Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 14 z 52 PrvníPrvní ... 41112131415161724 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 196 až 210 z 772

Téma: Technisat Technistar S2 nebo Technistar SIR

1. Nahoru  #196
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010

Výchozí Re: Technisat Technistar S2 nebo Technistar SIR

1/ aký čas pre EPG je v logu? 5:14 ? Ak áno, môžeme tú minútu soudruhúm prominout?
    2/ čo EPG z 19.2E ? šedé, alebo to začalo fungovať tak ako má, že večer pri zapnutí tam programy sú?
    TechniSat Digicorder HDS2X 500GB / 2xSkyLink ICE 2xCI TechniSat MultiCrypt, Gibertini85 13-19.2-23.5-28.5E
    3DTV LG 55LW650S, 3Dplayer LG BD660
    AVR Yamaha RV765, NAS E-trayz

2. Nahoru  #197
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2012

Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    1/ aký čas pre EPG je v logu? 5:14 ? Ak áno, môžeme tú minútu soudruhúm prominout?
    Startuje to o minutu dříve. To bych neřešil, to je prkotina.
    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    2/ čo EPG z 19.2E ? šedé, alebo to začalo fungovať tak ako má, že večer pri zapnutí tam programy sú?
    I na 19,2° už to maká korektně.

3. Nahoru  #198
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010

TAK SUPPER.
    Dobrý príjem!

4. Nahoru  #199
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011

Jako nováček v DVBS se zeptám, jestli je normální, že starší filmy se zobrazují 4:3? (z poslední doby např. včera film "Co ta holka chce" nebo dnes "Pobřežní hlídka")
    Mají to tak všichni nebo to dělá jen SIR nebo jen můj SIR? Nebaví mně pořád vypínat satelit a koukat přes DVBT kde je ten stejný film zobrazený v pořádku. Jediná možnost je v nastavení roztáhnout obraz zoomem, pak jsem ale z obrazu stejně znechucený jako když koukám na 10cm černé pruhy po stranách.

5. Nahoru  #200
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2010

Citace Původně odesláno od roman_hk Zobrazit příspěvek
    I na 19,2° už to maká korektně
    korektne to nemože fungovať nikdy. je tam tak mala flash pamat, že uložiť 160 stanic s komplet 7 dni ponukou ma problem. možno pri 50 staniciach by to fachalo ako má. mna skor trápi že to epg automaticky priraduje na všetky stanice po prehladaní nejakej družice. musím ručne odfajkať 3800 programov. aj to vyhladávanie mohlo byť podrobnejšie rozpísané. na hotbire vôbec nenájde transponderi s moduláciou dvb-s2.

6. Nahoru  #201
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2010

Citace Původně odesláno od hroch1 Zobrazit příspěvek
    Jediná možnost je v nastavení roztáhnout obraz zoomem, pak jsem ale z obrazu stejně znechucený jako když koukám na 10cm černé pruhy po stranách.
    uprava mierky videa - roztiahnuť

7. Nahoru  #202
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010

Citace Původně odesláno od ucetni Zobrazit příspěvek
    korektne to nemože fungovať nikdy. je tam tak mala flash pamat, že uložiť 160 stanic s komplet 7 dni ponukou ma problem. možno pri 50 staniciach by to fachalo ako má. mna skor trápi že to epg automaticky priraduje na všetky stanice po prehladaní nejakej družice. musím ručne odfajkať 3800 programov. aj to vyhladávanie mohlo byť podrobnejšie rozpísané. na hotbire vôbec nenájde transponderi s moduláciou dvb-s2.
    účetní ale ty si si kúpil A-čkový Mercedes, nie S-kový.
    Máš kvalitu a servis mercedesu ale miesto na zadných sedačkách je tak akorát pre dve deti nie pre troch dospelých. Motor máme 1.4-ku 90koníkov a nie 5-liter 420 koní. Chápeme? Ale napriek tomu to áčko behá v pohodičke a funguje korektne. So všetkým čo k medveďovi patrí, ale áčko je áčko a nikdy nebude mať skové vlastnosti . ani nahrávanie z dvoch programov ani EPG uložené na 7 dní pre 3800 programov.
    Len nechápem prečo neustále prelaďuješ 3800 programov? Naladenie som urobil raz 1.5. keď sa zmenili programy na 19.2E a od vtedy som do toho nepíchol.
    Navyše prehľadávanie satelitu som použil len prvý krát pre skúšku ale zásadne to nepoužívam, vyberám si svoje programy ktoré chcem mať naladené.

Takže sa dohodneme že to funguje korektne tak ako má, t.j. v noci uloží programy do flashky a potom sú tam všetky programy v EPG pri každom zapntuí. Tak po mercedesovsky, tak, ako to nemá ani volkswagen ani ford.

