Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: systém samovolně zatěžuje procesor

1. Nahoru  #1
    Nováček Avatar uživatele milan78
    Registrace
    Jul 2005

Výchozí systém samovolně zatěžuje procesor

Mám Windows 2000 a začlo se mi stávat, že se zasekávají. V praxi to vypadá tak, že když např. přesunuji ikony na ploše, tak pohyb není plynulý ale kouše se. Samozřejmě se to vztahuje na všechny aplikace a třeba i hry. Po restartu je chvíli klid, ale asi po 10-ti minutách to začne a zhoršuje se to. Podíval jsem se do správce úloh a zjistil jsem, že skoro v pravidelných intervalech se systém zatěžuje na 0..26...48..50...46..26 atd. % procesor a to i když na PC nic nedělám. Zatěžuje ho proces s názvem system. Po hodině si systém bere až 70% ze zatížení procesoru a později i 99%. Prohnal jsem disk všemi možnými antiviry (Stinger,avast cleaner...) a žádný vir nenašli.
    Nevím, jestli s tím má souvislost to, že jsem nainstaloval nové ovladače na grafiku (GeForce4 4200Ti), ale zkoušel jsem i jinou verzi ovladačů a nepomohlo to. Nevíte prosím, čím by to mohlo být? Děkuji.

2. Nahoru  #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Proces s názvem Systém neznám, pokud nečteš až z toho druhého sloupečku. Klepni si 2x na záhlaví CPU a seřadí se ti programy v pořadí jak zatěžujou procesor a měl bys ho najít snadno.
    Připojené obrázky Připojené obrázky  

3. Nahoru  #3
    Registrace
    Jul 2005

Výchozí

věř mi fakt ho tam mám
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bez_n_zvu_1_kopie_776.jpg 
Zobrazení: 567 
Velikost: 47.2 KB 
ID: 120  

4. Nahoru  #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

No jo, sorry, je tam. Akorát já jsem slepejš.
    Tak se podívej na http://www.sysinternals.com/, jsou tam prográmky Filemon a Regmon, které po spuštění vypisujou právě běžící procesy. Najdeš tam i Process Explorer - to je takový rozšířený Správce úloh z Woken.
    Já takhle kdysi hledal nakopnutej ovladač pro USB, který mí v určitých intervalech zatěžoval procesor, podobně jako u tebe.

5. Nahoru  #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Ještě mě napadlo jakou máš teplotu procesoru?

6. Nahoru  #6
    Registrace
    Jul 2005

Výchozí

myslím, že teplota je ok, ale mrknu na ten odkaz cos mi napsal, díky. Už si zalohuju windows a jsem připravenej na FORMAT:C

7. Nahoru  #7
    Registrace
    Jul 2005

Výchozí

myslím, že jsem našel aplikaci, která to dělá. Nevíš co je to zač?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: aplikace_101.jpg 
Zobrazení: 554 
Velikost: 38.5 KB 
ID: 121  

8. Nahoru  #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

To je jádro oper. systému. To opravdu nezkoušej mazat. \/
    To jadro spouští systémové události (ovladače zařízení, síť, kontrola HDD,...)
    Musíš najít konkrétní událost, při které se to začne zpomalovat. Čím jsi na to přišel? Když se podíváš do toho ProcessExploreru, tak tam je vidět co ti na té větvi Systém visí.[/b]

9. Nahoru  #9
    Registrace
    Jul 2005

Výchozí

No to je právě to, s čím si nevím rady. Na té větvi je plno aplikací, ale žádná z nich procesor nezatěžuje. Je to jen na té - systém. Tady to není tak patrný, protože PC běží teprve půl hodiny po restartu. Za hodinu by to bylo horší...
Název: aplikace3_460.gif 
Zobrazení: 226 
Velikost: 42.7 KB 
ID: 122  

10. Nahoru  #10
    Registrace
    Jul 2005

Výchozí

Ještě jsem Ti nepoděkoval za ochotu. Jsi první, kdo se snaží konkrétně pomoct. Ostatní chytráci mi radí, abych přešel na Linux atd. Takže, díky.

11. Nahoru  #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Tak to nech běžet až to začne zlobit, otevři si ten Filemon nebo Regmont. Bude ti tam rolovat výpis procesů a spouštěných souborů. Až ti vyleze ta zátěž, tak ten vypis zastav a uvidíš co se tam rozjelo navíc.

Linux si nainstalovat můžeš.

12. Nahoru  #12
    Registrace
    Jul 2005

Výchozí

A jak poznám co se mi "rozjelo" nejvíc. Nemám tam v tom Filemonu sloupeček se zatížením procesoru, resp. podle čeho to poznám?

13. Nahoru  #13
    Registrace
    Jul 2005

Výchozí

nic, kašlu na to reinstal pinďousů to vyřeší....snad ještě jednou díky za pomoc

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. LG 50PS3000 - samovolné zapínání
    Od Mára_VR6 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-03-2010, 19:37
  2. Samovolne zrychlovani videa
    Od Dudyneq v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-08-2009, 11:46
  3. Procesor
    Od jauznevim v sekci Staré poptávky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-03-2008, 11:21
  4. samovolne vypinani TV SONY
    Od mack v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 13:19

Pravidla přispívání