Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AVerTV Volar GPS 805: kompletní řešení na cesty

2.7.2008, Radek Jahoda, recenze
Existuje spousta hybridních produktů, ale kombinovat přijímač DVB-T s navigací GPS, to je opravdu originální a popravdě i odvážné řešení. Společnost AVerMedia se do toho ale pustila se vší vervou, výsledky posuďte sami.
K přijímači jsou dodávány dvě CD se software. Již teď prozradím, že je klidně můžete vzít a vyhodit s čistým svědomím z okna. Jsou pro to dva důvody, každý se týká jiného CD.

Začněme tím prvním s ovladači a software. Ty jsou starší verze než ty, které můžeme stáhnout z webu výrobce (jejich použití je obzvláště doporučeno). Popisovat software je opravdu zbytečné, protože jsme ho již popisovali mnohokrát, např zde nebo zde. Pokud ho neznáte, tak si nejprve pročtěte zmíněné recenze a pak teprve pokračujte.

Nejprve se ale podívejme na ovladače. Ve Správci se objeví jednak DVB přijímač v kategorii video zařízení jako AVerMedia A805 (USB, DVB-T), dále zařízení v kategorii vstupních HID zařízení, což je dálkový ovladač a dále přibudou dva sériové porty pod názvem NXP swGPS Spot Virtual COM Port. Tyto dva porty bude používat GPS navigační software, o tom ale později.



Nejprve se ještě podívejme přes GraphEdit do DirectShow. Tam se přijímač tváří jako klasický BDA přijímač, lze ho tedy používat i s jinými programy než od výrobce, např. ProgDVB nebo Windows Media Center.



Teď již k dodávanému software. Pro příjem TV jsou k dispozici dva programy. Jedním je klasický program AVerTV 6 a druhým je AVerMedia Center, který zvládá i přehrávání multimédií. Třetím je navigační software PaPaGo.



K prvním dvou zmiňovaným jen několik poznámek. V nastavení AVerTV 6 vidíme pouze DVB sekci se vším, co k tomu patří, tedy vyhledání programů, jejich editaci a nastavení nahrávání.



Výrobce zapracoval a dodělal snad poslední "české" nepříjemnosti - tedy plnou podporu diakritiky. Musíte si ale stáhnout nové verze, v současnosti je to AVerTV 6.2.4 a AVer MediaCenter 1.7.0. Přibyla podpora diakritiky u velkých písmen teletextu.



A dále přibyla správná diakritika i v programovém průvodci EPG. Již není zobrazována zvlášť za písmenkem jako v minulosti.



Stejně tak je to i v MediaCenter, zde to ale bylo v pořádku i v minulé verzi.



A takto vypadá podrobné zobrazení. Spodní doplňkový text skroluje pomalu nahoru a dolu, pokud se nevejde do připraveného políčka.



Celkově vzato konečně výrobce dotáhl svůj software pro naše podmínky. Je to i dobrá zpráva pro majitele ostatních přijímačů od AVerMedia, protože používají stejný software a určitě dojde k jeho aktualizaci i pro ně. Pokud ještě nedošlo, můžete si stáhnout ovladače k tomuto produktu, z balíku pak rozbalit aplikaci a nainstalovat.