Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 41

Téma: Návody, Tipy a Triky pre TechniSaty

1. Nahoru  #16
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012

Výchozí Re: Návody, Tipy a Triky nielen pre TechniSaty

nakopíroval jsem na usb soubor ppad a singleupdate. usb chvíli blikalo a nic. žádná změna fw se neudála a ani po vypnutí a zapnutí se nic nezměnilo.
    Nevím co dělám špatně. Snažil jsem se držet návodu, ale asi dělám něco špatně. Jsem v tomto směru laik. Potřeboval bych lopatu.

2. Nahoru  #17
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010

1/ naformátovať kľúč na FAT32
    2/ vlož na kľúč napr. jpg obrázok alebo mp3 skladbu a vyskúšaj či ho TechniSat detekuje - v prehliadači prístroja musí byť možnosť vidieť obrázok alebo spustiť skladbu
    3/ vymaž všetko čo je na kľúči
    4/ nahraj ppad, singleupdate
    5/ zastrč kľúč a ide to samo
    TechniSat Digicorder HDS2X 500GB / 2xSkyLink ICE 2xCI TechniSat MultiCrypt, Gibertini85 13-19.2-23.5-28.5E
    3DTV LG 55LW650S, 3Dplayer LG BD660
    AVR Yamaha RV765, NAS E-trayz

3. Nahoru  #18
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012

Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    1/ naformátovať kľúč na FAT32
    2/ vlož na kľúč napr. jpg obrázok alebo mp3 skladbu a vyskúšaj či ho TechniSat detekuje - v prehliadači prístroja musí byť možnosť vidieť obrázok alebo spustiť skladbu
    3/ vymaž všetko čo je na kľúči
    4/ nahraj ppad, singleupdate
    5/ zastrč kľúč a ide to samo
    děkuji za snahu, ale bohužel nic. Obrázek mi ukáže, ale update neudělá ( samozřejmě jsem měl na klíči jen ppad a singleupdate ). Holt si nechám původní verzi 2.49.13.1. Nejsem úplný analfabet, všechna nastavení a funkce používám, jen toto mi nejde. Zálohu mi na klíč nahrál.

4. Nahoru  #19
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011

Nejde Ti to preto, lebo máš verziu STB Technisat ISIO S International!!! Tu ponúkané verzie sú na orig.nemecké verzie!!!!
    SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD, Samsung UE32C6510 FullHD
    Technisat
    DIGIT ISIO S1-DE,HD8-S, Technistar SIR, motor,2xparabola 85,Monoblok QUAD A1 A3, karty CSlink, Skylink,UPC
    WD
    TV Live Media Player, WD TV Live Hub Media Center
    HDD 2x2TB WD My Book Elite, 1x1TB WD My Book AV DVR Expander

5. Nahoru  #20
    Registrace
    Apr 2011

Verzie prijímačov Technisat DIGIT ISIO S:

1.) Technisat DIGIT ISIO S: Hardware: 37.0, articel number: 0000/4753, 0001/4753 toto je verzia pre nemecký trh, v poslednej dobe ponúkaný aj u nás

posledná verzia fw na stiahnutie tu: http://www.tvfreak.cz/forum/showthre...l=1#post411645

2. Technisat DIGIT ISIO S International: Hardware: 37.6, articel number: 0006/4753

verzie na stiahnutie tu: http://www.tvfreak.cz/forum/showthre...l=1#post412692

Akú verziu doma máte si jednoducho odkontrolujete cez Menu: Nastavení: Konfigurace systému

