Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 25 z 25

Téma: Lite-ON a problem s NERO pri vypalovani

1. Nahoru  #16
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2005

Výchozí

2 StD: prověřoval jsem si zda je to tak jak doporučuješ:
    .............vidí s přístupem UDMA (PIO2) a dát si ji jako Master na sekundární kšandu (80žil)..............
    - UDMA je povoleno, je Masterem na sekundarní kšandě a pod sebou má druhou CDR mechaniku (ta zlobí také) Zlobí to ale i bez té slave mechaniky.
    ............Co nově nainstalovat ty jejich slavné drivery? .............
    -udělám, ač jsem je instaloval včera večer při instalaci WinXP

.........Potom zkoušet pálit Decrypterem s nastaveným I/O na SPTI, případně i ASPI, máš-li Adaptec-driver nainstalený.............
    - je tam, ono si ho dotahuje Nero,
    (Driver : Aspi32
    Description : ASPI for WIN32 Kernel Driver
    Version : 4.71 (0001)
    Company : Adaptec)

S tim DVDdecrypterem si musím pohrát, nějak jsem zapomněl jak ho používat jako vypalovací program a hlavně zda po sobě umí vypáleneé verifkovat.

2. Nahoru  #17
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2005

Výchozí

2 Libor: Chyba nastává je u Nera, s Decrypterem jsem to zatím neskusil a tak nevím

Mohu poprosit o postup jak zjistit zda vypálené odpovídá zdroji? Ultraedit to nezvládá porovnat, přece jen 1G soubory jsou na něj moc.
    Lze v Decrypteru nějak vypalovat soubory, nebo jen ISO?

3. Nahoru  #18
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2005

Výchozí

Tak jsemvytvořil ISO pomocí Decripteru abych ho mohl vypálit. Když ho vypálim pomocí

Nera- CHYBY
    Driver : Aspi32
    Description : ASPI for WIN32 Kernel Driver
    Version : 4.71 (0001)
    Company : Adaptec

Decrypter-BEZ CHYB
    I 17:53:09 Initialising SPTI...
    I 17:53:09 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 17:53:09 Found 1 CD-RW, 1 DVD-ROM and 1 DVD-RAM/±RW!

Decrypter-BEZ CHYB
    I 18:39:02 Shutting down SPTI...
    I 18:39:02 Initialising ElbyCDIO...
    I 18:39:02 ELBYCDIO.DLL - Elaborate Bytes CDRTools - ElbyCDIO DLL - Version 5.1.0.2
    I 18:39:02 Searching for SCSI / ATAPI devices...

Vypadá to, že Decrypter používá Microsoftí ovladač a funguje. Ovladač od Aaptec nechce Decripter poučít, tváří se, že nenajde jednotku. Pokud chci použít ovladač od cloneCD tak jednotku najde a jak je vidět opět vypaluje bez chyb.

Dá se někde stahnout poslední ovladače od Adaptec a podstrčit je Neru nebo nerodonutit pracovat sMicrosoft ovladačema?

4. Nahoru  #19
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Myslím, že Vlada tady někde jinde psal, co je třeba po Neru odmáznout z registru (které řádky), aby se mechaniky znovu "řádně viděly" v OS. Teď to nemohu hledat. Ale Libor má pravdu, posledními Hyperiony (=hrozné slovo) nic nezkazíš.
    IF IT AIN'T BROKEN, DON'T FIX IT
    Ignored List: Antonín, Duncan66, quasi, maarkii, ladik1983, KOCOUR65, nuni78, Petr_2010/Petr_3010, jarod72pm, Panasonic650/700

5. Nahoru  #20
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2005

Výchozí

Za poslední Hyperiony dík, nuškodily, ale ani nepomohly. Stále se prohrabávám internetem, našel jsem pár případů kdy byl stejný problém. Nikdo pořádně neví co s tim, nejpravděpodobnější je, že NERO odhalí chybné (odcházející, nestabilní) paměti dřív než memtest (trochu přitažené za vlasy, já vím). No a nebo se skutečně nějak tlučou ovladače, kdy Nero spustí nějaký proces jenž tam dělá nepořádek.
    2 StD: Můžeš trochu napovědět jak hledat ty informace co by se měly odmazat (kdy asi byl příspěvek, o čem ...) Nebylo to o tom, že se část NERO tluče s ProjectX? To je uvedené v článku věnovanému instalaci a použití ProjectX od exTNT.

6. Nahoru  #21
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2005

Výchozí

Tak jsem získal důkaz, že Nero při verifikací nekecá. Připaloval jsem malé soubory do 100MB tak dlouho, až NERO zahlásilo chybu. Vypálený soubor jsem překopírova na disk a pomocí UltraEditu porovnal s originálem. V 1/5 souboru je chyba, 31 Bytu je jiných. => Když verifikace hlásí chybu, tak tam je. Již to neni kopie 1:1, ač z hlediska čitelnosti (Kprobe) může být médium bez problémů.
    Nevíte ještě o nějakém kvalitním testu RAM paměti, nejlépe spouštěném pod WinXP? To aby se ukázalo, zda OS nezmění režim práce pamětí nějak negativně (v jednom příspěvku na Netu autor píše, že memtest označil paměti jako OK, ale NERO se začalo chovat také OK až po výměně paměti)

7. Nahoru  #22
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Tak si ještě zkus vypnout v položkách po startu Nerocheck, co to bude dělat... Já ho mám také stále vypnutý, protože N. používám jen velmi zřídka a na data-only.
    Nejjednodušeji to uděláš třeba ve Spybotu Search&Destroy "odfajfkováním" v nabídce Start (režim Pro pokročilé...)

8. Nahoru  #23
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2005

Výchozí

Nepomohlo, stahnul jsem si Spybot a podle rady vypnul NeroCheck. Následně restartoval a pro jistotu zkontroloval vypnutí, následně vypálený soubor obsahuje chybu.
    Celý den jsem trápil počítač s memtest, proběhlo to 2x po 7 kolech a ani jedna chyba.
    Přiznejme si to, jsem skoro v koncích, zítra zkusim někde sehnat zápujčkou pamět. Nemáte někdo doporučení na nějaký testovací program?

9. Nahoru  #24
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004

Výchozí

ka1ra

To, že v Decryptery po pálení je všetko OK a v Nere nie možno súvisí s nejakou ochranou toho DVD, ktoré chceš skopírovať a nemá to nič spoločné ani s RAM ani s ničím iným.
    Ak ti to ale robí aj na nejakom free obsahu alebo datovom DVD, tak je niečo v prdeli a tým bude možno Nero.

--------------

10. Nahoru  #25
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2005

Výchozí

Ano, dělá to na čemkoliv. Kopíruji Nerem zásadně věci bez ochran. Již jsem reinstaloval WinXP, a použil Nero 6 a i Nero 7 a nic nepomáhá.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. CD, DVD, Blu-ray: problém při vypalování dvd,cd
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-04-2011, 18:10
  2. nastavení nejpomalejší rychlosti vypalování?- nero
    Od 1234 v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-02-2009, 06:06
  3. Instalace Nero 7 - problém
    Od ahc v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 2