Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Problém s vestavěným satelitním tunerem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    20  

    Výchozí Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Dobrý den,

    před nedávnem jsem zakoupil TV Samsung UE46ES6300 s vestavěným satelitním tunerem. Dosud jsem u předchozí a 14 dní i u této TV používal samostaný tuner Mascom 1110 a vše funguje, ale chtěl bych zkusit zprovoznit ten integrovaný tuner (hlavní důvod je ten, že mám TV pověšenu na zdi a externí tuner lze připojit k TV pouze kabelem SCART a díky tomu bohužel TV od zdi dost odstává). Problém je, že nelze naladit satelitní vysílání, resp. hrají jen nekódované programy jako ČT24 (ale s daleko kvalitnějším obrazem než přes externí tuner). Dekódovací modul je IRDETO SMIT a karta Skylink "Výměna". Asi mám něco špatně nastaveno, kvalita signálu je na 100% ale když chci spustit třeba ČT1, tak TV nahlásí "Kódovaný signál".

    PS: vím, že všichni doporučujete externí sat. tuner, ale chtěl jsem jen zkusit, jestli to poběží. Modul SMIT můžu v nejhorším do 30 dnů vrátit.

    Díky všem za pomoc

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    9,405  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    To že hrají kvalitněji je jasné, když máš externí STB připojen přes SCART. Tím to strašně degraduješ.

    Pokud Ti jede ČT24, tak máš naladěno OK a je problém s kartou/modulem. Nemáš tam kartu jen opačně strčenou? Nezkoušel jsi, jestli funguje karta s modulem v Mascomu (ale on zřejmě bude umět jen CI, nevím, jaký přesně máš modul)?



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    20  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Zkoušel jsem ji otočit už oběma směry a pořád to nejde. Programy to najde, signál 100%, ale hrají jen ty nekódované.

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    9,405  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Tak ještě odpověz na druhou polovinu otázky, přidej přesnou verzi CI modulu a jaký v něm máš firmware. Jestli máš možnost zkusit jiný CI modul, tak to zkus, na 99% to bude v něm. Nastavením to nebude, tam není co nastavovat. Buď nekompatibilita, nebo může být vadný. Hlásí se Ti v TV?

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    20  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Jak zjistím, jestli se mi modul hlásí v TV? Firmware modulu jsem neaktualizoval, ani nevím, jak se to přesně dělá. U té verze, nevím, kde přesně je to na modulu uvedeno? Je tam akorát výrobní číslo a pak DVB number: 5877. Zítra ho můžu vyfotit a hodit sem fotku.

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    9,405  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Někde v menu TV budeš mít Podmíněný přístup nebo něco podobného.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    20  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Podmíněný přístup v menu není, ale našel jsem tam nabídku "Běžné rozhraní" ve které je podnabídka Modul CI, ale nabídka "Běžné rozhraní" zůstává neaktivní (zašedlá). Znamená to, že tv nekomunikuje s modulem?



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    9,405  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Pravděpodobně ano, nekomunikuje. Spíš to ale tipuji na vadný modul (nebo špatně zasunutý).

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    20  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Ano, byl špatně zasunutý. Dal jsem ho obráceně a TV jej načetla. Ale teď, když chci pustit nějaký program, tak pro změnu píše CI modul "čas vypršel". Co to znamená?

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    2,526  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Nemusíš sa ospravedlňovať za to, že chceš vyskúšať interný tuner v TV !
    My sme síce proti, ale v tvojom prípade kedy máš SD starý šunt bude tvoj tuner v TV skok vpred jak blázen. Získaš programy, ktoré na SD nešli a už len ak v HD budeš pozerať na CT4 a CT1 je to fajn.

