Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Topfield - TF5000PVR

pacous (5)|19.9.2006 13:29
Koukal jsem, že Topfieldů řady TF5000 je celá řada. Jak je to s jejich kompatibilitou? Jinými slovy - jak je to s firmwary?
Chci si Topfield TF5000 poridit a zajima me, jestli to uz neni natolik vybehovy typ, že na nej nebudou nove firmwary. Nebo je to uz tak vychytaný, že nejsou updaty potřeba?
Jak je to s TAP aplikacema? Dají se někde snadno sehnat?

A vůbec - doporučujete? :-) :-)
CyberTec (290)|22.9.2006 01:48
Mám ho asi měsíc a jsem s ním dost spokojený. Konečně nějaký přístroj, který funguje a nemusím ho reklamovat. Včera jsem například pořídil receiver SONY a nefungujou mi digitální vstupy. To jen na okraj, že má Topfiled plus hlavně v kvalitě.

plusy

+ jde do něj dát i 320 gb HD

+ umí nahrávat 2, možná i víc programů najednou a ještě jde přepínat mezi programy nebo sledovat záznam s HD

+ obraz mi připadá dost dobrý, ve srovnání s STB Technisat

+ přehráva MP3

+ po konverzi do TS přehrává MPEG-2

+ nahrané programy jde přesouvat pomocí USB do a z počítače


mínusy

- pro záznam je použitý vlastní formát .rec který je nutno převest do MPEG-2 (formát obsahuje i další informace o souboru, indexech) v podstatě to je Transport Stream, takže stačí změnit příponu na .ts a načtete ho například HDTVtoMPEG2.

- USB není nejrychlejší, k rychlosti USB 2 má daleko. Přístroj má 2 módy, normální a Turbo. Při normálním fungují všechny funkce přístroje, ale přenost trvá déle než samotný záznam. V módu Turbo je pak rychlost přenosu zhruba 100 MB za minutu. Záleží taky na délce USB kabelu, u 3m kabelu se to občas zaseklo, s 1.5 m kabelem je to už stabilní a přenost mi připadá i o něco rychlejší. V módu TURBO ovšem funguje pouze přenos a sledovaní právě zvoleného programu. Během přenosu nelze s přístrojem prakticky nic dělat a taky nic nenahraje ani nepřehraje z HD.

- v originálním nastavení při programování z EPG nelze defaultně nastavit čas o který se má začít dřív nahrávat pořad, a o kolik se má nahrát déle. Takže je bud vetsina poradu bez zacatku nebo bez konce. Tuto vlastnost lze ale vylepšit pomocí TAP aplikace, která se nahraje do adresare Autostart a přidá chybějící možnosti automatického nadstavení záznamu již při programování z EPG (dle vlastní volby 0-60 mín.).

- kromě MP3 a MPEG-2 ve vlastním formátu .rec už žádný jiný formát nepřehraje.

mínusy nejsou tak hrozné a dají se naštěstí vyřešit. jiné PVR na tom budou zřejmě mnohem hůř.

Převod do formátu .rec zvládne například program MPEG Streamclip 1.1

TAP na korekci TIMERu se jmenuje timer_extend8.11
pacous (5)|22.9.2006 09:21
Tak uz jsem poridil taky. Vcera jsem si ho prines. Uzasna hracka. Diky za tipy. Uz jsem postahoval nejake zajimave TAPy, tak budu zkouset... :-)
ptak (25)|23.9.2006 11:17
Ja mam pech a po mesici mi na zacartku 5-denni nepritomnosti odesel tuner. Jsem v tom shopu pry jediny, ktery ho reklamuje.

Jinak ma jeste jeden znamy problem. Po vypadku napajeni se mu rozhodi cas.

Nahravani souboru ve formatu .rec bych nevidel jako -. Stejne by pro pripady dalsiho zpracovani bylo potreba konvertovat TS na PS nebo rovnou demuxovat.
CyberTec (290)|23.9.2006 13:18
[quote=ptak]Ja mam pech a po mesici mi na zacartku 5-denni nepritomnosti odesel tuner. Jsem v tom shopu pry jediny, ktery ho reklamuje.

