Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Plazma

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    Zdravim, aj vdaka tomuto foru som si zakupil TV Panasonic Viera TX-P42G30E.
    zatial sa len s nim zoznamujem nastavenie atd, a chcel by som vas poprosit o radu ako to vsetko co najlepsie prepojit:
    zostava:

    Panasonic TX-P42G30E (TV)
    LG HT503TH (DK)
    Go Sat GS7055 HDi (STB)

    Vsetky 3 prijimace maju aj HDMI aj Optiku
    mam to zatial poprepajane takto:
    TV-STB (hdmi)
    TV-DK (hdmi)
    STB-DK (scart)
    DK-TV (aux OPT)
    resp ako docielit aby mi vystup z TV isiel cez DK 5.1 zvuk
    hadam som to nepoplietol : ) za rady vopred dakujem

    dalej este jedna mala otazka , ako je to zo zapojenim resp nahravanim z tv ,skusal som zapojit 16GB usb kluc ale nenaslo mi ho, na domovskej stranke som nasiel zmienku ze to funguje len z externym HDD (s ext. napajanim)s kapacitou vyssou ako 160 GB je to pravda?
    Naposledy upraveno uživatelem forrester: 22-04-2012 v 12:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    9,807

    Proč máš zapojen "[COLOR=#ff0000]STB-DK (scart)[/COLOR]"? Co myslíš tímhle "[COLOR=#ff0000]DK-TV (aux OPT)[/COLOR]"? Optika není AUX... Předpokládám, že to DK nemá HDMI 1.4, takže bych to zapojil takto:
    STB -> TV (HDMI)
    DK -> TV (HDMI)
    TV -> DK (Optika - Toslink)
    Při tomhle zapojení Ti bude v DK hrát zvuk z TV, ať budeš sledovat DVB-T/C, STB přes HDMI, film přes USB.

    Pokud se v TV díváš pouze na DK nebo STB, tak alternativně můžeš místo TV -> DK (Optika) zapojit STB -> DK (Optika), ale v tom případě Ti z DK nepůjde zvuk z DVB-T nebo při přehrávání USB a může být problém se zpožděním obrazu. Výhoda je, že se Ti do toho nebude plést TV (pokud by TV nějak mršila 5.1 při posílání zvuku z HDMI do optiky).

    Přes AUX nebo SCART 5.1 (obojí analog) zvuk 5.1 neprotlačíš. A ještě si zkontroluj, je nemáš někde (TV, STB) zapnutý Downmix do sterea.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 22-04-2012 v 13:19
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,346

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    pokud by TV nějak mršila 5.1 při posílání zvuku z HDMI do optiky
    No právě, nevím jak je to u G30, ale můj Panasonic VT20 u HDMI vstupů nepodporuje AC3 ani DTS audio ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    ten scart mi tiez nesiel do hlavy, ale v manuali od tv to tam je zobrazene,take prepojenie
    tv signal mam od Skylinku
    a ten kabel som zle napisal je to Hama opticky toslink
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Co ma HDMI vystup, tak do TV HDMI kablom (podla toho, kolko TV tych HDMI vstupov obsahuje)...Pises, ze si to DK prepojil s TV HDMI kablom, lenze ja v manualy nevidim HDMI vystup, iba Komponent, co by vlastne nevadilo, pretoze to je tiez HD prepojenie, ibaze analogove.

    A co sa tyka plnohodnotneho 5.1 zvuku z STB, tak to prepoj priamo STB -> DK optikou, ako pise KamilZ.. Samozrejme, ze nie vsetko mas z STB v 5.1, co je stereo tak DK to rozdeli do 5.1 (DolbyPrologic). Inak ten zvuk DD 5.1 je potrebne aj vybrat pri tej TV stanici. A este v STB nezabudnut nastavit zvukovy vystup 5.1 (alebo ako to tam mas oznacene, treba pozriet manual)
    Naposledy upraveno uživatelem erik555: 22-04-2012 v 15:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    9,807

    forrester : vyzkoušej, co jsem psal, v uvedeném pořadí. Pokud přes TV neprojde do optiky 5.1 , tak tu druhou variantu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    tak som to nastavil podla vas, a dalej to uz nejako neriesim
    ale mam dalsiu otazku a to sa tyka nahravania,co bude lepsie, napojit HDD 250 GB (s externym napajanim) na TV alebo na STB? co som tak narychlo prebehol nejake temy, vidim tam jeden problem, a to ze ked chcem nahravat z STB tak musim pozerat ten isty program? BTW ked som zapol prvy krat TV tak sa snazil naladit nejake kanaly cez dvbt ale nic nenasiel, co ktomu este treba?
    signal tv mam SKylink MULTI HD
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    1,501

    no antenu na DVBT ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    dakujem za ochotu, napojil som hdd na stb a vsetko facha ako ma
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD/plazma k PS3
    Od ubique v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-02-2010, 13:08
  2. Plazma: Plazma za 10 000 Kč
    Od Český luštič v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-11-2009, 00:54
  3. LCD ci plazma 94 cm
    Od Adule v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-10-2009, 06:51
  4. Plazma TV do 25.000
    Od bobo_bhs v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-04-2009, 11:53
  5. 42palcová plazma Panasonic anebo 50palcová plazma Samsung
    Od zorro v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 13-11-2008, 16:32