Ahoj. V podstatě nikde jsem nenašel nějakou obsáhlejší uživatelskou recenzi na DVB-T set-top box Evolve Galaxy, tak se s vámi chci podělit o nějaké ty osobní poznatky. Třeba to někomu pomůže.
Zápory
- Během nahrávání svítí stále ikona "REC" na obrazovce.
- Záznamy jsou rozděleny cca po 4 GB jak v případě TS, tak i PS (klasický MPEG). Prozatím se mi nepodařilo nikdy spojit delší nahrávku tak, aby nebyl vidět přechod (kostičkování v místě spojení). Se spojováním TS souborů nějaké zkušenosti mám (vlastním i DVB-S PVR rekordér Showbox, u kterého k žádnému kostičkování při spojení dvou nahraných TS souborů nedochází). Ke spojení jsem zkoušel TSSplitter, ProjectX, PVAStrumento, TS Doctor, Womble Video Wizard, Video ReDo…, ale bez úspěchu. V set-top boxu jsou ale samozřejmě nahrávky plynulé bez znatelných přechodů.
- Při stisknutí tlačítka REC se spustí záznam, který je vždy nastaven na 2 hodiny. Pokud je pořad delší je potřeba délku záznamu upravit, tzn. musíte na to pořád myslet.
- Titulky u DivX jsou velmi malé, bílé (neohraničené černou barvou) a na světlém pozadí nečitelné. Navíc se nezobrazují najednou, ale s jakýmsi efektem, který připomíná psaní na stroji, což obtěžuje.
- Při přehrávání MP3 není možné za použití dodaného DO ovládat hlasitost. Nahrávka hraje tak, jak byla nastavena hlasitost před spuštěním MP3.
- Ovladač není dobře řešený, ale to je subjektivní věc.
- Při stisknutí tlačítka INFO se zobrazí název aktuálního a následujícího pořadu. Při dalším stisknutí se však nezobrazí informace o aktuálním pořadu, ale zobrazí se síla a kvalita signálu pro daný transpondér. Opět dle mě nepraktické…
- Funkci TIMESHIFT lze přes menu buď vypnout, nebo zapnout. Defaultně je nastavena na VYP, ve skutečnosti si však pro sebe na připojeném disku alokuje velkou část místa (v závislosti na velikosti disku) a není tedy možné využít pro nahrávání celou velikost disku. Pokud chcete využít celou kapacitu disku, musíte funkci zapnout a následně opět vypnout. Poté TIMESHIFT uvolní místo na disku, které si pro sebe vyhradil. Problém ovšem je, že po vypnutí STB, si STB předchozí nastavení nepamatuje a musíte si jej znovu nastavit (v menu je opět funkce TIMESHIFT vypnutá, ale místo pro sebe si vyhrazuje).
- Obdobně se chová i nastavení jazyků. Taktéž si přístroj nepamatuje, jaký jazyk jste si nastavili jako primární (předpokládám, že češtinu) a vždy je opět nastavena angličtina. Zde není třeba STB ani vypínat, jinou volbu než angličtinu si přístroj nepamatuje.
Klady
- Bez problémů zvládá FAT32 i NTFS.
- Zkoušel jsem jak různé flash disky, tak i externí HDD WD Essentials 250GB bez vlastního napájení i WD My Book 500GB s vlastním napájením a všechny byly v pořádku rozpoznány a fungovaly bez problémů.
- STB běhá svižně (přepínání programů je rychlé), odezva na DO je přijatelná, ale je potřeba na STB mířit.
- Svižné je i EPG.
- Během nahrávání je možné sledovat jiný pořad v rámci téhož multiplexu. Opět rychlost je výborná.
- Během nahrávání je možné sledovat již dříve pořízený záznam.
- Aktuálně probíhající nahrávání je možné pozastavit, přetočit atd. Samozřejmě výsledná nahrávka ovlivněná není.
- Subjektivně citlivý tuner.
- HDMI
- DivX a ostatní formáty – přehrál téměř vše, co jsem vyzkoušel.
Mně osobně nejvíc vadí viditelné přechody při spojování nahraných částí pořadu v PC. Přeci jen je to PVR a k tomuto by nemělo docházet (ovšem nevím jak je to u jiných značek). Osobně si myslím, že všechny výše uvedené nedostatky jsou jen věcí firmware. Otázka ale je, zda bude nějaký nový vydán…

Odpovědět citací
. Kdyby to bylo možné, vezmi svůj TV a jdi k sousedovi ho tam zapojit místo té jeho. A idealní by bylo tu jeho zapojit u tebe. Třeba nás to posune dál (a moje teorie bude pak jasná)