Dobrý den všem,
prosím o Vaše názory, popř. rady řešící příčinu podivného chování "mých" Vegas Pro 11.
Při "pouhém" přehrávání videa v timeline mi v Preview okně (nastaveno na kvalitu Preview-Auto) postupně klesá fps náhledu přehrávaného videa. Např z dvacetiminutového videa (formát m2t, MPEG-2 Transport Stream, 1920*1080, 50i,Upper field first, I-frames 1, B-frames 0, které jsem si ve Vegas připravil z "kamerového" AVCHD, nicméně podobné chování eviduji i např. při přehrávání ProRes QT mov nebo AVCHD souborů) zvládá přehrát plynule jen několik prvních minut, poté jakoby začíná "docházet dech" a fps náhledu se snižuje postupně až k méně než 1fps po 15ti minutách přehrávání. Během přehrávání lze pozorovat ve správci úloh snižování hodnoty volné paměti RAM, ale playback je zpomalen ještě dříve, než hodnota volné RAM dosáhne hodnoty např. 1GB.) Zvuk k videu jede nicméně bez trhání a výpadků, ale obraz je pro náhled a střih nepoužitelný. Vytížení procesoru (i5 / 2,6GHz) je stabilní, cca 33%, disková aktivita také není nijak závratná, z 8GB RAM je stále k dispozici alespoň několik stovek MB). Video je uloženo na externím disku připojeném přes eSATA, ale stejné chování je i při přehrávání z interního SATA disku.
Toto chování je mi záhadou, protože v žádném sledovaném parametru ve Správci úloh nejde nic "nadoraz".
Vím, že je můj problém možná elementárně jednoduchý, ale přesto, anebo právě proto doufám, že se najde někdo, kdo mě dokáže nasměrovat správným směrem.
Děkuji všem, kteří budou mít pro mne nějaký nápad a samozřejmě se omlouvám, pokud jsem přehlédl, že se tu tento problém již řešil.

Odpovědět citací