Jinak ma jeste jeden znamy problem. Po vypadku napajeni se mu rozhodi cas.

Nahravani souboru ve formatu .rec bych nevidel jako -. Stejne by pro pripady dalsiho zpracovani bylo potreba konvertovat TS na PS nebo rovnou demuxovat.[/quote]

jak jsi ho měl připojený ? přes vlastní antenu nebo antenní svod ?


včera jsem ho měl vypnutý a po zapnutí se čas za chvíli sám nastavil, trvalo to pár minut, ale přesný čas jsem nesledoval

výrobce nedodává žádný software, který by ten header změnil, pouze 3rd party programy a než jsem našel software, který udělá z MPEGu zpet .rec tak me ten format celkem štval, ideální by byl MPEG-2 + nějaký extra soubor s nastavením a infem. jsem zvykly, ze mi USB Cynergy nahrává do MPEG-u. takze ho jen načtu do programu a sestříhám. takhle to musím navíc převádět z .rec (TS) do MPEG-2.

pár menších problémů, možná to už někdo vyřešil...

při živém dualním vysílání Novy, mi jedou automaticky oba kanály najednou a musím manuálně zvolit, jestli tam má být čestina nebo english. pouze při živém vysílání, v nahrávce je to už česky bez nutnosti dalšího přepínání.

na ovladači není přímé tlačítko to TIMER, ale musí se jít do menu s nastavením a tam teprve do TIMERu

nedaří se mi taky protahnout program, který se právě nahrává pomocí TIMERu, aby tam byl i konec. u programů, ktere se teprve budou nahravat to jde ale u tech co se zrovna nahravaji se mi to nepodarilo.
pacous (5)|24.9.2006 08:18
Jako novopeceny majitel mam jeste par otezek:

- EPG u Primy se zobrazuje uplne stejne jako u TOP TV. To to uz tak blbe vysilaj? Mam pocit, ze muj predchozi prijimac Homecast to ukazoval spravne.
- Obecne EPG se nejak moc nechce stahovat "do budoucna". Tzn. napriklad v noci jsem na CT videl EPG do cca 9.00 rano a potom tam byly az pondelni porady. Nejaky divny.
- Jaky pouzivate firmware? Ja mam "z vyroby" listopad 2005. Na netu jsem koukal, ze je to skutecne posledni Europe verze. Ale je tam jeste rada dalsich, ale ty jsou jen Australia. Daji se pouzit?

Predem diky za odpovedi...
CyberTec (290)|24.9.2006 11:45
Firmware jsem neaktualizoval, nevím jestli je v australském čeština, ale pochybuju

Primu na digitálu nechytám, tak to nemůžu srovnat

EPG se většinou zobrazuje týden dopředu. Výjimkou je NOVA, která s oblibou vynechává skoro celou neděli. Třeba dnešní program tam vůbec není, až od pondělního rána. Takže bych to spíš viděl na chybu těch, co EPG vytváří
ptak (25)|24.9.2006 13:30
[quote=CyberTec]jak jsi ho měl připojený ? přes vlastní antenu nebo antenní svod ?

včera jsem ho měl vypnutý a po zapnutí se čas za chvíli sám nastavil, trvalo to pár minut, ale přesný čas jsem nesledoval

výrobce nedodává žádný software, který by ten header změnil, pouze 3rd party programy a než jsem našel software, který udělá z MPEGu zpet .rec tak me ten format celkem štval, ideální by byl MPEG-2 + nějaký extra soubor s nastavením a infem. jsem zvykly, ze mi USB Cynergy nahrává do MPEG-u. takze ho jen načtu do programu a sestříhám. takhle to musím navíc převádět z .rec (TS) do MPEG-2.