6. Nahoru  #21
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012

Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    1/ skutočne je to HDS2 ?
    2/ k čomu potrebuješ nový FW, u týchto prijímačov všetko šlape od roku 2008 ako hodinky ?
    3/ ak ti behal dobre mascom s CRW prečo si to updatoval pre ICE ?
    1) Ano, je to opravdu HDS2
    2) Již dlouho mi nenabídl upgrade a chtěl jsem vědět, jestli je v tomto směru něco nového.
    3) netvrdil jsem, že mi běhal v pohodě CRW. Občas se zasekával obraz, někdy vypadával zvuk. Po updatu na ICE tyto problémy přestaly, ale někdy mi nenaběhne při přepínaní kanálů odkódování a musím čekat nebo projet několik dalších než se chytí a na HBO 2, HBO Comedy a Cinemax jsou chyby jako při slabém signálu, který ale slabý není. mám parabolu 85,motor mascom, LNB Quad. Na isio mi tyto programy běží bez problémů. V isio mám modul mascom irdeto, v HDS2 mám mascom easy.TV na dvě karty.

- - - - doplněno - - - -

Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Nepíšeš verziu fw, ktorú máš aktuálne v prijímači....
    Na stránke výrobcu je verziaSoftware Version 2.43.0.3-1193j priložený v prílohe....Příloha 18305
    Děkuji, podle toho co píšeš mám tu poslední.

7. Nahoru  #22
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010

1/, 2/ update pre HDS2 bol cca po 2-och rokoch a bol vydaný z dôvodu aby sa dali používať karty HD+ v spojení s modulmi CI+.
    Otázka je, či pre tvoj modul je lepšie mať CI+ opciu alebo pôvodnú "klasiku"
    3/ hm, či mascom easy niekedy fungoval korektne ťažko povedať. Určite nebude update FW kvôli takémuto modulu.

4/ zarazila ma tvoja konfigurácia -> motor a quad (?) LNB. Ale tu asi problém nie je pokiaľ skutočne hláška je problém s kodovaním a nie problém so signálom.

8. Nahoru  #23
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012

Děkuji za info, již jsem to z tvého odkazu stáhnul a instaloval. Přišel jsem na jednu věc. Když jsem na USB spolu se souborem .wpad nahrál singleupdate nebo autoupdate instalace se nespustila. Tak jsem se podíval do souboru s minulou aktualizací a tam je soubor devupdate. Tak jsem ho vyměnil za singleupdate a vše proběhlo jak má.

9. Nahoru  #24
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2012

JAK VYZRÁT NA FASTSCAN u TECHNISATU SIR. - Zkusil jsem v konfiguraci DISEqCu smazat satelit Astra1 a místo ní zvolit satelit např.USER1 s pozicí 19,3°E.Z tohoto USER1 satelitu jsem uložil jen těch pár HD stanic, na které se dívám.Výsledek je super - ať jsem na libovolném satelitu,při vypnutí do STANDBY přejede na ASTRU3,žádné německé ani jiné nechtěné zbytečné stanice neukládá a do deseti vteřin se vypne.Po opětovném zapnutí je setting neporušený,nastavení programového deníku je v původním stavu a slovenština na MARKÍZE HD se nezmění na angličtinu !!! Takhle nějak by to mělo chodit - zatím dva dny jsem nezaznamenal žádný,dříve probíraný problém se SIRem.

10. Nahoru  #25
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2012

Citace Původně odesláno od tahlovej Zobrazit příspěvek
    JAK VYZRÁT NA FASTSCAN u TECHNISATU SIR. - Zkusil jsem v konfiguraci DISEqCu smazat satelit Astra1 a místo ní zvolit satelit např.USER1 s pozicí 19,3°E.Z tohoto USER1 satelitu jsem uložil jen těch pár HD stanic, na které se dívám.Výsledek je super - ať jsem na libovolném satelitu,při vypnutí do STANDBY přejede na ASTRU3,žádné německé ani jiné nechtěné zbytečné stanice neukládá a do deseti vteřin se vypne.Po opětovném zapnutí je setting neporušený,nastavení programového deníku je v původním stavu a slovenština na MARKÍZE HD se nezmění na angličtinu !!! Takhle nějak by to mělo chodit - zatím dva dny jsem nezaznamenal žádný,dříve probíraný problém se SIRem.
    Ještě jedna dobrá vychytávka - pokud se Vám přesto na SIRu po zapnutí objeví hláška "Zavádím nový seznam programů",okamžitě ji odmíněte tlačítkem MENU a všechna Vaše původní nastavení zůstanou zachována.

