Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
19.4.2011, Jakub Doležal, recenze
Multimediální centrum nemusí být supervýkonné PC s deseti disky, satelitními tunery a vlastním LCD. Velké části uživatelů s přehledem postačí miniaturní přehrávač s podporou současných formátů. Dokáže to O!Play Mini naplnit?
marian_1960 (1) | 11.8.201419:59
Zdravím.
Rozširujem rady majiteľov tohto zaujímavého zariadenia. Mám ho len od piatku a cez víkend som ho dôkladne otestoval a som s nim vcelku spokojný. Je tu ale pár vecí ktoré mi vadia. Napr. USB konektor, ktorý je podľa mňa dosť neprakticky umiestnený. Nakoľko mám k nemu pripojený ext. harddisc, ktorý má USB vzadu, privítal by som, keby ho tam mal aj ASUS. Budem to musieť asi vyriešiť nejakou pravouhlou USB redukciou. Ďalšou vecou je, že keď pozerám nejaký film a zastavím ho ­(stopkou nie pauzou­). Keď ho ale chcem znova pustiť, nepamätá si kde prestal a začína od začiatku.
Mal som pred tým iný prehrávač WD HD MEDIA PLAYER, ktorý túto vymoženosť mal. Bol už ale morálne zastaralý, preto som ho vymenil za tento ASUS. Pevne verím, že s ním budem rovnako spokojný ako s tým predchádzajúcim.
Odpovědět0  0
Tokyno | 18.2.20128:39
Skúšal som toto čerieslo na predajni NAY s troma roznymi fleshkami a asi 6. filmami, neprehral ani jedny titulky. Kde je chyba? Je treba nový firmware?
Odpovědět0  0
Martin Š. | 18.2.20129:29
Neni třeba nový firmware, ale je nutné titulky vždy pustit manuálně, sami se většinou nepustí. Na ovladači se stiskne options a otevře se menu, kde se zvolí titulky a provede zapnutí, případně nastavení umístění, velikosti a barvy titulků.
Odpovědět0  0
tokyno | 18.2.201211:43
Ked stlacim options nabehnem na riadok titulky a stlacim ok, tak mi options skonci a vlavo hore je obdlznicek, tusim modry, a napis no title alebo no subtitle. Ziadne nastavovanie tituliek sa nekona. Ci to sa potvrdzuje inym tlacitkom, nie Ok
?
Odpovědět0  0
Martin.S. | 19.2.20121:32
Mate titulky pojmenovane stejne jako film? Pouzivate format srt?
Odpovědět0  0
tokyno | 19.2.20129:30
Ano, mam. Siel som to vyskusat na druhu predajnu, tam ten problem nebol. Tam ale zasa trebalo po kazdom kliku cakat na reakciu 20­-40 sekund. Tak som vyskusal vedla predvadzacku philips hmp3000 za 58 eur, co bolo o 10 eur viac a vsetko slapalo bez problemov, tak som ho vzal. Predajcovia svorne tvrdili, ze asus je ok, len treba do neho dat novy firmware. No tak preco ho nedaju? Tak to maju nepredajne, aspon pre mna. Radsej kupim vec, co uz v zaklade
robi co ma, nie?
Odpovědět0  0
dEvilPSX3 | 28.12.20111:09
Mam dotaz, mam zakladni reciever Pioneer 520, ktery umi dekodovat mimo jine i DTS HD a dolby true HD. Mel bych zajem o multimedialni centrum, jelikoz PS3 neumi prehravat mkv. Mam 5.1 reprosoutavu napojenou na reciever a chci se zeptat, zda toto multimedialni centum umi poslat do recieveru nedekodovany tok ­(jelikoz toto centrum tyto formaty nepodporuje­) tak aby mi je reciever dekodoval.
Nebo pro to aby to prehralo mkv v dts HD ci Dolby True HD potrebuju multimedialni centrum, ktere je podporuje?
Odpovědět0  0
majkbeny | 27.10.201110:18
Ahoj uvažuji o této mašince zvládne i toto? zvuk­-Audio #1
ID : 2
Formát : AC­-3
Formát­/ : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM ­(complete main­)
CodecID : A_AC3

