Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 9 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 126

Téma: HDR FX7 nebo zrcadlovka

1. Nahoru  #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010

Výchozí HDR FX7 nebo zrcadlovka

Dobrý den,
    dovolte mi dotaz.

Mám kameru Sony HDR FX7, natáčím s ní svatby a jsem "celkem" spokojený ( )

Ale nemá výměnné objektivy! A já bych hrozně chtěl nějaké záběry přes širokoúhlý objektiv. Nyní mám dilema, koupit si k této kameře předsádku http://www.megafoto.cz/raynox-mx-3000pro-fisheye.html

nebo kameru prodat a koupit si zrcadlovku Canon s žádanými objektivy?

???Pletu se, pokud říkám, že:

Pro zrcadlovku hovoří následující: Kamera má malé snímače (jako většina poloprofi kamer - oproti zrcadlovkám), takže stačí trošku méně světla a obraz je zrnitý. Zrcadlovka má jeden full frame snímač a obraz z videa je perfektní i ve "tmě", jak jsem zkoumal.

Proti zrcadlovce: horší manipulovatelnost co se týká natáčení videa - kamera je k tomu přecejen přizpůsobená lépe (ostření atd...).

A finančně? Kamera stála 70tis a i když je jako nová tak typuji že ji nad 40 neprodám, nové tělo zrcadlovky Canon kolem 30tis + objektivy - jsem v mínusu

Byl bych moc vděčný za jakýkoliv komentář. Předem děkuji

2. Nahoru  #2
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007

Výchozí Re: HDR FX7 nebo zrcadlovka

hlavni otazka je, jak moc ses schopnej ovladat vsechno.. DSLR je narocnejsi na vse, ale zas z toho jde dostat mnohem lepsi obraz nez z FX7.

K tem financim bych dodal, ze za 40 ji opravdu nikdy neprodas.. Rekl bych, ze realna cena se bude pohybovat kolem 25k.. Kdyz se Z1, XH-A1 a jim podobny prodavaj za 40k.
    Navic te fotak vyjde draz.. Dejme tomu 30k za telo + objektivy, externi mikrofon a nejakej rig, kvuli stabilizaci..

3. Nahoru  #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010

Díky za názor. To je pěkně blbé, koupím za 70 a prodám za 25 - je jako nová Do nových věcí už asi nepůjdu, i na ten DSLR bych se asi kouknul po Aukru apod.

4. Nahoru  #4
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007

FX7 si nechaj a dokúp, čo potrebuješ. Ísť do zrkadla kvôli videu by bola vrcholná hovadina.
    *SAMSUNG 46M86BD+ PS3+ XTREAMER PRO + CANON LEGRIA HF200+ SONY DSC-HX9V + VANTAGE HD 6000 + X TREND ET6500 + AV RECEIVER ONKYO TX-SR 508E + YAMAHA NS SERIES +SW JAMO
    *****IGNORE LIST : PaJaSoft , mmmm., panasonic650/700, joeh*****

5. Nahoru  #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010

Myslím že by to nebyla až taková hovadina, když se koukám na ten obraz ze zrcadlovek a z kamer... ne?

6. Nahoru  #6
    Registrace
    Jul 2007

a to akože majú zrkadlá lepší obraz, ako dobré kamery ? neblbni človeče. vyskúšaj si to zopár krát, porovnaj ich fps, výdrž, ovládanie a ostrenie a pôjde zrkadlo von oknom.

7. Nahoru  #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010

No právě, když porovnám obraz z mojí FX7 s lepší zrcadlovkou - za horších tmavých podmínek - tak zrcadlovky vedou na plné čáře. Ovladatelnost je horší, to je fakt.... prostě dilema

U zrcadlovek dělá hodně ten full frame snímač podle mě, ty tři malé čipy v FX7 na to nemají, aby natáčely tmavé scény

8. Nahoru  #8
    Je tu občas
    Registrace
    May 2010

Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    a to akože majú zrkadlá lepší obraz, ako dobré kamery ? neblbni človeče. vyskúšaj si to zopár krát, porovnaj ich fps, výdrž, ovládanie a ostrenie a pôjde zrkadlo von oknom.
    Prosím tě už ze sebe nedělej blbce, na zrcadlovky točí kde kdo.
    I nový film George Lucase je točenej na kombinaci Canon 1D/5D/7D a Cine Alta.

Vtip je v tom že natáčení zrcadlovkou se hodně přibližuje natáčení normální kamerou (RED, Arri, SONY CineAlta) což se nehodí na reportáže i když je s tím lidi běžně točí.
    FPS je naprosto v pohodě, protože se dá použít nízká hloubka ostrosti, jinak se dá jet i 50p když na to příjde. Většina kamer běžně neumí ani progresivní snímání a sypou prokládanej obraz.
    Pro amatéra je samozřejmě normální kamera lepší, protože pro něj je "record" dostačující funkcionalita. (pochopitelně)

Pokud má člověk vůli, zájem, chce rozumnej obraz a nemá spousty miliónů na kontě tak šáhne po zrcadlovce.

Jinak si klidně koupí kamerku za 20-100 tisíc a taky bude happy, tím že máčkne na "record" a ono to taky něco nahraje, ale o slušných barvách, slušné dynamice, nešumícím obrazu a hraní si s hloubkou ostrosti si může leda tak nechat zdát.

