Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 25 z 25

Téma: Jak na titulky u 3D filmu

1. Nahoru  #16
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008

Výchozí Re: Jak na titulky u 3D filmu

Citace Původně odesláno od Membpsky Zobrazit příspěvek
    tak budu doufat, že ten si s tim poradí líp, a jestli ne, tak už nevím jak dál....
    Tak jsem ten soft "srt23dass" vyzkoušel. Ano, funguje, vytvoří se soubor s titulky s extenzí .ass a televize to v pohodě přehraje. Obraz je ve 3D a titulky jsou také v pořádku. Má to jen malý háček.
    Funguje to pouze tehdy, když video přehrávám z externího disku, "flashky", nebo přes program Serviio, který mám na PC. Pokud video soubor a titulkovací soubor spálím na placku, tak z přehrávače to stále nefunguje (titulky jsou stále rozděleny). Bohužel, nic se nezměnilo. Jinak ten prográmek je docela šikovný.

2. Nahoru  #17
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008

Docela dobré vysvětlení proč to nefunguje a zatím asi fungovat nebude, napsal SpeedyxXx tady:

http://recenze.okamzite.eu/articles/a-zase-to-3d-video/

3. Nahoru  #18
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011

Nejak sem nepochopil o co se vlastne snazite. To video prehravate kde? Pokud primo v TV, tak pochybuju, ze k tomu nejak rozumne dostanete titulky. Jedina sance je dostat tam titulky napr. pomoci ffdshow fitru pri prehravani na PC.

4. Nahoru  #19
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008

No, snažil jsem se o to, co je popsáno o pět postů výše. Mít 3D cizí film s CS titulky spálený na placce BD a přehrát ho korektně z přehrávače do televize. Nechci ho pouštět z PC. Nic víc, nic míň. Nejde to, to je tedy vše.

5. Nahoru  #20
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012

Zdravím, měl jsem stejný problém - zdvojené titulky ve 3D filmu. Mám TV Samsung a od stejné značky i dom. kino. Když jsem soubor .mkv přehrával z externího disku, který byl zapojený v domácím kině - titulky byly zdvojené. Stáhnul jsem si je tedy ve formátu .srt, a přidal k filmu do jedné složky. HDD jsem pak napojil přímo na TV a titulky byly v pohodě. Zvuk jsem reprodukoval přes dom. kino.

6. Nahoru  #21
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008

pouzi hlavu , a dojdes na to ..

7. Nahoru  #22
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012

Dobry den,
    Mam 3d tv lg 47lm670s.
    Mam problem se zobrazenim titulku u 3d filmu.
    Situace:
    2D film a *.srt titulky ... OK
    3D film a *.srt titulky vlozeny do *.mkv pomoci aplikace mkvmerge ... OK, titulky jsou 2D, takze leze-li obraz do popredi, titulky rvou oci.
    3D film + *.srt ... Nezobrazi titulky
    3D film + *.sup/*.ass/*.dub prevedene pomoci 3Dsubtitler ... Nezobrazi titulky

Nevi prosim nekdo jak toto vyresit?

8. Nahoru  #23
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009

nimm2:

Dobrý den,
    mám stejný problém, už jste přišel na nějaké řešení?.. snažím se nějak dostat .sub titulky vytvořené v 3Dsubtitleru přímo do mkv, aby to šlo přehrát na LG 3D TV, ale mkvmerge sub formát nebere a žádnej jinej program jsem zatím neobjevil.

9. Nahoru  #24
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012

Dobry den,

momentalne som si kupil samsung 3D tv, riesim podobny problem s titulkami. Chcel by som poradit, napalovat dvd/bl nebudem, filmy chcem pustat z HDD, respektive NASu. K TV mam pripojeny aj dvd/bl prehravac cez kt. pripajam hdd. Co sa tyka 3D filmu, ten mi prehra formaty mkv ale aj mp4. Problem je vsak s titulkami. Stiahol som si aj program na prerobenie titulkov z 2d na 3d. Ten mi aj spravi ale prehravac mi ich nechce precitat. Jedine ak v priecinku su srt titulky z 2d a potom mi ich prereze na polovice a prava strana je na lavej a opacne. Neviem ci sa niekto z mojho komentu vyznal, ale ja som v koncoch. Dakujem vsetkym za rady.

Citace Původně odesláno od fpok Zobrazit příspěvek
    Ahoj, přečetl jsem si zde celou diskuzi, vyzkoušel a nefunguje to k plné spokojenosti. Někde dělám asi chybu, a nevím kde.
    Program "3D-Subtitle" jsem si stáhl a postupoval podle návodu. Patřičné soubory *.idx, *.sub i *.xml mě to vytvořilo. Problémy s Javou nebo s .NET jsem neměl, všechno funguje napoprvé.
    Problém je v tom, že pokud film ve 3D spouštím z „Flashky“, externího disku nebo přes program Serviio na PC, všechno krásně v televizi funguje (3D obraz i titulky). Jakmile ale všechny tytéž soubory spálím na BD a spustím z přehrávače (televize i přehrávač jsou Samsung, takže nekompatibilita je méně pravděpodobná), obraz je správně ve 3D, ale titulky jsou rozděleny na dvě části (vlevo , vpravo). Když 3D obraz zruším, rozdělí se mi na dvě části (SBS) a zase titulky jsou v celku a správně. Zkoušel jsem jinak nastavit "3D-Subtitle", ale těch možností tam zase tak moc není a bohužel je to stále stejné. Chtěl jsem si film uložit na placku, ale už ztrácím naději, že to půjde. Poradil by prosím někdo? Děkuji.

Edit: Jo, jedná se o video soubor *.mkv.
    Tenhle dotaz je na Netu položen na více fórech, ale nikde jsem nenašel smysluplnou odpověď.

10. Nahoru  #25
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Jan 2006

Všiml jsem si tohoto threadu...

Titulkový formát VobSUB (idx+sub) nebude pravděpodobně fungovat v žádném kontejneru, pokud budou renderovány jako 720p nebo 1080p. (U čipů SigmaDesign myslím jistě).Je to definováno pouze pro 480p a 576p. Size atribute je v souboru IDX, který lze otevřít textovým editorem, pokud tam naleznete něco jako "Size:1920x1080", tak to je ono. Lze je bez jakéhokoliv OCR, pokud nechceme SRT překonvertovat na nižší rozlišení pomocí BDSup2Sub.

Nevím jak je který zgarb ofirmwarován, ale u mě byl problém vyřešen navždy používání PGS (BluRay) formátu zapouzdřeného do MKV kontejneru.
    Doporučuji vyzkoušet, pokud je player schopen zvládnout adresářovou strukturu BluRay nebo M2TS, bude umět i tyto titulky.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. LCD: Titulky na avi přestanou fungovat v polovině filmu.
    Od stargate v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-03-2011, 23:13
  2. Titulky do filmu zo satelitu.
    Od tatar v sekci Titulkování
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-01-2007, 12:10
  3. Jak importovat titulky do filmu???
    Od pista6104 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-08-2006, 16:32
  4. ako vpalit titulky do filmu?
    Od basino v sekci Titulkování
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-06-2005, 02:45
  5. Poruchy v obrazu u filmu s titulky (?)
    Od Pavel v sekci Mastering
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-03-2004, 09:41

Pravidla přispívání