Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

BenQ MW663: ideální do každé domácnosti?

20.11.2013, Pavel Kovač, recenze
Chcete si užít kino i doma? LCD televize vám svou velikostí nestačí a LED projektory stále nemají tak velký výkon? V tom případě máte jedinou možnost. Klasický projektor s lampou a DLP technologií.

BenQ MW663: celkové hodnocení


Projektor dokázal, že za cenu kolem 12-13 tisíc se dá pořídit kvalitní kus hardwaru. Má dobré barvy, vysoký jas a kontrast a není extrémně hlučný. Tak co víc si přát? Snad jen aby lampy vydržely dvojnásobek toho co dnes. To je ale spíše zbožné přání, než výtka na konkrétní projektor. Lampa pro tento model stojí kolem 3 800 Kč a 2 700 Kč bez modulu. Cena tedy není přemrštěná a roční náklady také ne. Je to dáno tím, že BenQ mění lampy samotné. Tedy bez filtrů což není až tak obvyklé. I když si stále odložte na Vánoce tisícovku na novou lampu.

Asi největším překvapením je téměř totální absence duhového efektu a vysokého kontrastu. Díky tomu vytváří projektor, oproti běžným modelům, o poznání lepší a hlavně ostřejší obraz. Samozřejmě pokud do něj pustíte 1080p signál a dojde k přepočítání na nižší rozlišení, písmo se trochu rozpadá, ale to je docela běžný jev. Filmy jsou stále více než dobré a o to u domácího projektoru přeci jde, ne?




Ocenění TREFA získává projektor BenQ MW663
za dobré barvy, vysoký kontrast a celkově vyvážený produkt.
Logo ocenění je ke stažení zde.


Jsou tedy vůbec nějaké výtky k dnešnímu modelu? Drobné se najdou. Někomu může vadit lesklý černý povrch, co se brzo ušpiní, ale jak často na projektor saháte? Druhá míří k dálkovému ovladači, který má hodně měkká gumová tlačítka a také se brzo ušpiní. Jsou to ovšem jen drobnosti, které celkový dojem nedokážou zkazit. Zkazit zážitek může snad jen vyšší inputlag (40 ms). Pokud patříte mezi náruživé hráče FPS her, raději si zvolte (třeba podle našich doporučených produktů) nějaký TN monitor. Ale to je obecná rada.

Naopak ty důležité vlastnosti jako barevné podání, kontrast, jas a hlučnost jsou na vysoké úrovni. A právě proto si vysloužil naše ocenění TREFA. Jediné přání by směřovalo k Full HD rozlišení. Ale to je už jiná cenová kategorie.
 
Pokud si pořídíte tento projektor na domácí použití, připravte si dobrou reprosoustavu a pořádný balík popkornu. Strávíte totiž u něj mnoho hodin. U her se však připravte na inputlag.
 
 

Projektor je vhodný pro:


1) Domácí projektor na filmy
2) Jako prezentační projektor do zasedaček


Plusy


Vysoký jas lampy
+ Velmi dobré barevné podání
+ Široké nastavení v OSD
+ Obraz bez duhového efektu
+ Přijatelná hlučnost
+ Režim SmartEco funguje u filmů skvěle
 
 

Minusy


- Zvuk jen jako záloha, ne pro časté použití
- Inputlag
- Dálkový ovladač by mohl mít lépe zpracovaná tlačítka

 
Za zapůjčení projektoru BenQ MW663 děkujeme BenQ.
 

Cena v době testování: cca 13 200 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte projektor BenQ MW663?
V anketě šlo hlasovat od 20.11.2013 do 18.10.2014. Počet hlasujících: 1
Výborný100 %
Průměrný0 %
Špatný0 %