11. Nahoru  #26
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2012

Přišel jsem ještě na další vychytávku - komu SIR neparkuje na A3,zkontrolujte si v programovém deníku i KOMPLETNÍ SEZNAM,jestli tam není nějaký zapomenutý program z jiného satelitu.SIR totiž parkuje na programu z posledního satelitu od západu???.Pánbůhví proč,když např. při prvním scanování transpodéru točí na první satelit z východu ???).Příznak EPG je potřeba smazat i tady,nejenom v editaci programů.Kromě tohoto bugu citelně chybí v kompletním seznamu informace programu o pozici(když může být v prvním seznamu,proč není v kompletním,kde je to daleko potřebnější kvůli abecednímu pořadí programů).Se fakt divím programátorům,že u psaní softu je tohle nenapadne.

12. Nahoru  #27
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010

Výchozí Re: PC Editácia programov pre TechniSaty

Pre prijímače TechniSat fungoval cez RS232 program SetEdit Technisat. Vzhľadom k tomu, že nové prístroje už nemajú rozhranie RS232 dlho bola priama editácia programov a úpravy program listov v PC pre TechniSaty komplikovaná.
    Už dlhší čas je k dispozícii verzia SetEdit S1, ktorá pracuje s databázou/settingom ktorý je stiahnutý a downloadovaný do TechniSatu cez USB rozhranie.
    Možnosť editácie programov pre TechniSat je síce pomerne obmedzená ale pomôže s dvomi problémami:
    1/ to čo píše Táhlovej o príspevok vyššie
    Technisat umožňuje kontrolu parametrov naladených programov len tak, že u každého programu sa vyvolá pomocou žltého tlačítka STATUS. To je pomerne zdĺhavé a pri hľadaní problémov s naladením je jednoduchšie vidieť celý zoznam naraz, resp. urobiť kontrolu cez zoznam programov podľa transpondéru, družice a pod.
    2/ SetEdit umožňuje trocha rozšíriť možnosti triedenia programov

A/ Program SetEdit
    Program si môžete stiahnuť ako trialovú verziu z www.setedit.de.
    trialová verzia umožňuje ľubovoľne prehliadať, triediť, exportovať, tlačiť zoznamy programov. Umožňuje však urobiť len 19 zmien v listoch programov. Potom treba list uložiť, zavrieť SetEdit, otvoriť ho znova a možno urobiť ďalších 19 zmien. V prípade, že urobite zmien viac, nejde list už uložiť a musíte začať znova.
    Ak urobíte zmien niekoľkokrát po 19, štart programu SetEdit v PC sa začne oneskorovať, je tam timer ktorý vždy bude vyzývať na kúpu programu a odpočítavať sekundy až do 60.

B/ práca so SetEdit
    urobte zálohu settingu na USB podľa návodov tu vyššie
    vložte USB do PC, naštartujte SetEdit a zvoľte v menu "načítaj z prijímača". Program načíta kompletný setting z USB a teraz s ním možno pracovať.

C/ nahratie do prijímača
    po vykonaní zmien urobte zálohu na USB.
    nahrajte setting do prijímača jeho zasunitím do USB zásuvky prijímača

D/ kompatibilné prijímače
    sú všetky, počnúc Digicorderom HDS2X - na tomto som to odskúšal, funguje to perfektne aj keď v zozname prístrojov sa nenachádza

E/ obmedzenia TechniSat
    Návod k SetEdit je pajcnutý z iných prijímačov. V TechniSate vzhľadom na jeho systém ladenia podľa NIT je mnoho obmedzení:
    - názvy progrmoav/staníc
    nie je možné premenovať. Resp. pri premenovaní a prvej voľbe tejto stanice sa táto premenuje naspäť, pretože TechniSat prečíta zo streamu jej názov. Takže to neskúšajte, nemá význam