8. Nahoru  #203
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2012

Našel jsem další kosmetickou chybu. Po přepnutí programu, který vysílá v HD 1280P se při přepnutí na program vysílající v SD 576i zobrazí ve výpisu podrobností k programu údaj o 50fr/s (jakoby běžel v 576P). Při jiné kombinaci přepnutí programu se to nestává. Dělá to hlavně při použití čudlíku "zpět".

Víc mě ale vadí ta náhodná ztráta obrazu ve všech SD programech (zvuk jde, obraz zčerná, ale všechny HD programy fungují bez problémů), která se sice neobjevuje tak často, ale i tak je to velmi nepříjemné, Pomůže až restart SIRa.

2 service center: Jak to vypadá s novým FW pro SIRa?
    Naposledy upraveno uživatelem roman_hk: 23-06-2012 v 08:08 Důvod: Upřesnění

9. Nahoru  #204
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011

Našel jsem další kosmetickou chybu. Po přepnutí programu, který vysílá v HD 1280P se při přepnutí na program vysílající v SD 576i zobrazí ve výpisu podrobností k programu údaj o 50fr/s (jakoby běžel v 576P). Při jiné kombinaci přepnutí programu se to nestává. Dělá to hlavně při použití čudlíku "zpět".

Víc mě ale vadí ta náhodná ztráta obrazu ve všech SD programech (zvuk jde, obraz zčerná, ale všechny HD programy fungují bez problémů), která se sice neobjevuje tak často, ale i tak je to velmi nepříjemné, Pomůže až restart SIRa.

2 service center: Jak to vypadá s novým FW pro SIRa?
    Mela by byt do 2-3 tydnu. Vice by mne zajimala ta ztrata obrazu co tu nekdo popisuje, osobne jsem NIKDY nic takoveho nevidel, muze prosim nekdo vyzkouset ze si da nastaveni na 720p a bude to chvili takto provozovat a zda bude opet dochatet k tomu vypadku. Pomuze jen to, ze vypojim HDMI kabel od prijimace a dam ho zpet ?? Tedy bez vypnuti prijimace. Potrebuji vice informaci, nemohu nahlasit do Drazdan neco kdyz jsem to nevidel a nic o tom nevim, oni ihned chteji podrobnosti, tedy presne stavy vyskytu, nastaveni menu, typ TV, zda byl pouzijit jiny HDMI kabel atd.

10. Nahoru  #205
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2012

Citace Původně odesláno od service center Zobrazit příspěvek
    Vice by mne zajimala ta ztrata obrazu co tu nekdo popisuje, osobne jsem NIKDY nic takoveho nevidel, muze prosim nekdo vyzkouset ze si da nastaveni na 720p a bude to chvili takto provozovat a zda bude opet dochatet k tomu vypadku. Pomuze jen to, ze vypojim HDMI kabel od prijimace a dam ho zpet ?? Tedy bez vypnuti prijimace. Potrebuji vice informaci, nemohu nahlasit do Drazdan neco kdyz jsem to nevidel a nic o tom nevim, oni ihned chteji podrobnosti, tedy presne stavy vyskytu, nastaveni menu, typ TV, zda byl pouzijit jiny HDMI kabel atd.
    a) Používám 1080i, takže to zkusím, co to bude dělat na 720P.
    2) Vypojit kábl jsem nezkoušel, v případě ztráty obrazu vyzkouším.
    3) Stalo se mi to u mého Philipse i při zkoušení LG u rodičů (obě telky jsou 1920x1080), HDMI kabely byly jiné.
    4) Stává se to (alespoň u mně) někdy při listování a přepínání SD/HD programů v EPG. Je zajímavé, že při vypadlém SD obraze (zvuk jde) SIR umí vypsat hodnotu datového toku, ale jako zdrojové rozlišení uvádí 0x0. Údaje u audia souhlasí.

Budu se snažit tuto situaci nějak "uměle" vyvolat a přesněji popsat...

Díky za odpověď.

11. Nahoru  #206
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2012

Včera jsem koukal na fotbal na ZDFHD a tu a tam jsem přepínal na ČT4SD a nastala "tma"...
    HDMI bylo ještě na 1080i - moc času na pokusy jsem včera neměl.

Při "tmě" jsem zkusil přepnout telku na DVB-T a zpět na DVB-S - bez efektu,
    dále v SIRu změnit HDMI na 720P - opět HD šly a SD "tma", jen zvuk,
    HDMI kabel jsem zatím nevystrkoval, pouze jsem restartnul SIRa a zase to šlo.

