Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: signíl Ocko a TV Prima v CDG

1. Nahoru  #1
    Nováček Avatar uživatele virtual
    Registrace
    Aug 2005

Výchozí signíl Ocko a TV Prima v CDG

Zdravím, můžete mi někdo sdělit, jestli Vám bez problémů běží Prima a Óčko v multiplexu CDG? Já naposledy ráno z Primy nahrál Datla Woodyho pro dceru a pak už tam mám jenom pruhy a test gignál, a CDG mi tvrdí, že je chyba u mě. Když jsem přeinstaloval DVBViewer, tak mi vůbec v multiplexu CDG se Prima už neukazuje vůbec, Óčko taky ne a navíc zlobí EOG, ukazuje jiné EPG na programech, třeba na CT24 mám EPG Novy, atd... Prosím o radu co s tím. Díky

2. Nahoru  #2
    Registrace
    Aug 2005

Výchozí

jenom nepřiznali problémy, teď mi začala prima fungovat. Komunikoval se mnou Jiří Rajdus z CDG. Chápu zkušební provoz, chyby nastanou, ale proč neřeknou pravdu, to je mi záhadou.

3. Nahoru  #3
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004

Výchozí

Je to velká firma, třeba se mu to ani nedoneslo...
    Ale nejsem si tak úplně jistej, jestli v tom jenom nemáš trochu guláš, protože CDG Óčko nevysílá - to je na ČRa. Takže možná jsi plakal na nesprávným hrobě...
    Jinak, pokud "ztratíš" nějaké stanice, je lepší nechat proskenovat danou frekvenci v Channellistu (záložka Channel Scan), je klidně možný, že broadcaster jenom změní PIDy, jako to poslední dobou docela pravidelně předvádí ČRa. Když se pak na záložce Edit podíváš, najdeš tam, jaký PIDy DVBV k danýmu programu našel a můžeš to porovnat s předchozím nastavením.
    EPG je a bylo naprosto nespolehlivý (až na občasný vyjímky), takže bych se tím tak netrápil. Do doby komerčního provozu bych se na EPG moc nespoléhal, daleko rozumnější je třeba www.365dni.cz, resp. jeho offline verze.
    Přeinstalovávat DVBV kvůli tomu, že nejde nějaký program, je dost drastická cesta - trochu jako provést neurochirurgickou operaci pazourkem...

4. Nahoru  #4
    Registrace
    Aug 2005

Výchozí

No jo, jenže já řešil hlavně tu Primu, a ta se fakt rozběhla potom odpoledne sama. To že Óčko mají jenom Radiokomunikace, to vážně ani nevím. EPG a jeho provoz, na ten jsi mě upozornil už před měsícem, to chápu. Ale pije mi krev legislativa a byrokracie v ČR, protože zkušební provoz CDG asi skončí na konci roku 2005, Radiokomunikace udělají asi to samé, Telecom už to zamáznul, a pak se můžem fakt dívat jenom na full provoz České televize. Nic proti Czech TV, ale to mi připadá trochu málo na nabídku DVB-T. Ach jo.

5. Nahoru  #5
    Registrace
    Sep 2004

Výchozí

Vono to nebude tak horký...
    A neplač, co maj říkat chudáci nepražáci?

6. Nahoru  #6
    Registrace
    Sep 2004

Výchozí

Jo, ještě k tomu Woodymu - nahrávám ho pro mladýho, mám 73 dílů (v XviDu), tož kdybys potřeboval doplnit sbírku...

7. Nahoru  #7
    Registrace
    Aug 2005

Výchozí

no to velmi rád, já to začal nahrávat až od 74 .dílu, a zatím to mám jako mpeg

8. Nahoru  #8
    Registrace
    Aug 2005

Výchozí

Mimochodem, pan Rajdus z CDG mi poslal mail s omluvou, že skutečně byla chybka a nevšimnul si přepnutí a skutečného vysílání pruhů místo signálu Primy. Nečekal jsem, že někdo přizná chybu.

9. Nahoru  #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Atkins
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí CDG

S panem Rajdusem z CDG mam velice dobre skusenosti - kdyz na zacatku roku menili nastaveni a v jednu chvili nebylo mozne zpracovat TS, tak p. Rajdus mi nejenom odpovedel ale taky sam odzkousel zpracovani streamu v PVAStrumento a omluvil se za drobny vypadek. To je u testovaciho provozu zcela neobvykle a byl bych moc rad, kdyby i jine firmy se dokazaly chovat ke klientovi s takovou erudici a ochotou - to je take jeden z duvodu proc fandim CDG

10. Nahoru  #10
    Registrace
    Aug 2005

Výchozí

Souhlas. Taky mě to dost překvapilo, že někdo umí přiznat chybu a ještě se omluvit, to jsem dlouho u firem nezažil. Je z toho aspoň cítit zájem o řešení problémů, které mohou nastat v test provozu dvbt a nezalezou do ulity.

11. Nahoru  #11
    Registrace
    Sep 2004

Výchozí

No, já to překvapení zažil ještě během experimentálního vysílání Českého Telecomu - chlapi, co to tam dělali byli podobní nadšenci, jako se potkávají tady, a asi právě proto, že to byla taková "Popelka" tak se o ten projekt starali jako o vlastní. V Telecomu!!! Když jsem ohledně změny PIDů mluvil asi před měsícem s ČRa, tak tam byl taky naprostej pohodář.
    Otázka je, co se stane, až se toho místo techniků, kteří tomu rozumí a který to baví, v rámci komerčního provozu chopěj "marketeers and figure-fuckers" (neboli pracovníci marketingových a finančních oddělení).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. "Prima" se mění na "Prima Family"
    Od JirkaH v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-12-2011, 11:24
  2. Prima HD a hd obsah
    Od tjurny v sekci DVB-C
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 29-07-2010, 10:37
  3. Madona Confession tour Ocko
    Od boxi22 v sekci Filmy
    Reakcí: 16