http:­/­/leteckaposta.cz­/473327614
Odpovědět0  0
Martin Š. | 27.10.201111:58
Ahoj, nemám vůbec tušení. Pokud je dané video ke stažení na internetu klidně vyzkouším, zda ho lze přehrát. Můžes se mi ozvat na mail martinsachta­(zavinac­)gmail.com
Odpovědět0  0
Tibor2 | 8.8.201113:46
Zdravim vsetkych, vie mi niekto poradit aky externy disk pripojit k O!play Mini ­( chcel by som 1,5 TB alebo 2TB s externym napajanim samozrejme­), ci uz typ alebo znacku. Jedna sa mi o to aby som sa vyhol akymkolvek problemom s formatovanim atd....vopred dakujem
Odpovědět0  0
aborex | 12.5.201123:01
ftp:­/­/ftp.asus.com.tw­/­/pub­/ASUS­/Digital_Media_Player­/Mini­/firmware­/­/Mini_FW_112.zip
Odpovědět0  0
jhibcwsbefiuwqeiefo | 11.5.201114:59
Pekna recenzia. Len by ma zaujimala este jedna vec.
Ako zvlada rychly posun dopredu, dozadu pocas filmu? Nema s tym problemy v pripade niektorych kodekov? Vie si zapamatat poslednu poziciu pre jednotlive filmove subory?
Viete niekto ako je na tom tento prehravac?
Dakujem.
Odpovědět0  0
Tomáš Feranec | 12.5.201111:29
- Posun dopredu je bez problemu i 32x. Pri presudu dozadu se nezobrazuje obraz.
- Pozici filmu pri zastaveni si pamatuje. I kdyz jich je zastavenych vic.
Odpovědět0  0
matusm (2) | 8.5.201123:06
Prístroj som kúpil v piatok poobede. Ovladač OK, včera začal raplovať ­- občas ide, ale vačšinou len zo vzdialenosti 10 cm a menej ­(!!!­). Dá sa to opraviť firmwareom, alebo hneď reklamovať? Skúsil som stiahnuť akýsi novší firmware, otvoril cez winrar, dal na USB a nič, prístrol nevidel novší FW. Poradíte niekto postup, pls. Ďakujem za tipy.
Odpovědět0  0
Cochtan85 | 9.5.20110:16
Četl jsem na diskuzích, že jsou dvě možnosti řešení tohoto problému. První možností je přístoj resetovat pomocí tlačítka reset a vše by se mělo vrátit do normálu. Pokud ovladání nezačne normálně fungovat ani po resetu, zbývá již jen reklamace. Na špatně fungující ovladač jsem našel i více stížností a prý reklamace pomohla. Abych nezapoměl, zkontroluj v ovladači baterie, zda nejsou vybité.
Odpovědět0  0
Peťo | 9.5.201113:26
Ovládač funguje v akejkoľvek polohe, aj keď sa medzi neho a prístroj dá prekážka. Prestane fungovať až keď sa rukou úplne zakryjú diódy priamo na ovládači. Takže skús vymeniť baterky a keď to nepomôže, tak reklamuj.
Odpovědět0  0
Michal Blinka | 9.5.201117:00
To ovládání budeš muset asi reklamovat. Mám ten samý problém a nový fw nepomohl. Četl jsem diskuze a je to prý asi HW problém a každý, kdo reklamoval, dostal nový kus. Jen se pak prosím optej na přesnou závadu, kde byl problém. Mám tentýž oplay, ale bez záruky a rád bych si ho opravil, jen vědět, jestli stačí vyměnit jen IR ledka.
A na upgrade firmwaru mi pomohl reset přístroje
Odpovědět0  0
matusm (2) | 11.5.201123:02
Takže priatelia! Rozhodol som sa prístroj reklamovať. Ráno som ho zabalil a dal priateľovi, ktorý ho odviezol do predajne. Následne mi volal z predajne, že som nezabalil ovládač, ktorý bol údajne kameňom úrazu. Nadával som si do debilov, ale v predajni vymenili prístroj s tým, že ak to bude robiť tie isté problémy, vymením neskorej aj ovládač. Zapojil som nový prístroj a ­- heuréka! Funguje bez problémov a ďaleko rýchlejšie, ako so starou skrinkou. Takže: chyba bola v prijímači­- neviem, či to je všeobecné riešenie pre otázky ovládania, ale v mojom prípade to bolo jednoznačné. Ďakujem všetkým za rady.
Odpovědět0  0
PeHr73 | 6.5.201111:12
chcem sa spýtať, podporuje vytváranie adresárov a kopírovanie súborov ?
Napr. z SD na HDD ??? je to pre mňa podstatné.
ďakujem za odpoveď.
Odpovědět0  0
Peťo | 7.5.20110:15
Kopírovanie súborov áno, ale vytváranie adresárov nie. Môžeš však kopírovať celé adresáre naraz. Pre prácu so súbormi umožňuje: kopírovať, premenovať a vymazať. Umožňuje tiež označiť viac súborov a potom ich naraz skopírovať alebo vymazať. Kopírovanie je možné aj medzi rôznymi diskami, práve som kopíroval z HDD na SD. Celkovo je práca so súbormi nepohodlná ­- ak treba skopírovať celý adresár, tak ok, prípadne niekoľko súborov je tiež ok. Ale prehrabávať sa adresármi a súbormi, ak by ich bolo veľa, tak to nie a je jednoduchšie to strčiť do PC. Premenovať súbor som ešte nemal odvahu, keď na mňa naskočila klávesnica na obrazovke, tak som na to nemal nervy vyťukávať. Je to prehrávač, nie file manager.
Odpovědět0  0
kubino77 (7) | 19.4.201113:12
I když chválíte práci s titulky, tak má i svoje mouchy.
- Přístroj si nepamatuje nastavení titulků, takže pokud chcete používat kontrastnější žluté místo standardních bílých tak je potřeba to pro každý film měnit ručně
- Má jenom jeden font, pokud zvětšíte písmo tak nebude vidět začátek a konec ­(pro delší řádky­)
- donedávna neuměl kurzívu. S novým fw už ano, ale jenom pro jeden řádek
Odpovědět0  0
Cochtan85 | 3.5.201112:04
Naprosto s tebou souhlasím. S titulkama je docela problém. Nejlepší by bylo, aby se daly titulky nastavit na požadovanou velikost a barvu a hlavně, aby se nastavení uložilo. To považuji za docela velký fail.
Odpovědět0  0
Peťo | 5.5.201110:30
Film trvá 2 hodiny, nastavenie titulkov asi 10 sekúnd. Je to až taký veľký fail? Ale v novom fw by to mohli doplniť. Za veľký fail by som považoval zamŕzanie­/prehrievanie prístroja alebo slabú podporu formátov. To pri tomto nehrozí.

