Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 80

Téma: multimedialní centrum nebo speciálně postavený PC?

1. Nahoru  #61
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011

Výchozí Re: multimedialní centrum nebo speciálně postavený PC?

Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Co sa tyka automatickeho nastavenia vystupu na 23.976, islo to v pohode? (ziadny tearing, alebo desynchronizacia, alebo preskocenie snimku raz za cas? - napriklad v MPC-HC - tearing test).

Myslim, ze radeony 6xxx tiez maju moznost nastavenia fps priamo na 23.976 (ako aj moja ATI 54xx v notebooku, ale nepodarilo sa mi testoch uspesne absolvovat tearing test bez obcasneho cuknutia, preto som na to zvedavy)
    Jak to mám otestovat v openelect? V menu video výstupu mám nastaveno 1920x1080 a 23.976, zatim jsem pouštěl většinu filmu ve 23.976 a myslim že pár jich bylo 24, problém jsem nikde nepozoroval ale popravdě ani nevím co pozorovat mám. Vím že se píše, že při určitém nastavení se film trhá, ale nevim proč. Jaký je rozdíl jestli nastavím 23.976, 24, 30 , 50 nebo 60 v openelect?

2. Nahoru  #62
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008

Ahoj, vracím se zpět vůbecnebyl čas problémy se stavbou se naskytly ale to tu nepatří, chci se zeptat jenom máme tuhle sestavu na satelit a má otázka je zda pude připojit 3 TV a co ktomu bude potřeba zatím mám pro sebe koupenou TV, sat.příjmač a kartu dekodovací.
    náš satelit obsahuje toto:
    1.Satelitni konvertor 0,2 dB Monoblock TWIN pro 2 TV.
    2.2x satelitní příjmače.
    3. Satelitní Parabola 80AL EMMe Esse

Díky chci připojit k tomu 3 TV.

3. Nahoru  #63
    Moderátor
    Registrace
    Feb 2011

Jak chceš připojit 3 DVB-S tunery k monoblocku se dvěma výstupy? Kup si monoblock quad. Předpokládám, že když máš jen 2 DVB-S přijimače, tak máš minimálně jednu TV s DVB-S tunerem nebo jak by jsi to chtěl jinak řešit? Chceš mít předpokládám vše nezávislé? Pokud máš dvoutuneráky, tak už budeš muset zainvestovat do dvou quattro konvertorů a multiswitche.

Možná mi něco uniká..., jen ujištění - neděláš si srandu???

4. Nahoru  #64
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008

Tak znova náš rodinný dům má na střeše co jsem psal teď je na to napojen 2TV nezavislé na sobě,každá TV má Topfield CR 6000 tuším.. A já si tu zařizují byt a chci se napojit na stavajicí parabolu a proto se ptám co je třeba k tomu mám zakoupeny dvou tunerový sat. příjmač HDbox..
    Chápu dobře že mi stačí pořídit jiný konvertor který podporuje 3TV (4TV).

5. Nahoru  #65
    Moderátor
    Registrace
    Feb 2011

Ano, v tom případě stačí jen nový quad konvertor a budeš to mít plně obsazeno.

Pozn: nepoužívej vazbu konvertor <> TV. Konvertor žádnou TV "nepodporuje", připojuje se na vstup DVB-S tuneru, takže je rozhodující počet tunerů (ne TV), které chceš ke konvertoru připojit.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 19-01-2012 v 19:46

6. Nahoru  #66
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008

Aha...
    A jaký by to měl být? Asi? je to jedno? nebo se mám na něco zaměřit?

7. Nahoru  #67
    Moderátor
    Registrace
    Feb 2011

Rozumný poměr cena/výkon je u Inverto.

8. Nahoru  #68
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008

Palec nahoru Re: multimedialní centrum nebo speciálně postavený PC?

Ahoj tak jsem po dlouhé době zpět HTPC zatím běží na 1. Tv Jak bysmet to samé i linuxový satelitní přijímač HD-box.
    Co právě řeším?
    Potřeboval bych poradit jak vyřešit propojení esata interního disku 1TB 3.5" k HTPC a satelitního přijímače.

