Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: Kabel SCART - S-video
21.11.2002, Radek Jahoda, návod
Díky diskusní skupině jsem mohl připravit tento článek, takže díky všem. SCART je zkratka Syndicat des Constructeurs d'Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs.
frantaaaa | 2.4.200721:46
Chtel bych nahravat z videa do pc. Mam kartu Leadtec Winfast VC 100 XP. Ma kompozitni a S­-VIDEO vstup. Koupil jsme si kabel S­-VIDEO na SCART ­(z pc na televizi­) ten se pokousim predelat na SCART na S­-VIDEO. Se zvuken neni problem to jede jen to mam cernobile. Zapojene to mam takto.

scart 19 na svideo 3 ­(luminence­)
scart 17 na svideo 1 ­(luminence GND­)
scart 15 na svideo 4 ­( color­)
scart 13 na svideo 2 ­( color GND­)

kde delam chybu ?
Odpovědět0  0
PBS07 | 29.4.200712:06
Chapu­-li te spravne, chces posilat obraz z TV­-SCART do S­-VIDEO. Pak jsi ve stejnym prusvihu jako ja, protoze ty S­-VIDEO signaly ve SCARTu jsou na TV pouze vstupni !!
Resil jsem to na dvojkombinaci DVD­/VCR od Philipsu. Tim ze to ma samostatne vyvedenj S­-VIDEO pro ­"DVD exclusive OUT­", tak jsem vzdal jakykoliv moznosti S­-VIDEO vystupu na SCARTu.

Joo, zivot je tvrdej a casto mam pocit ze normy jsou od toho aby se nedodrzovaly...
Bye P.B.S.
Odpovědět0  0
frantaaaa | 29.4.200712:20
ja to vyresil tak ze pouzil jen comopzitni vystup a koax kabl :­-)
Odpovědět0  0
PBS07 | 1.5.20070:06
Jo, jedina moznost v tomhle pripade, ale trochu horsi kvalita nez S­-video. Ale co, koukali jsme i na prasivy VHSky ...
Bye P.B.S.
Odpovědět0  0
Zvědavej | 30.4.200818:34
Nevím, jestli ještě funguješ nebo jestli mi někdo poradí ­- propojení PC hybridu AVER­-TV ­(má jen koax a S­-VIDEO vstupy­) a digi satelitu, ten má zase pro změnu SCART výstup. Je třeba redukci vyrobit nebo jde koupit? Byl bych moc vděčný za radu.
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 2.5.200820:40
Pokud má SCART zapojen i S­-Video, tak se nechá kabel koupit a bude fungovat.
Odpovědět0  0
rando (1) | 18.1.20070:00
mam ten isty problem.
donedavna som mal VGA od ATI, s kompozitnym vystupom. Kamos mi na to spravil prepojenie CINCH - SCART, nakolko moja telka mala len scartovy vstup. Vsetko makalo OK. Nedavno som si kupil nove PC, s VGA MSI 6200TC 128TD, ktora ma S-video vystup. Tak som si este zohnal redukciu S-video - CINCH a pokracoval po starom kabli do telky....
No a samozrejme nic nejde. V nastaveniach obrazu mi PC akoby aj nieco naslo, lebo detekuje druhy monitor, ale nic nekresli. Skusal som uz hocico.
.
Nie je tam nahodou nejaka kuleha? Lebo ten S-video vystup je 8 pinovy a nie 4 akozvycajne, rpeto sa obavam, ci netreba upravit nejake piny v SCART konektore....

vopred diky za odpoved
Odpovědět0  0
Tergos (1) | 20.9.20050:00
Můžu zkratovat piny: 1+2, 3+4, 17+18 a 19+20, aby mi scart-svideo kabel fungoval obousměrně nebo se to musí řešit přepínáním?
Odpovědět0  0
Pej (1) | 17.3.20050:00
mam asi 2 roky stary model televize Panasonic 29tx-ps2 a jelikoz nema primo uvedeny S-video vstup nikde v manualu, tak jsem si rekl ze si budu muset poustet filmy PC->TV pres Composite.

Ale kdyz jsem si porovnaval SCART2 nakres z manualu a tento navod, prislo mi, ze pouziva stejne piny pro prenos s-vhs. kdyz pustim signal s-vhs z PC, tak se to na TV zobrazi ostre, ale jen cernobile, predpokladam ze asi neni moznost jak zkombinovat ostrost tohoto signalu s barevnou slozkou tak aby mi to ta telka vzala? ;P
diky predem za odpoved.
Odpovědět0  0
gerco (1) | 10.2.20060:00
Nazdar,
chcem ta poprosit o pomoc. Neviem ci mi budes vediet pomoct, no skusim...

Po zapojeni kabla medzi PC a TV (s-video - scart)mi vsetko ide, obraz, zvuk, no ciernobielo... Da sa to nejak odstranit ???

uz som precital strasne vela for, no mam z toho teraz hlavu jak balon...

Viem ze tam budem potrebovat na ten kabel nejaky kompozit ci nejaku redukciu ci co... nevyznam sa v tom, mozes mi teda pomoct s tym ?

dakujem

Peter
Odpovědět0  0
MacLover (3) | 20.2.20071:50
No odpovídám strašně pozdě, ale přece :­-­) To, že má některá TV konektor SCART ještě neznamená, že umí zpracovat video ve složkách ­(byť jen s­-video, tedy oddělený jasový a barevný signál­). Některé TV to prostě nedokážou a je potřeba buď TV vyměnit a nebo se smířit s připojením pouze kompozitního ­(PAL­) signálu přes jeden kablel.
Odpovědět0  0
m1sanek | 1.7.200817:08
Problémy se scartem a S­-videem jsem vyřešil jednoduše. Chtěl jsem si pořídit digitální TV, ae v kompu mám analog TV kartu­(Winfast 2000XP­). Tk jsem si koupil set­-top­-box. Jenže mi do konektoru na TV kartě ­(miniDIN6 > stejný jako PS2­) kabel S­-video nepasoval.Ulomil jsem na jedný straně kabelu takovej umelej kolíček co tam byl a už to šlo, jenže obraz skákal a byl černobílý. Zkoušel jsem tyhle různý návody s propojováním a připojování kondiku, ae nic.:­( Tk jsem zbavil nepotřebnou myšku kabelu s PS2 a dopájel si tam zbylý 2 dráty, abych je měl všechny a zkoušel jsem jeden po druhým na výstup S­-video. Z set­-top­-boxu jsem měl vyvedený S­-video přes redukci z scartu.Změna žádná a když už mě to štvalo tk jsem to prostě píchnul na jeden náhodný kontakt na scartu a čumim, vono to jde.:­) Ten kontakt je 19ka­(výstup CVBS­) a kdo by to chtěl zkusit tk to udělejte jako já, vemte starou myšku a zkoušejte drátky do 19ky. Obraz jede i přes jeden drát.:)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.