při živém dualním vysílání Novy, mi jedou automaticky oba kanály najednou a musím manuálně zvolit, jestli tam má být čestina nebo english. pouze při živém vysílání, v nahrávce je to už česky bez nutnosti dalšího přepínání.

nedaří se mi taky protahnout program, který se právě nahrává pomocí TIMERu, aby tam byl i konec. u programů, ktere se teprve budou nahravat to jde ale u tech co se zrovna nahravaji se mi to nepodarilo.[/quote]
1. Vlastni pokojova antena
2. Cas se nastavil. ale posun proti GMT zapomel.
3. TS mi vyhovuje, muzu vytahovat i skryte titulky z nahraneho TTX.
4. Mne vetsinou jel dual v pohode.
5. Protahnout prave vysilany program jde. Vlezes pres menu do casovacu, prepnes na prislusne cislo zaznamu a muzes hejbat s delkou nahravky. Vyzkouseno.

[quote=CyberTec]Firmware jsem neaktualizoval, nevím jestli je v australském čeština, ale pochybuju

Primu na digitálu nechytám, tak to nemůžu srovnat

EPG se většinou zobrazuje týden dopředu. Výjimkou je NOVA, která s oblibou vynechává skoro celou neděli. Třeba dnešní program tam vůbec není, až od pondělního rána. Takže bych to spíš viděl na chybu těch, co EPG vytváří[/quote]
jj. N@VA na nedeli ..... Ale ne vzdy
Pryc od Australskeho fw. Na strankach vyrobce je i Evropska verze. Takze asi nejake odlisnosti budou a cestina bude asi ten nejmensi rozdil.
CyberTec (290)|24.9.2006 13:50
u programů, které se teprve budou nahrávat jdou protáhnout casy v pohode, ale pokud se to uz zrovna nahrava, tak se mi to uz nedari upravit. napriklad vcera jsem zmackl jen record a nastavilo se to automaticky na 2 hodinovy zaznam. v timeru jsem zkousel otevrit menu s upravou casu ale nic se mi nechtelo otevrit.
CyberTec (290)|24.9.2006 14:32
[quote=ptak]TS mi vyhovuje, muzu vytahovat i skryte titulky z nahraneho TTX[/quote]

me zatim vic vyhovuje nahrávaní přímo do MPEG-2. jenom to sestriham a hodim jako data na DVD. napriklad Simpsny. Titulky nepotřebuju a vysílaní v AC-3 při tom napěchovaném multiplexu taky nehrozí

jinak kdyz prevadim rec. (TS) na MPEG-2 tak mi napriklad soubor nabobtna z 600 MB na 650 a pak kdyz bych ho zas chtel dat zpet z MPEG-2 do .rec tak to nabere dalsich 50 mega, takze je vysledek treba 700 MB. nepočítám do toho střihy. místo aby se to zmenšilo, tak to nabere slušné extra data. Jak je na tom ProjectX ?

Topfileda pouzivam pro prehravani MPEG-2 prekonvertovanych do .rec a pak jako zalozni nahravadlo, pokud mi chcipne USB DVB-T Cynergy do pocitace.
pacous (5)|24.9.2006 19:08
Tu Primu budu muset este pozorovat. ;-)
Rikal jsem si, ze Australsky fw nebude asi to rpave orechove...

