Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
9.6.2010, Jiří Piškula, návod
V ohlasech na nedávno uvedený článek o anténách pro příjem DVB-T jsme zaznamenali dotazy na způsoby řešení příjmu v domech se společnými televizními anténami (STA). Dnes se tedy podíváme na tuto oblast a přiblížíme si podrobně základní alternativy řešení.
Patrik (3) | 1.8.201021:13
Pokud ten rekordér nemá DVB­-T tuner tak půjde nahrávat pouze dvěma způsoby.
1­) přímo z TV. Nevýhoda je, že bude muset být v tu dobu puštěná a nebudeš moci přepínat
2­) set­-top box. Nevýhoda je v nutnosti ­"sladit­" STB i ten rekordér ­(tedy vždy programovat dvě zařízení­). Osobně bych to řešil nákupem nějakého STB s možností připojit HDD nebo flash disk přes USB a případné vypalování na PC. Cenově se vejdeš i pod tisícovku a budeš programovat jen 1 přístroj.
Odpovědět0  0
petr53 (1) | 1.8.201020:17
Vážení vlastním LCDtelevizor TX­-32LMD70FA a dvd recorder DMR­-EH60.při přechodu na digitálí vysílání jsem přeladil televizní přijímač pez problému,horší jeto z recordérem né a né ho naladit abych mohl stahovat filmy z televize ,koupit seto­-box nevím tak bych vás chtěl poprosit o radu jak tento problém vyřešit.Předem děkuji
Odpovědět0  0
Antonín (7) | 17.6.201015:32
Tak určitě hvězdicový rozvod a se satelitní anténou asi na čtyři družice Astra 1 ­(19e­), Astra 3 ­(23e­) a Thor ­(1w­) jsou jasné. Otázka je ta čtvrtá. U hranic s Polskem ­(kde je polština polodruhý jazyk a kde je snadná dostupnost polských staelitních karet­) je asi jasné, že Hotbird ­(13e­). Ale jinde by přicházela v úvahu možná ještě Astra2 ­(28e­).
Cena není o tolik větší, jako přínos.
Zejména otázka HD, možná budoucího 3D nebo pambůhvíčeho. DVB­-T je takový pomocný signál prostě jenom záloha nebo dočasné řešení, v moderním vysílání už pro něj není místo, nemá dostatečnou přenosovou kapacitu.
Odpovědět0  0
dvb-t2 | 26.6.20109:49
Toníku, přečti si nadpis! Článek pojednává o přijmu bezplatného digitálního pozemního vysílání DVB­-T, tak přestaň spamovat se satelitní paytv.
Odpovědět0  0
mchlap | 28.1.201121:11
V Ostravě bydlím v menším domě s jen 24 byty. Asi před 10 léty jsme docela jednoduše rekonstruovali STA, na stožáru máme asi 6 antén do různých směrů, úrovně signálu jsou upraveny útlumovými články a po zeslílení aperiodickým domovním zesilovačem rozvedeny dělenými ­(4+4 byty­) stupačkami do bytů. STA byla taky doplněna skupinovým sat. analogovým přijímačem SPAUN, který umožnil příjem 6 programů ze systému Asta 19E. Po zahájení DVB­-T vysílání jsme přidali jen jedno velké síto ­(s úpravou úrovní­) a STA nyní poskytuje 13 analogových + 22 digitálních programů + 8 digitálních radií. Asi v říjnu t.r. přibude ještě paket polské veřejnoprávní televize z Katowic ­(asi 6 programů v MPEG4­) a pokusíme se i o příjem některých slovenských paketů... Zdá se, že bude reálné v DVB­-T přijímat i více než 50 TV programů...
Odpovědět0  0
Patrik (3) | 9.6.20107:38
V našem domě, když jsme si nechali udělat kalkulaci, co by přechod na DVB­-T stál, tak jsme zjistili, že levnější bude, když si každý pořídí vlastní anténu. Jsme naštěstí v místě s dostatečně silným signálem a tak stačí i obyčejné pokojovky ­(s vhodným nasměrováním i obyčejný prut bez zesilovače)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.