    Vrele ti doporučujem prepnúť jazyk menu v tomto prípade na angličtinu a nečítať tie blbosti na ktoré si narazil - čas vypršel, běžné rozhraní a pod. rovnaké somariny sú aj v LG dokonca "reset" je tam nazvaný takým spôsobom, že to vyslovene nabáda aby si ho zvolil.
    Daj to anglicky a keď si nebudeš vedieť rady opíš ten text sem a určite pomôžeme.
    TechniSat Digicorder HDS2X 500GB / 2xSkyLink ICE 2xCI TechniSat MultiCrypt, Gibertini85 13-19.2-23.5-28.5E
    3DTV LG 55LW650S, 3Dplayer LG BD660
    AVR Yamaha RV765, NAS E-trayz

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    20  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Už jsem se pohnul zase dál, teď už je modul aktivní při každém zapnutí TV, kanály taky naladěny, nekódované programy fungují naprosto skvěle a když chci zapnout nějaký kódovaný, napíše to tohle: "CI+ CHYBA: Hostitelsky certifikat neplatny - vyprsel, prosim naladte DTV". Tak z toho už jsem fakt úplný jelen.
    PS: angličtinu bych klidně nastavil, ale to bych se v tom potom ztrácel zase já. ;-)

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    2,526  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Myslel som angličtinu len na kontrolu toho ladenia! Potom si to samozrejme vráť naspäť.

    z toho textu je to síce kostrbaté ale asi jasné. Ten modul v spojení s TV nepustí zápisy na kartu. Tzn. že to fungovať s ním korektne nebude. Môžeľ skúsiť dve veci hneď teraz:
    1/ vlož kartu naspäť do Mascomu či čo to máš. zapni nejaké programy napr. CT aby sa rozbehli. skontroluj, že sú na karte zápisy platné od 13.11. do 13.12. Tzn, že zápisy dnes prebehli a karta dnes bude fungovať bez toho aby potrebovala refrešovať zápis (možno je to odborne inak, ale snáď to pochopíš a nikto ma nebude chytať za slovo)
    Potom vráž kartu naspäť do TV. Mohlo by to ísť. Dnes. Zajtra bude asi ten samý problém, karta bude chcieť zápis ale modul ho nepustí.

    2/ druhá možnosť ktorú by som radil ak 1/ nezabere. Prihlás sa na stránku skylink, nalad na TV CT1 a pusti si refreš na kartu. Mne chodí refreš do 5 sekund, niekomu do 30 minut. Tak skus cakat 30 minut ked to nebude okamzite.

    Daj vedieť



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    9,405  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Ta karta v externím přijímači funguje OK? Dej sem přesný typ modulu a přesný typ karty (napiš první 4 čísla pod chipem a text, který tam je). Modul najdi na internetu a pošli odkaz. V TV prolez to menu, bude tam někde verze firmware modulu. Teoreticky ještě můžeš mít nekompatibilní modul a kartu.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 13-11-2012 v 18:49

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    20  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Ano, karta (Skylink karta "Výměna") v externím přijímači funguje naprosto bez problémů. Přesný typ modulu nemůžu na netu najít, jen podobný (má jinou - fialovou nálepku). Je to SMIT Irdeto CI+. V menu TV je u něj napsáno toto: Typ modulu: CAM 1660, verze softwaru je 1.0. A karta má první čtyři čísla 4267.

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    9,405  

    Výchozí Re: Problém s vestavěným satelitním tunerem

    Ta verze by měla vypadat nějak takto: IRD-SCL3SECPLUSGRC-4.2.4.3, HW Version: 4.0.3, bude to schováno ještě jinde, zkus to ještě prolézt.

    Ale ušetři si trápení. Na 95% máš buď vadný, nebo nekompatibilní modul (tuhle hlášku jsem našel bez řešení na více místech), takže vyměň modul. Předpokládám, že jsi ho kupoval s TV (jak všude doporučujeme), tak to lidově řešeno hoď dodavateli na hlavu. Ještě můžeš zkusit OTA aktualizaci - opět z menu modulu v TV, ale předtím se přepni na 12070H (Nova Cinema).

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

  1. problem se satelitnim prijimacem
    Od karlita25 v sekci DVB-S
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 14-01-2012, 14:30
  2. Jakou TV se satelitnim tunerem a HBBTV?
    Od termit256 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 16-12-2011, 10:34
  3. PLAZMA: se satelitním tunerem DVB-S2?
    Od Doktor78 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-01-2011, 16:02
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-11-2010, 21:50

Pravidla přispívání