Začínám mít pocit, že to může mít souvislost s tím nesprávným zobrazením Fr/s. Pokud tam u SD svítilo 25Fr/s, tak to makalo. Pak se tam 2x objevilo 50Fr/s a druhé přepnutí skončilo "tmou".
    Dále se mám pocit, že víc se blížila "tma", tím déle trvalo přepínání ZDFHD vers. ČT4SD.

12. Nahoru  #207
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011

Včera jsem koukal na fotbal na ZDFHD a tu a tam jsem přepínal na ČT4SD a nastala "tma"...
    HDMI bylo ještě na 1080i - moc času na pokusy jsem včera neměl.

Při "tmě" jsem zkusil přepnout telku na DVB-T a zpět na DVB-S - bez efektu,
    dále v SIRu změnit HDMI na 720P - opět HD šly a SD "tma", jen zvuk,
    HDMI kabel jsem zatím nevystrkoval, pouze jsem restartnul SIRa a zase to šlo.

Začínám mít pocit, že to může mít souvislost s tím nesprávným zobrazením Fr/s. Pokud tam u SD svítilo 25Fr/s, tak to makalo. Pak se tam 2x objevilo 50Fr/s a druhé přepnutí skončilo "tmou".
    Dále se mám pocit, že víc se blížila "tma", tím déle trvalo přepínání ZDFHD vers. ČT4SD.
    Prosim udelej to co jsem ti psal. Tedy dat natvrdo 720p, restarovat box a takto ho provozovat. Dalsi test by bylo dobre udelat pri nastaveni rozliseni na "auto". Ja musim tu situaci umet nasimulovat, jinak se nehneme z mista. Pak to musi umet nasimulovat kolega v Drazdanech a muze se neco zacit dit. Ze to vypadne 4x do tydne je veta se kterou me posle do prdele a bude chtit jasne a konkretni podminky jak tento stav nasimulovat.

13. Nahoru  #208
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007

Jelikož jsem problém z výpadkem obrazu u SD programů taky zaznamenal, tak se taky zkusím zůčastnit testování.
    Při nastavení výstupu na 1080i dochází k výpadku i při pouhém přepínání kanálů. Pomůže pouze vypnutí a zapnutí přístroje.
    Pokud uvedu přístroj do továrního nastavení, tak se problém delší dobu nevyskytne. Jinak se opakuje i několikrát týdně
    Dle mého pozorování je předchozím příznakem toho že se tento problém projeví to, že při přepnutí na HD program na čas (1-2s) vypadne zvuk.
    Takže dnes nastavuju výstup na auto a začnu to pozorovat.
    TV Panasonic TX-P42G30E
    Naposledy upraveno uživatelem ozzy2: 24-06-2012 v 16:19

14. Nahoru  #209
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2012

Citace Původně odesláno od service center Zobrazit příspěvek
    Prosim udelej to co jsem ti psal. Tedy dat natvrdo 720p, restarovat box a takto ho provozovat.
    Nastaveno, včera to běželo v pohodě a bez "tmy".

P.S.: Na "parabole" uživatel píše, že "tmy" se zbavil nastavením HDMI na AUTO a zakázáním DolbyDigital.

15. Nahoru  #210
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010

Nastaveno, včera to běželo v pohodě a bez "tmy".

P.S.: Na "parabole" uživatel píše, že "tmy" se zbavil nastavením HDMI na AUTO a zakázáním DolbyDigital.
    Do tohoto vám nechcem kecať, pretože to musí doskúšať do úspešného konca niekto kto má SIRa, len ako pomôcka:
    - nie je problém len ak prepínate nemecké HD programy a SD programy? Nemecké HD vysiela 720p, t.j. je tam zobrazené 50fr/s. Naše sú 1080i, t.j. 25fr/s. Možno je problém pri prepínaní príjmu v SAT prijímači medzi 50fr/s a 25fr/s.
    - mnohé prijímače nezvládli nemecké HD. Obraz sa seká. Môj HDS2X bežal od začiatku totalne super. Minulý týždeň - keďže futbal z EURA pozerám tam som si všimol jeden večer občasné sekanie.
    - 0x0 je v statuse vtedy, keď prijímač nedokáže dekodovať stream. Napr. aj u kodovaných kanálov iným kodovacím systémom než je vložená karta.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 2 (členů: 0, nepřihlášených: 2)

Podobná témata

1. TechniSat TechniStar S1 problem
    Od past4 v sekci DVB-S
    Reakcí: 51
    Poslední příspěvek: 25-01-2013, 16:52
  2. TechniSat TechniStar SIR
    Od Pitomec v sekci DVB-S
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-03-2012, 12:42
  3. Technisat Technistar S1
    Od JoeCZ v sekci DVB-S
    Reakcí: 26