- pridanie FAV listov.
    Návod píše že možno pridať až 1500 FAV listov. Ano aj nie. Skutočné FAV listy sú v Technisate len 4 - v programe označené ako FAV, FAV A, FAV B, FAV C, v prístorji podľa zvoleného jazyka "Favourite list" alebo "Seznam oblíbených programu". Sem sa žiaden list už pridať nedá, je to z dôvodu, že tieto listy sú prekladané podľa voľby jazyka a triedenie v menu je predprogramované.
    Keď v SetEdite pridáte nový FAV list tento skončí v dolnej časti zoznamu medzi zoznamov prevádzkovateľov. Možno ho ľubovoľne nazvať, napr. ŠPORT, HUDBA, FILMY a pod. do zoznamu môžete priradiť v SetEdite ktorýkoľvek naladený program alebo vytvoriť nový v SetEdite.
    Po nahratí setingu do prijímača sa u takto zmenených programov/staníc prepíše prevádzkovateľ - viď žlté tlačítko STATUS a potom modré PROGRAM. tu uvidíte kam ste priradili daný program.
    Výer tohto FAV listu mono robiť nasledovne:
    OK - "fajka" - výber programov podľa prevádzkovateľa - a tu nájdete novovytvorené FAV listy.
    Keďže sú poukladané podľa abecedy, možno buď ostatné zmazať, alebo nové pomenovať tak aby boli prvé v abecede.

13. Nahoru  #28
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007

Jestli už tu někdo psal něco podobného, tak se omlouvám za duplicitu.
    V tomto týdnu jsem náhodou přišel na zajímavou věc. Ve čtvrtek nad ránem se mi v době, kdy se má stahovat EPG sám zapnul sat.přijímač TechniSat TechniStar S1 a i televize (zapnuté HDMITechnilink). Bylo mi to divné, nicméně vypnul jsem to a spal dál. Televizi jsem pro jistotu vypnul síťovým tlačítkem když jsem šel do práce. A dnes ráno koukám, satelitní přijímač znovu v zpanutém stavu. Tak jsem nastavil stahování EPG na 6:30 a pozoroval, co se stane. Na displeji se jen objevilo "Copy" a pak nenastalo žádné stahování, jen zase zůstal přijímač zapnutý. Už jsem začal přemýšlet nad reklamací a pak jsem si vzpomněl. Ve středu večer jsem k satu připojil flešku, na které jsem měl nějaký záznam z kamery, abych ho zkouknul. Už mi začalo svítat. Je to totiž fleška, pomocí které zálohuji setting. Když jsem flešku od přijímače odpojil, stáhlo se EPG normálně jak má a sat zůstal vypnutý. Kouknu na flešku v počítači a EJHLE. Na flešce je soubor dbdump a nově zazálohovaný setting přijímače. No vida a záhada je vysvětlena.
    Takže NENECHÁVAT V SAT.PŘÍSTROJI FLEŠKU SE SOUBOREM DBDUMP.

14. Nahoru  #29
    Registrace
    Apr 2011

to JOSKER.... je to pre prijímač systémový príkaz, takže vždy po nadetekovaní kľúča ho vykoná (dbdump, dbload, pripadne autoupdate)
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 29-09-2012 v 19:35

15. Nahoru  #30
    Registrace
    Apr 2011

Název: mzl.nolfbibu.175x175-75.jpg
Zobrazení: 1338
Velikost: 10.3 KB

Ako si stiahnuť app MyTechnisat do iPhona, aj keď nie je platná pre SK a CZ región, návod ako na to tu : http://www.tvfreak.cz/forum/showthre...l=1#post427227

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Samsung UE32D5000 skusenosti tipy triky
    Od Henry33 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-10-2011, 09:47
  2. Tipy a triky Samsung LE40F71
    Od miky2 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 05-05-2007, 12:43
  3. filmove triky
    Od csm_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 7