Jake pouzivate TAP aplikace? Ja jsem zkousel StandBy - prijde mi hodne praktickej kdyz koukam na TV, zacne se nahravat, tak aby se to po nahravani vypnulo. Potom mi prijde dobrej TimerExtend - autmaticky prida na zacatek a konec timeru pozadovanou dobu - super pri nastavovani primo z EPG.
ptak (25)|28.9.2006 20:33
[quote=CyberTec]u programů, které se teprve budou nahrávat jdou protáhnout casy v pohode, ale pokud se to uz zrovna nahrava, tak se mi to uz nedari upravit. napriklad vcera jsem zmackl jen record a nastavilo se to automaticky na 2 hodinovy zaznam. v timeru jsem zkousel otevrit menu s upravou casu ale nic se mi nechtelo otevrit.[/quote]
Uz jsem psal v menu u tumeru ten cas jde zmenit. Az se mi vrati z opravy muzu upresnit.
Stejne jako sdelit jake TAPy pouzivam. Rozhodne mne na posledni chvili krome TimerExtend (zde jsem nevyuzival rozsireni casu, ale jen serazeni casovacu dle data) jsemobjevil TimersUK, ktery mi pred odeslanim do opravy umoznil zazalohovat periodicke casovace, abych je pripadne nemusel znova zadavat a skoro se mi libi vice nez TimerExtend.
Jinak jsem jeste pouzival Filer, FreeSpaceBar a samo TSRCommander, popr. TAPCommander. Obcas infodisplay
pacous (5)|9.10.2006 12:11
Uz jste nekdo zkousel novy firmware pro Evropu z 12.9.2006? viz zde http://www.topfield.co.kr/product_e/pr_soft_full_list.asp?keyword=TF5000PVRt
ptak (25)|9.10.2006 13:21
[quote=pacous]Uz jste nekdo zkousel novy firmware pro Evropu z 12.9.2006? viz zde http://www.topfield.co.kr/product_e/pr_soft_full_list.asp?keyword=TF5000PVRt[/quote]
Stale nemam na cem :-(( Ale taky by mne to zajimalo.

Proc ta oprava tak dlouho trva :((
CyberTec (290)|9.10.2006 14:28
[quote=ptak][quote=CyberTec]u programů, které se teprve budou nahrávat jdou protáhnout casy v pohode, ale pokud se to uz zrovna nahrava, tak se mi to uz nedari upravit. napriklad vcera jsem zmackl jen record a nastavilo se to automaticky na 2 hodinovy zaznam. v timeru jsem zkousel otevrit menu s upravou casu ale nic se mi nechtelo otevrit.[/quote]
Uz jsem psal v menu u tumeru ten cas jde zmenit. Az se mi vrati z opravy muzu upresnit.
Stejne jako sdelit jake TAPy pouzivam. Rozhodne mne na posledni chvili krome TimerExtend (zde jsem nevyuzival rozsireni casu, ale jen serazeni casovacu dle data) jsemobjevil TimersUK, ktery mi pred odeslanim do opravy umoznil zazalohovat periodicke casovace, abych je pripadne nemusel znova zadavat a skoro se mi libi vice nez TimerExtend.
Jinak jsem jeste pouzival Filer, FreeSpaceBar a samo TSRCommander, popr. TAPCommander. Obcas infodisplay[/quote]

do menu pro upravu casu prave nahravaneho programu se dostanu, kdyz znova zmacknu tlacitko record, predtim me to nejak nenapadlo :-)

novy firmware jsem zatim nezkousel, pisou tam o nejakem bugu s displayem. zkusim, to, jaky program se na to pouziva ? douvam ze to pujde i pres usb a ne jen pres seriovy kabel, ten uz snad ani nenajdu :-)
ptak (25)|18.10.2006 19:30
Sloucil jsem sve 3 prispevky do jednoho.

[quote=CyberTec]do menu pro upravu casu prave nahravaneho programu se dostanu, kdyz znova zmacknu tlacitko record, predtim me to nejak nenapadlo :-)

novy firmware jsem zatim nezkousel, pisou tam o nejakem bugu s displayem. zkusim, to, jaky program se na to pouziva ? douvam ze to pujde i pres usb a ne jen pres seriovy kabel, ten uz snad ani nenajdu :-)[/quote]
Aktualizator by mel byt jak pro USB tak pro RS232.

Tak 2x record jsem jeste zde nezkusil (v EPG pouzivam), ale dostaval jsem se tam (na zmenu delky) pres Menu-->Recording (pouzivam EN menu kvuli hrube chybe v CZ menu).
Uz mam konecne Topfielda doma :-D :-!!!