Tohle je klíčové na co si každej musí sám odpověděť
    a) chci pohybující obraz s minimem námahy.
    b) chci něco víc a nebojím se investovat námahu.

a) ať si koupí nějakou hračku od Canonu nebo Panasonicu a dá pokoj
    b) pak si holt musí rozmyslet kolik má peněz a vybrat dle toho. od Canon 550D po RED/ARRI třeba.
    Naposledy upraveno uživatelem janforman: 03-09-2011 v 13:36

9. Nahoru  #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004

Foťák je na focení, kamera je na točení. A stejně jako pračka neumyje nádobí a myčka nevypere, tak ani foťák nic kloudně nenatočí a kamera nenafotí. Už to začíná být trapný jak si někdo myslí, že s jakýmsi DSLR může udělat stejnou parádu jako s 3-čipovou kamerou a ještě se začne ohánět CineAltou, jakoby ten jeho DSLR byl na stejný úrovni

10. Nahoru  #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010

to Pitomec: taky jsem byl toho názoru, ale když se koukneš, jak vypadá video natočené zrcadlovkou (http://www.primetimevideo.cz/blog/) a porovnáš to s kamerou (do 100tis) tak zrcadlovka vede. Fotky na kameře ne, nádobí v pračce ne, ale video na zrcadlovce jo - ač mě to sere, protože jsem si koupil kameru a u kamer do 100tis nejsou ani výměnné objektivy vesměs

11. Nahoru  #11
    Registrace
    Jul 2007

Citace Původně odesláno od janforman Zobrazit příspěvek
    Prosím tě už ze sebe nedělej blbce, na zrcadlovky točí kde kdo.
    I nový film George Lucase je točenej na kombinaci Canon 1D/5D/7D a Cine Alta.
    na zrkadlovky točí možno taká istá trúba, ako si ty sám a nie nejaký Lucas. Takže ak si tá trafená hus, tak choď s tými tvojimi blbosťami otravovať inde. Ten dotyčný točí svadby a ty mu radíš nejaký zrkadlový bakelit, ktorý je vhodný maximálne tak na fotky a nie na video. Už ho vidím, ako sa pred nevestou vyrúti niekto s tým bakelitom a celý sprievod bude čakať a čakať vždy len na to, že si to nejaký jeliman musí stále nastavovať a skúšať ostrenie. Tak to teda prajem veľa zákazok....

Kameru niekto vymyslel, aby snímala pohyblivé fps a foťáky vymyslel niekto, ako robili statické snímky a nie nejaké trápne marketingové pokusy o video.

No a záverom si pozabudol na to najdôležitejšie : no koľko by ten dotyčný v kuse natočil videa ? žeby do vyhorenia toho bakelitu ?
    A zrkadlá už vedia aspoň 50i, alebo žeby 50p ?
    Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 03-09-2011 v 14:33

12. Nahoru  #12
    Registrace
    Jul 2007

Citace Původně odesláno od Kamiil Zobrazit příspěvek
    to Pitomec: taky jsem byl toho názoru, ale když se koukneš, jak vypadá video natočené zrcadlovkou (http://www.primetimevideo.cz/blog/) a porovnáš to s kamerou (do 100tis) tak zrcadlovka vede. (
    z tých komprimovaných záberov sa nedá vôbec usúdiť, ktorá technológia je lepšia. Kamera ti poskytuje oveľa väčší komfort, manuálne nastavenie, ozvučenie a ten zrkadlový bakelit, no možno v štýle pokus-omyl. Rovnaké videá som videl na vimeu natočené aj s kompaktom HX9V....

Predáš kameru a kúpiš kompakt ?
    Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 03-09-2011 v 14:41

13. Nahoru  #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010

Myslím, že je zbytečné se hádat, každý má na věc jiný názor podle jeho zkušeností A já děkuju za ty vaše názory, rozhodl jsem se si zatím kameru nechat a koupím si širokoúhlou přesádku...

Je fakt že nevím, jestli bych zvládl ovládání zrcadlovky, na kameře se ostří určitě jednodušeji a komfort je lepší.

Každopádně můj názor je, že jeden velký čip v DSLR je lepší než tři menší v kameře ... Třeba mě zkušenosti časem vyvedou z omylu Ale kvůli toho komfortu si zatím nechám kameru.

14. Nahoru  #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004

Přiznám se, že o DSRL toho moc nevím, ale jako "reportážníka" by mne zajímalo jaká je práce s DSRL v režimu nepřetržiteho natáčení cca 2-5 minut s pohybem v prostoru, což při natáčení různých společenských akcí je poměrně častá záležitost, i když při střihu se třeba využije jen pár sekund.

15. Nahoru  #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004

Citace Původně odesláno od Kamiil Zobrazit příspěvek
    to Pitomec: taky jsem byl toho názoru, ale když se koukneš, jak vypadá video natočené zrcadlovkou (http://www.primetimevideo.cz/blog/) a porovnáš to s kamerou (do 100tis) tak zrcadlovka vede. Fotky na kameře ne, nádobí v pračce ne, ale video na zrcadlovce jo - ač mě to sere, protože jsem si koupil kameru a u kamer do 100tis nejsou ani výměnné objektivy vesměs
    Tam toho teda moc vidět není (resp. je to kvalita alá YT), ale s tříčipovou kamerou dostanu bezpečně kvalitnější podání barev než s jednočipovým foťákem. A u kamery samozřejmě hraje roli i celková ergonomie, kdy si neumím představit jak budu mít foťák někde na rameni, měnit za chodu vyvážení bílé a ručně přeostřovat, o zvuku ani nemluvě. Foťák na točení videa je prostě nesmysl

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Zrcadlovka na video
    Od Kamiil v sekci Videokamery
    Reakcí: 109
    Poslední příspěvek: 17-06-2012, 11:36
  2. Plazmu TX-P42U30E nebo TX-P42UX30E nebo jinou kolem 20tisíc
    Od kyssling v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-10-2011, 20:35
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-11-2010, 14:55
  4. Reakcí: 5