Prístroj mám čerstvo nový, zatiaľ max.spokojnosť obraz cez HDMI na plazme skvelý, prehrá to úplne všetko, čo som našiel v PC. Konečne si môžem pozrieť niečo s kvalitným obrazom, zatiaľ som bol odkázaný na analógovú káblovku.

Body pre Asus Mini: 10­/10
Odpovědět0  0
kubino77 (7) | 8.7.201120:44
Film sice může trvat 2 hodiny, ale člověk se dívá i na seriály, kde jeden díl má třeba dvacet minut. Problém je, že přehrávač si z nastavení nepamatuje skoro nic ­- audio stopa, titulky, barva titulků... Respektive si to pamatuje pro konkrétní přehrávaný soubor, u dalšího to přepne na default. Pokud mám např. seriál v mkv s více jazykovými stopami­/titulky, tak se z nutnosti ručního přepínání stane docela opruz.

další mínusy:
- nenačte titulky *.sub
- nenačte titulky, které mají s videosouborem společnou jenom část, musí mít jméno stejné celé.
- narazil jsem na pár avíček a fullHD videí, kterí kostičkují ­(psalo to něco o neznámém gmc­)

Chtělo by to novej firmware. Sice jich už pár vyšlo, ale přidali jenom drobnosti ­(autoplay a pod­), podstatný věci jako skoro nulový možnosti nastavení zůstávaj beze změny.

Jinak mě zaráží, že omezení ohledně titulků nezmiňuje recenze. Docela by mě zajímalo, jak dlouho recenzent přístroj používal ­- tipuju, že tak jeden večer.
Odpovědět0  0
Cochtan85 | 8.7.201121:47
Jak už jsem sám dříve tady zmiňoval, je opravdu nemilé, že si přehrávač nepamatuje předvolby titulků a možnosti v nastavení přehrávače nejsou také něco úchvatného. Nicméně, pokud se podívám na fakt, že přehrávač přehraje 99% všeho co tam pouštím­(pouštím především avi nebo mkv či mp4­) a stojí kolem 1400kč stále podle mě nemá konkurenci. S podporou a vydáním nového firmwaru to asi nebude také nic moc, protože asus se jistě bude především starat o své dražší a lepší modely.
Odpovědět0  0
Mirda71 | 26.7.201123:20
Pls poradíte mi někdo?Jak mám aktualizovat firmware,stahnul jsem verzi 1.1.3 ale když to dám na usb disk tak pokaždy mi to napíše ­"Nebyla nalezena žádná aktualizace­"!Při stahování je jedno jaky operační systém zadám asi ne?Poradte jak na to:D
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 26.7.201123:36
Pokud mi slouží paměť, tak bylo třeba update rozbalit a umístit hned do rootu Flash disku ­(nikoliv do složky­).

Udělal jste to tak?
Odpovědět0  0
Mirda71 | 26.7.201123:43
No flash disk jsem naformátol na FAT32 na na ní jsem umístil jen soubory co byly ve složce po rozbalení.Stejně mi to napíše to samé.
Odpovědět0  0
bobes939 | 29.7.201111:26
Mám ten samý problém , rozbaleno , soubory přímo na disk­( bez složek­) a taky nenachází PLS radu
Odpovědět0  0
bobes939 | 29.7.201112:04
tak jse uz na to přišel ­- vložit do USB a zmáčknout RESET a rozjede se
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.