme se však na aspekty projektoru pěkně postupně. Rozhodně musím vyzdvihnout kvalitu barev a kontrastu. Je to dáno hlavně silnou lampou, která pro domácí použití naprosto dostačuje. Kvalita barev si také zasluhuje chválu. Pleťové barvy jsou přirozené. Pokud by vám i přesto barvy z nějakého důvodu nevyhovovaly, tak si je lze poupravit v OSD menu. Také 3D režim může být pro spoustu uživatelů příjemným oživením.

Duhový efekt, který se u DLP projektorů občas vyskytuje je zde velmi málo patrný. Je vidět, že projektory v nedávné době urazily již dlouhou cestu a dnes je již duhový efekt u DLP skoro téměř vytlačen. Samozřejmě nelze říci, že by duhový efekt vůbec neměl, ale je téměř nepozorovatelný.

Chválu si zaslouží slušný kontrast a vyšší jas, který i za dne vytvoří slušný obraz. Jsou zde však mantinely fyzikálních zákonů, a ty zkrátka projektor nemůže překročit. Pokud na plátno posvítí slunko, tak toho moc neuvidíte.

A nyní ty negativní vlastnosti. První je jistě Eco režim, který na první pohled potěší, ale při delším zkoumání zjistíte, že by tento ekologický režim mohl být víc Eco. Lampa by mohla klidně ještě trošku víc pohasnout a pro noční sledování by měla stále dostatečný výkon. Navíc by jistě ještě opadl hluk ventilátoru. Ten je totiž i v režimu Eco docela dobře slyšet. U filmů si tedy dopřejte nějaké slušné reproduktory a hlasitost nastavte na vyšší level.

Další nevýhodou může být pro někoho pouze rozlišení 1280x720. Ano, při hrách ztrácíte detaily, ale pokud chcete FullHD projektor, tak zkrátka musíte sáhnout hlouběji do peněženky.





Ve výsledku se tedy jedná o velmi zdařilý projektor, který rozhodně doporučuji pro zájemce domácího kina na technologii projektor - DLP. Také pro hráče a příznivce 3D zobrazení. Dokupte si však vlastní brýle, v balení je totiž nenajdete.


Projektor je vhodný pro:


1) Domácí sledování videa
2) Hraní her


Plusy


+ Vysoký jas lampy
+ Velmi věrné barevné podání
+ Možnosti regulace barev v OSD
+ Slušný design a konstrukce
+ Automatická korekce keystone
 
 

Minusy


- I v režimu Eco je ventilátor dost slyšet
- Režim Eco by mohl být klidně víc "Eco"
- Nemá horizontální keystone
 
 
 
 
Za zapůjčení projektoru BenQ W703D děkujeme BenQ.
 

Cena v době testování: cca 14 500 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte projektor BenQ W703D?
V anketě šlo hlasovat od 28.6.2012 do 18.6.2013. Počet hlasujících: 2
Výborný100 %
Průměrný0 %
Špatný0 %