Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

BENQ W703D: ideální domácí projekce?

28.6.2012, Pavel Kovač, recenze
Po delší době se podíváme na jeden DLP projektor, jehož parametry jsou nastaveny tak, aby splňovaly specifika domácího kina. Navíc umí i 3D režim. Jedná se tedy o ideální domácí projektor? To prozradí naše nová metodika!

Dálkové ovládání






V první kapitole jsme již naznačili, jaké je dálkové ovládání. Nyní se na něj podíváme trošku podrobněji. V prostoru pod křížem na opačné straně ovladače je vyroben výkus pro ukazováček. Dálkové ovládání tak padne do ruky a pevně tam drží. Samotná tlačítka jsou dostatečně velká a ani jedinci s větší rukou nebudou mít problém s ovládáním. Velikost dálkového ovladače je 21 cm na výšku. Není to tedy žádný drobeček.


OSD menu






Struktura OSD menu patří k těm lepším. Klasická grafická podoba, kde je horní řádek pro určen jednotlivým sekcím a poté již textová část pro každou sekci zvlášť. Zkrátka standardní záložky či taby. Rozsáhlost menu je pro většinu jistě dostatečná. Jediné, co chybí, je korekce v horizontálním směru (Keystone). Naopak příjemná je funkce automatické korekce Keystone ve vertikálním směru. Díky zabudovanému senzoru se zkrátka projektor přizpůsobí své poloze. Nutno však podotknout, že přesnost není vždy dostatečná, a pro přesné ustavení je lepší zvolit manuální korekci.