Chci na tento disk nahrávat pořady a filmy se satelitu a přitom pouštět nahrané nebo stažené filmy přes HTPC.
    Tedy asi něco jako NAS nebo externí box pokud by to některý zvládl, ale za co nejméně disky už mám ze starého pc. Mám 2x esata 1TB ale zatím bych použil pouze jeden disk. Pište mi vaše návrhy tady radíte na výbornou kluci Děkuji.

propojení buď přes esata nebo USB.

9. Nahoru  #69
    Moderátor
    Registrace
    Feb 2011

Jaká přípojná místa má Tvé HTPC a HD-Box (USB, e-sata (verze a počet) )? Co znamená "mám 2x esata 1TB"? Máš dva e-sata boxy s HDD? Samotné HDD se jako e-sata neoznačují. Připadá mi zatím zbytečné kupovat další zařízení (NAS). Jestli máš Linuxový přijímač, tak můžeš dát disk do něj, zprovoznit Sambu a přistupovat na něj i z HTPC. Nebo opačně, disk do HTPC a přistupovat na něj z HD-Boxu. Ale to by muselo být HTPC zapnuté.

NAS bych řešil v případě, že bys měl více disků a chtěl je do RAID. NAS je "čisté" řešení, ale pro dvě zařízení (které dokáží HDD vzájemně sdílet) zase extra smysl nemá.

10. Nahoru  #70
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008

Tak HTP má USB 3.0 nebo 6x SATA III (6 Gbit/s; RAID 0/1/10) HD- box USB 2.0 a esata nevím verzi. (HDBOX FS-9200 PVR) nevím jestli to tahat přes síť to by celkem zatížilo síť a to se mi moc nechce. řešil bych to asi přes e-sata ale nevím jak spojím hdd s htpc když jej připojím k hd boxu. ale to by zase musel být zaplej hd box když bych chtěl koukat jen na filmy na hdd přes HTPC. Tak tedy bych asi řešil tu rozdvojku. existuje nějaká rozdvojka? je to košer řešení vůbec?

p.s. budu používat pouze jeden disk s kapacitou 1TB.
    Naposledy upraveno uživatelem paja truhlik: 18-06-2012 v 12:56 Důvod: doplnění

11. Nahoru  #71
    Moderátor
    Registrace
    Feb 2011

Nerozumím jak to myslíš. Jestli chceš jeden HDD připojit najednou "přes rozdvojku" k PC i k HD-Boxu pomocí sata, tak na to zapomeň. HDD připojíš jen k jednomu zařízení (které bude muset být zapnuté, to se samozřejmě týká i NAS).

Co by Ti zatížilo síť? To tam máš takový provoz? Nevěřím...

12. Nahoru  #72
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2010

Přesně jak píše KamilZ, jeden disk nepřipojíš najednou ke dvěma zařízením a to ani přes USB ani přes eSata ani přes vnitřní Sata. Pokud nechceš neustále přepínat jedno a druhé zařízení propojené s HDD, tak připoj disk k jednomu zařízení a přes síť k němu přistupuj z druhého. Pokud Ti to poběží na 1Gb síti, tak ta zátež určitě nebude problém pro ostatní zařízení v síti. Nebo si propoj jen tyto dva přístroje do oddělené sítě, pokud se bojíš zátěže v celé domácí síti.

13. Nahoru  #73
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008

no já si to myslel že to nepůjde přes usb nebo sata jeden hdd na 2dvou zařízeních proto jsem se ptal jestli náhodou v dnešní době už třeba něco takového není. , ano asi to tak uděl zapojím ho do hd-boxu a htpc se bude připojovat na disk přes síť. jiné řešení asi není.

p.s co jsi Kamile myslel tím zprovozni Sambu?

14. Nahoru  #74
    Moderátor
    Registrace
    Feb 2011

No prostě zprovoznit Sambu, aby PC vidělo HDD v HD-boxu přes CIFS (přelož si to jako "sdílení ve Windows"). Neznám HD Box, tak nevím, jestli to standardně má. Viz např. http://www.tvfreak.cz/forum/showthre...o-samba-server a http://technet.euweb.cz/2010/04/HD-B...e-k-Sambe.html
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 18-06-2012 v 14:25

15. Nahoru  #75
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008

Aha. ok tak to je vklidu hd box to má skoro připravené

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Multimedialni centrum s DVB-C
    Od bopa v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 10-05-2013, 07:22
  2. multimedialni centrum?
    Od Deevy v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2010, 11:02
  3. Domaci kino nebo multimedialni centrum
    Od MartasKP v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 13