Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

BenQ GP10: nesmrtelný LED projektor?

9.9.2013, Pavel Kovač, recenze
Stále čekáte na LED projektor, který by nahradil z dnešního pohledu zastaralé lampy? Chcete slušný domácí projektor, co vám v obýváku vydrží nějaký ten rok bez údržby? Možná právě takový je BenQ GP10.

Dálkové ovládání






Jak jsem v první kapitole naznačoval, tak dálkové ovládání patří k těm jednodušším. Nyní si jej projdeme trošku podrobněji. Napájeno je jednou baterií 2025, i když by se v klidu vešla například 2032. Tlačítka jsou klasická membránová a mají i lehce vodotěsnou úpravu. Do ovladače zkrátka jen tak nezateče, ovšem přímo do vody bych jej raději neházel. Stisk tlačítek je, oproti samotnému projektoru, trošku tužší. Celkově dálkové ovládání v ruce sedí velmi dobře, a to i přes jeho menší rozměry a plošší tvar. Trošku zde chybí nějaké hmatové oddělení tlačítek. Například tlačítko pro "blank" by mohlo být zvýrazněno. Projektor také neumí zmrazit obraz. Pro prezentační účely tak zrovna vhodný není.


OSD menu






Grafická podoba OSD menu je hodně přizpůsobena zaměření projektoru. Tedy pro multimediální využití v provizorních podmínkách. Bohužel kvůli složité grafice je také celé menu trošku pomalejší pohyb v něm je jednodušší odpočítávat na stisknutí tlačítek. Čekat na odezvu menu může zabrat opravdu hodně času. Dokud budete procházet základní menu pro výběr vstupu a přehrávání medií, tak je prostě pohyb opravdu pomalý. Změna nastane až s přechodem do menu pro nastavení obrazu. To je sice relativně chudé, ale zase je příjemně svižné.