Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 60 z 148 PrvníPrvní ... 10505758596061626370110 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 886 až 900 z 2216

Téma: Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50

1. Nahoru  #886
    Nováček
    Registrace
    May 2012

Příspěvek Re: Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50

Citace Původně odesláno od TomKING Zobrazit příspěvek
    Dik, to uz jsem take zkousel. Tesne po vypnuti to ukazuje odber 33W, po chvili v TV cvakne a klesne to na 20W a tam uz to zustane.
    Pro zajímavost přikládám odpověď ze Zákaznické podpory Panasonicu:

"Všechny plazmové televizory Panasonic jsou vybaveny pouze hlavním, nikoli síťovým vypínačem. To znamená, že i v případě vypnutí hlavním vypínačem je přístroj pod napětím a odebírá určité množství energie. Jediným způsobem jak přerušit dodávku proudu do televizoru je přerušení napájecí cesty, tedy odpojení síťové šňůry.

Jiná věc je Vámi naměřený odběr, který neodpovídá skutečnosti. Odběr zařízení (které není odporové), které je napájené střídavým proudem nelze stanovit prostým násobkem napětí a odebíraného proudu. V tomto případě je třeba násobit ještě hodnotou, která se nazývá účiník a vyjadřuje fázový poměr mezi sinusovkou napětí a proudu, čímž definuje skutečně spotřebovanou energii ( efektivní příkon). Hodnota účiníku u televizorů Panasonic se pohybuje v řádech tisícin ( poslední model měl hodnotu účiníku kolem 0,007) a tedy velmi významně ovlivňuje výsledek výpočtu měření. Navíc naměřené hodnoty jsou špičkové a tedy je třeba je násobit cca 0,7, neboť při stanovení efektivního příkonu je třeba počítat efektivní hodnoty proudu a napětí, které představují zhruba 70%.

Výsledná hodnota skutečně odebraně energie je potom pod úrovní 1W."

2. Nahoru  #887
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010

Výchozí Re: Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50

No to je zajimava informace. Kazdopadne muj merak tam ukazuje i tu informaci o tom uciniku (nebo neco podobneho v procentech - a ukazuje to 100% a ne tech jejich 0,7%). Schvalne to zkusim resetnout a zmerit i skutecne spotrebovanou energii za nejakou urcitou domu (treba pres noc). To ten merak take umi.
    Jinak je zvlastni za na vsech ostatnich pristroji, co mam doma, to funguje normale a ukazuje spravne hodnoty.

3. Nahoru  #888
    Je tu pravidelně Avatar uživatele tesla15
    Registrace
    Mar 2010

Tato info je známá pro každého elektrikáře. Při všech těch domácích měření jsem se tomu pousmíval. Díky Petan01 snad dostatečně vysvětleno.. Záleží zda vstup spotřebiče Ohmický - potom měření souhlasí. Indukční a Kapactní běžným měřákem bude vykazovat nedostatky. (Toho se dříve nechalo " zneužívat " elektroměry to nerozlišovaly. V továrnách se povině paralelně připojovaly kondesátory pro vyrovnání účiniku.

4. Nahoru  #889
    Moderátor
    Registrace
    Feb 2011

Krásně je to popsáno zde [URL]http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=4204[/URL] a zde [URL]http://pctuning.tyden.cz/hardware/skrine-zdroje-chladice/21615-uvod-do-mereni-pocitacovych-zdroju-teorie-a-funkce[/URL]

5. Nahoru  #890
    Nováček
    Registrace
    May 2012

6. Nahoru  #891
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2012

Recenze takřka shodná s GT50 a pokud se tam někdy objeví ST50 tak jsem zvědav jak dopadne, jelikož venku ji hodnotili pozitivně kvůli vyššímu světelnému výkonu oproti GT a VT. A rozdíly v obraze minimální.

7. Nahoru  #892
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007

Otázka Re: Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50

Brzy koupím TX-P50ST50 a chci se zeptat majitelů, jaký vytištěný návod je k TV přiložen: jen ten stručný nebo i kompletní (112 stránek dle PDF). Rád bych to věděl dopředu, abych si ho případně stačil vytisknout. Díky

8. Nahoru  #893
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012

Součástí příslušenství je cd s podrobným návodem.Tištěný návod k obsluze má 24 stran

9. Nahoru  #894
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007

Mám pár postřehů
    - předně 3D brýle (TY-ER3D4MU) vytvářejí opravdu nádherný zážitek. Je vidět, že čím větší obrazovka tím lepší, ale i na 50" TV paráda. Jen jsem nevěděl, že nejdou dobíjet ( tyto zřejmě majitel dostal k 50VT ) a tak se musí vyměňovat po cca 40 hodinách ( baterie stojí 4kč tak mě to nijak netrápí).
    - dále i když jsem zkoušel doporučené nastavení v true cinema modu tak se mi daleko více líbí barvy u normálního modu. Jak jste na to vy ? Asi preferuji barevnější podání, ale tohle je takový vyblitý...
    - HbbTV - úplně v pohodě, funkční a aktivuje se přes nastavení- nastavení zobrazení-Aplikace datových služeb
    Panasonic TX-P50ST50 + Yamaha RX-V863 + Xtreamer Ultra 2 - Tannoy Mercury M3 + Yamaha SW45

10. Nahoru  #895
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2012

Ad true cinema-no je to takový teplejší, já si zvýšil kontrast na 46-48, jas nechal na 0, barvy tak 26, ostrost 7-8, a když je zhasnuto, tak mi to přijde ok.
    Když je dobrý film, tak je vidět, že v těch cinema modech je v ksichtech víc detailů, když to přepnu na normal mód, tak na první pohled to je jakoby kontrastnější, že to upoutá, ale na ten druhý pohled jsem si všimnul, že se trochu ztrácí detaily v ksichtech-jakoby to maličko žehlí-takový lcd efekt-. Já osobně na zprávy apod mám normal, večer na nějaký pěkný BR dám cinema a zvolím true cinema nebo cinema podle toho, jak mi v tom konkrétním filmu sednou barvy.

