Dobrý den,mám dotaz a to ohledně HDMI kablu,co jsem tak pročítal,tak jedni jsou pro,druzí zase ne a to ohledně HDMI 1.4a.
Mám 1.3a propojené s tv,receiverem a sat.který podporuje 3D.Zde:http://www.tvfreak.cz/art_doc-FD7994...E0036C9C0.html
tabulka také ukazuje,že 1.3 nepodporuje 3D až 1.4.
Samozřejmě,že mi film přehraje ve 3D ale chci se informovat,zda-li tam nejsou nějaké ztráty a popřípadě kdybych si koupil 1.4,jestli by to bylo lepší.
Mám Onkyo TX-SR607,který 1.4 nepodporuje,jestli by to vadilo a pokud bych si měl zakoupit HDMI 1.4,jaký by jste mi doporučili,stačí mi 1.5m.
Je tu také rozepře ohledně kvality HDMI,mnozí píšou,že stačí kabel za 150kč.druzí tvrdí,že daleko lepší jsou ty pozlacené,několikráte stíněné atd.ale ta cena je už nad 1.000kč.
Abych se přiznal,tak ty 1.3 mám od ProfiGold a ty mě stály kolem 1.000kč.,tak to nemůžu porovnat s těma obyčejnýma.
Děkuji předem za rady.
Kdyby jsi si pořádně přečetl ten odkaz, který jsi sem dával, tak by jsi zjistil, že HDMI kabel 1.4 neexistuje. Kabely jsou HDMI Standard a HDMI High Speed (tyhle potřebuješ). Dále není pravda, že rozhraní (žádný kabel, o tom se nebavíme!) HDMI 1.3 nepodporuje 3D, protože není 3D jako 3D. Pokud máš 3D HALF SBS, tak Ti na to stačí rozhraní HDMI 1.3, protože to je normální 1080p. HDMI verze 1.4 potřebuješ na FULL 3D BR ISO, které jede ve frame package formátu, který rozhraní HDMI 1.3 neumí. Typicky ho mají BR přehrávače + některé novější MMC. Satelit vysílá 3D v HALF SBS, tím pádem si vystačí s rozhraním HDMI 1.3 a proto Ti to jede.
Takže i kdyby jsi koupil kabel "HDMI 1.4" (fuj), tak ti to nijak nepomůže. Proč vlastně nesmyslně kupuješ tak předražené kabely? Myslíš, že ty jedničky a nuly budou běhat rychleji nebo lépe? To není analog, ale digitál - buď jede, nebo ne. Dávat 1000,- Kč za 1.5m kabel je podle mě totální úlet, nevidím nic, co by to oproti kabelu za 200,- Kč mělo přinést.
Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 09-05-2012 v 12:31
Děkuji za odpověď.
tu 1.4,jsem bral jako zkratku,samozřejmě High Speed.
Takže zatím nepotřebuji High Speed,jelikož nemám FULL 3D BR,jen ten satelit v kterém mám uložené mkv a něco i v 3D SBS.To jsem potřeboval vědět.
Ještě by mně zajímalo,kdybych si koupil Full BD 3D,jestli by mi ten receiver správně propustil obraz do toho Sharp-u,když podporuje jen 1.3?,myslím i film ve 3D.
S tou cenou,jak jsem psal,jední tvrdí,že stačí za 200kč.druzí že je lepší si připlatit a koupit kvalitní,proto ty drahši ale jak píšeš,zřejmě to nemá žádný vliv.
Je to ještě jinak (opět zřejmě důsledek výrobci a prodejci nesmyslného označování kabelů verzemi HDMI, alespoň vidíš, k čemu to vede).
HDMI High Speed kabel potřebuješ i na 3D HALF SBS pokud jedeš v 1080p (a na 99% bych tipoval, že ten kabel máš). Ale konkrétně Ty ho teoreticky nepotřebuješ, ale nikoli proto, že nemáš BR, ale protože (velmi pravděpodobně) má Tvůj satelit výstup pouze 1080i a ne 1080p a na 1080i stačí "HDMI Standard".
Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 09-05-2012 v 14:14
Ta stránka na kalibráciu nejako nefunguje. Nemôžeš, prosim, sem hodiť tu tabuľku. Resp.kde sa da zohnať nejaký návod na úpravu obrazu u tohoto Sharpu? Diky.
Naposledy upraveno uživatelem Milan C: 05-09-2012 v 14:38
http://translate.googleusercontent.c...ZKzT4-XeTxfbGg
Doporučuji nastavit verzi 2.0 bez toho skenování.
Fórum zaměřené na tento tv:
http://translate.google.cz/translate...ku.html&anno=2
Naposledy upraveno uživatelem Petr626: 05-09-2012 v 18:46
Kofolak, sory ak som Ťa urazil, ale toto si napisal....
Skus este pozriet nastavenie zapinania symbolu ^. Da sa to nastavit na uplne vypnute, stale zapnute, alebo zapnute len pri standby. Ja mam nastavene zapnute pri standby. Pri vypnutej telke ^ slabo svieti. Ked zapinam telku, tak sa rozjasni (svieti intenzivnejsie=info o tom, ze telka startuje) a po ukonceni startovania sa vypne.
A ja som si myslel, že druhá časť odpovede patrí k tým hodinam..bolo to pisané akoby jedným "dychom". Hlboko sa Ti ospravedlňujem.Zle som si to prečital ...
Naposledy upraveno uživatelem Milan C: 07-09-2012 v 20:58
Ahoj tabaco. Ak hovoriš o obraze HD, tak ten je skutočne excelentný...ale SD to je oproti plazme jeden "zblytok"...a to ho štelujem už týždeň. Vymenil som totiž plazmu za tuto TV , ale čo sa týka SD programov, urobil som asi chybu. Na tvárach postáv su akésy tenké vodorovné čiary , hlavne na vzdialených tvárach a tvár je skoro neidentifikovateľná.
Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)