Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Videokamera Panasonic HC-V500MEP-K nebo jiná?

1. Nahoru  #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí Videokamera Panasonic HC-V500MEP-K nebo jiná?

Dobrý den,
    Panasonic HC-V500MEP-K je kvalitní kamerou pro natáčení doma, venku, některých akcí sportovních, kulturních a střihání záběrů na PC? Nebo navrhujete nějaký jiný model či značku? U Této se mě líbí vnitřní paměť, celkem kvalitní optika , mikrofon pod objektivem atd. Cenu si mohu dovolit maximálně tak 10-12000. Jak je to pak s náročností zpracování videa na PC a jeho převodem na DVD? Zatím jsem střihal jen SD videa, takže nevím jak je to s převodem videa které je datově a výpočetně náročné a jaký formát přesně kamera nahrává. Děkuji za veškeré rady

2. Nahoru  #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009

Výchozí Re: Videokamera Panasonic HC-V500MEP-K nebo jiná?

V této ceně budou hodně podobné všechny kamery. Panasonic má dobré WIDE objektivy, Canon méně, 1080/50p není špatné mít do budoucna. AVCHD, které tato kamera používá, je náročnějčí na HW PC, ale použití Ediusu6 a jeho PROXY modu tuto náročnost sníží. Převod na DVD bude vždy degradace obrazu, ale oproti přímému použití SD kamery bude vždy lepší. Pouštět HD na nových TV lze přímo. Budeš-li točit v automat režimu, není co řešit. Na slušné manuální ovládání zapoměň, chceš-li jej, musíš zvednout cenu. K té Tvé ceně, ke kameře to chce + 1x bateii, nabíječku, brašnu, světlo, monopod nebo stativ s videohlavou, nejlépe obojí. To by do začátku mělo stačit.

3. Nahoru  #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007

Používám program CyberLink PowerDirector 10. Dá se i s tím nějak se záznamem z této kamery pracovat?

4. Nahoru  #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009

Na programu tak nezáleží, jak na PC. Poslední verze softů mají dostatečnou podporu AVCHD i v 50p. Jen je otázka jak dokáží odlehčit PC různýmy technologiemi. Jak jsem psal, Edius to řeší PROXY modem. U CyberLink PowerDirector 10 nevím, nějak jsem po tom nepátral. Vygoogli a uvidíš.

5. Nahoru  #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007

No a jak se díváš na kamery Sony a Canon ? každý obhajuje něco jiného. Dokonce mě bylo řečeno, že Panasonic nikdy nebrat, že Canon je lepší.

6. Nahoru  #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009

Už jsem na toto odpověděl, že Canon je dobrá volba, ale má menší WIDE. Sony osobně nemusím, takže v tom neporadím. Nevím, proč nebrat Panasonic.

7. Nahoru  #7
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007

No vidíš, mně zase známý prodejce radil nebrat Sony, protože se v poslední době pohoršil. A já měl Sony léta (D8 k plné spokojenosti) a Soňáky jsem miloval za to, že tou D8 přinutili konkurenci jít s digitály cenově dolů (před tím nebyl digitál pod 100k, a Sony byl za cca 24k). A tak jsem se vrátil k Panáku (SD700). Kdysi jsem měl Panáka ještě SVHS a myslím že s ním jeden známý ještě točí. Canon je jistě fajn, ale dost předražený (podle mého názoru).

8. Nahoru  #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007

Mě také byl doporučen Panasonic v ceně do 12000 pokud Canon tak až od 15-16000 korun. Canon je dražší. Sony se prý pohoršil. Většina lidí prý stejně kupuje kamery do 10 000 korun. A tak pokud kamera dražší už jedině na objednávku. Takže jsem hodně rozhodnutý pro Panasonic. A k tomu ještě druhou baterku.

9. Nahoru  #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009

Baterku každopádně a výkonější. U kamer jsou hodně slabé. Brašnu, a dobré k této kameře je monopod a ještě lepší stativ. Potom zjistíš, že i světlo se šikne. No jo, to už jsem tu psal

10. Nahoru  #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007

Tak stativ mám od analogové kamery a to i brašnu akorát stativ tam mám asi větší šroub než je na této kameře závit. Jaký je tu potřeba šroub na upevnění stativu?

11. Nahoru  #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009

Závity jsou stejné. Jestli jsi neměl velkou profi kameru, tak je větší.
    Naposledy upraveno uživatelem josefíka: 14-04-2012 v 21:49

12. Nahoru  #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007

Tak kamera už je teď ještě baterie která je dvojnásobná vůči té u kamery. No ale nová baterie je pěkně drahá, ale to se nedá nic dělat. Stativ sedí. ted ještě zjistit všechny funkce a vše pořádně nastudovat. Brašna je od Analogový a je pořád super. Jen dotaz.v jaké kvalitě natáčíte? Tady jsou čtyři 50 i s jiným datovým tokem a jen dva jsou dle mne použitelné plus 1080/50 p ten je tam jako extra. Kolik minut se vejde u Vás na 16 GB SD Kartu?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Sony HDR-CX570 nebo jiná kamera do cca 15 000,- Kč
    Od Petr Texl v sekci Videokamery
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-12-2012, 19:46
  2. 40PFL7605H nebo jiná TV?
    Od muhahacz v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 13-07-2011, 19:15
  3. LCD: LG 32LE3300 nebo jiná
    Od zavisla v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0