11. Nahoru  #896
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2012

Je pravda, že ten true cinema je opravdu odrazem kino barvám, kde to sice zrovna nezáří a je to takové temnější s teplejšími barvami, ale zase se dá zvyknout a je to vhodné na delší dívání ve tmě , kde to netahá nikde oči. Jinak mám nastaven režim normal takto :

kontrast : 36
    jas : 0
    Barvy : 28
    ostrost : 6
    Teplota : normální

zbytek vypnuto, gama : 2,2 a IFC podle potřeby u mne většinou max.

a ve dne , když více svítí do pokoje aktivuji Eco a je hned obraz jasný. Něchci hledat přes dedn každá detail, ale chci jasný obraz.

12. Nahoru  #897
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2012

Tak se po krátké době vracím k retenci obrazu, která mě nedávnou trápila, když loga některých stanic přetrvávala po delší dobu než by se mi líbilo. Testovacími obrazci jsem tyto neduhy vyčistil a několik desítek hodin provozoval sledování Tv v roztaženém provozu , abych nedal retenci čehokoliv vytvořit. poté jsem si říkal, že už toto stačí a počal opět sledovat Tv klasickým způsobem, tzn s logy atd. A i když má Tv nahráno cca něco přes 300h tak se v tomto nic nezměnilo. Opět jsem dnes zaznamenal loga obtisknuta v panelu, které jsou viditelné a dokonce z čeho jsem hodně nemile překvapen tak jak přepínám mezi programy a ve spodní části obrazovky je informační lišta ze satelitu, který program hraje, síla signálu atd tak tato lišta je zcela zřetelně viditelná a drží se velice odolně. podotýkám, že tato lišta se po objevuje po přepnutí na jiný kanál pouze 3vteřiny jak jsem to nastavil. a i toto stačí , aby retence vznikla. Jsem naštvaný a zároveň překvapený. ST30 byla v tomto lepší a i několik hodin nonstop zapnutého netu, když jsme s kámošem zkoušeli nové HTPC nezanechala žádnou stopu. Nevím jestli je to způsobeno těmi odrazovými filtry nebo novými panely, ale pokud bych měl jít znovu do tohoto Tv tak asi už nee. Abych se díval na Tv v roztaženém provozu v obavě před retencí takového kalibru mi nestojí ani za cenu jinak pěkného obrazovému výkonu..A pochybuji, že není panel dostatečně zajetý. Nelze čekat půl provozního života Tv, aby se toto neobjevovalo v takové míře. Samozřejmě , že reklamace nepřipadá v tomto případě v úvahu, jelikož je retence vlastnosti plazmové technologie. Tímto bych to uzavřel..

13. Nahoru  #898
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2006

No chlape mozno reklamacia nepripada do uvahy ale minimalne kontaktovat Panasonic, najprv lokalny a neskor mozno HQ by stalo zato. Ja mam 50" ST50 necely mesiac. Deti tam vacsinou sleduju stare rozpravky 4:3 s ciernymi pruhmi po bokoch, dost casto to najdem pauznute zo sat. prijimaca, cize so statickym obrazom. Osobne pozeram casto dlhsie kanal standardne s logom (napr. dlho na CT4 HD), pripadne nejaky film z PC s pruhmi hore a dole. Zobrazovanie informacneho pruhu zo sat. prijimaca mam 5 sekund. O zabehani sa u mna ani neda hovorit, zacal som s tym az asi po 2 tyzdnoch bezneho sledovania TV a mam nabehanych asi nieco cez 30 hodin toho chorvatskeho videa. Podla mna sa ti nesprava normalne. A pochybujem, ze by to bolo tym, ze mas 42" a ja 50", panel je snad v zaklade taky isty. Nastavenia TV mam viacmenej tak ako prisli, snad som len vypol 16:9 prevzorkovanie ci ako sa to vola ale inak nic, ficim na mode Normal. Dost casto sa teraz hram s DLNA, kde je teda toho statickeho obrazu dost na dlhsi cas, ked beham ppo menu a skusam aj Internetove sluzby, kde to byva poodobne.

14. Nahoru  #899
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2010

Výchozí

A retence žádná?
    Panasonic TX-P50ST50E

15. Nahoru  #900
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2006

Ziadna. Nic som si pri beznom pozerani nevsimol a ked tu zacal nunacek0 pisat o problemoch tak som sa na to zameral a nic tam nevidim otlacene (ani manzelka).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Plazma: panasonic TX-P50G30 vs ST30, ST50
    Od -=Forrest=- v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-03-2012, 12:36
  2. Panasonic 2012
    Od JardaKo v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-01-2012, 07:42

Pravidla přispívání