[quote=CyberTec]- USB není nejrychlejší, k rychlosti USB 2 má daleko. Přístroj má 2 módy, normální a Turbo. Při normálním fungují všechny funkce přístroje, ale přenost trvá déle než samotný záznam. V módu Turbo je pak rychlost přenosu zhruba 100 MB za minutu. Záleží taky na délce USB kabelu, u 3m kabelu se to občas zaseklo, s 1.5 m kabelem je to už stabilní a přenost mi připadá i o něco rychlejší. V módu TURBO ovšem funguje pouze přenos a sledovaní právě zvoleného programu. Během přenosu nelze s přístrojem prakticky nic dělat a taky nic nenahraje ani nepřehraje z HD.[/quote]
Blbost.
Ted jsem meril kopirovani:
V normalnim modu: 50MB/minutu. Cili 22minutova nahravka Simpsnu zkopirovana za 13 minut. Cili neco malo pres polovinu casu zaznamu.
V Turbo modu: 133MB/minutu.
Pouzivam 5m kabel. Ale je to kvalitni stineny USB "2.0" kabel.
ptak (25)|29.10.2006 22:24
[quote=pacous]Tu Primu budu muset este pozorovat. ;-)
Rikal jsem si, ze Australsky fw nebude asi to rpave orechove...

Jake pouzivate TAP aplikace? Ja jsem zkousel StandBy - prijde mi hodne praktickej kdyz koukam na TV, zacne se nahravat, tak aby se to po nahravani vypnulo. Potom mi prijde dobrej TimerExtend - autmaticky prida na zacatek a konec timeru pozadovanou dobu - super pri nastavovani primo z EPG.[/quote]
Timer Extend je sikovny, ale ja z nej vyuzivam jen sortovani timeru podle casu.
Bohuzel jsem tvrde odhalil, ze asi TAP UKTimers neni uplne idealni. Nabidkou funkci je uzasny, jen se zda, ze mi zpusobuje vyrazeni casovani.
Jako ze jsem mel nacasovano, ale nic se nenahralo. :-((
CyberTec (290)|4.11.2006 02:04
zkousel jsem prevest do .rec i NTSC video a v pohode to prehraje, ikdyz ma ve specifikacich jen PAL
ptak (25)|22.11.2006 22:32
[quote=pacous]Uz jste nekdo zkousel novy firmware pro Evropu z 12.9.2006? viz zde http://www.topfield.co.kr/product_e/pr_soft_full_list.asp?keyword=TF5000PVRt[/quote]
Tak co? Uz ho nekdo zkusil nebo jsme tu jen 3, co tuto bezva uzitecnou hracku mame ...
jaudak (176)|4.12.2006 19:02
Tak jsem nahral přes USB novy firmware pro Evropu z 12.9.2006 a až to pořádně otestuji, dám vědět. EPG už umí dokonale česky.
jaudak (176)|4.12.2006 19:42
Tak jsem zjistil, že základní délka právě náhrávaného programu po stisku REC, jde měnit do mínusu i plusu.
ptak (25)|4.12.2006 19:43
[quote=jaudak]Tak jsem zjistil, že základní délka právě náhrávaného programu po stisku REC, jde měnit do mínusu i plusu.[/quote]
To uz umi davno.

Vysel TF5000PVRt_Europe_416_20061103.tfd

Czech language added


Jak dlouho trva ten update?


[quote=dvbtshop.net]Topfield TF-5000PVRt kompletně počeštěn! Poslední vada na kráse jednoznačně nejkvalitnějšího DVB-T rekordéru na našem trhu, přístroje Topfield TF-5000PVRt, byla odstraněna. Konečně je k dispozici kompletně počeštěný firmware.[/quote]

Tak jsem flashnul a je to pekne, jen to kazi nutnost pouzivat ceske menu, kde je prehozeny preklad Every Weekday (spatne Kazdy vikend) a Every Weekend (spatne Kazdy tyden).