lab je authoring . obrazky si musis robit vo video softwari ..
lab je authoring . obrazky si musis robit vo video softwari ..
jj, jde se na to takto,
v menu oznacis labem jenom highlights, tedy nakreslis obdelnicky, pro kazdy button, a jinak vsechno co je na screenu, vcetne buttonu je importovana grafika. Zkratka i button je soucasti videa. Ja jsem tu urcite daval tutorialy nebo na grafice, a urcite velice podrobne, nechce se mi to hledat.
Pokud polozis ten nejaky button v labu na video, tak ti enkoder i kvalitativne to menu znici, ponevadz to musi zenkodovat dohromady s menu videem znova.
comu nerozumiem .. ked vlozis video s butnmi , tak uz s nim LAB nic nerobi .. je take ake ho das .. ked das video , na neho v LABe vlozis buton (grafiku) musi to lab spolu vyrendrdovat do noveho videa .. tym kvalita pojde dolu .. kapito ?
Tak to je snad kazdymu jasny neeeeee?... ja v tom hledal jeste jinou zaludnost ... prave v tyhlevete
Tak to se muzu pustit do te keativni prace. Vymyslet to motion menu . Tu graficke ztvarneni.Kdyz uz vim,jak to vsechno funguje... diky za rady
![]()
Neda se nic delat,ale musi otevrit toto tema. vytvoril jsem si Motion menu,kde samotne menu je ve druhe polovine. Rozdelil jsem ho teda na dve bunky (cells) a menu je v CELL 2. V HELPu jsem se docetl,ze by se po prehrati bunky melo prehravani vratit na zacatek teto bynky,to ovsem nefunguje a pak se mi nedari najit,kde nastavit abych se po prehrani kapitoly vratil zpet do CELL2 a ne aby mi to prehravalo cele menu od zacatku.
Takze prvni vec,ktera me trapi a to nejvic,kde nastavit akci po prehrati vratit do ROOT CELL2?
Dalsi,jak nastavit smycku v tom menu. To me ale zase tak netrapi.
1.prvne si nastav promennou, ktera ti bude kontrolovat , jestli je treba uz skocit do cell2 v tom menu
---do PRE commands do vsech movie nastav G0=1 (GPRM0=1) , to je libovolna promenna, ktera je k dispozici uzivateli, mysli, ze ji DVD Lab vnitrne nevyuziva
(connection okno ,pravym na movie, edit VM commands, zaskrtni treba "visual blocks editor", a v PRE COMMANDS klikni na EDIT, operator, G0 = 1 )
2. vytvor linku z konce filmu, movie do menu
(v connectio okne klikni + ikonku a spoj tu tecku v movie ikone z konce na zacatek menu. melo by to vytvorit prikaz callSS VTSM (menu ROOT, rsm_cell1), ovsem presny tvar zalezi jak to tam strukturovane ty )
3. v menu treba zaskrtni loop cell toho cell, ktere ma cyklovat , dokud uzivatel nestlaci nejake tlacitko
(pravym na tu caru cell v connection okne pro menu, loop cell)
4. do pre commands toho cell 1 napis programek, ktery zjisti hodnotu G0, a podle toho skoci hned do cell2 , jestli uz se prehral nejaky movie, tedy preskoci cell1,
(connection okno, pravym mysou na ikonu menu, edit VM commands, ted zaskrtni Script Editor, aby jsi to mohl zkopirovat z clipboardu, z mysi a klikni na EDIT u PRE commands, napis, nebo tedy zkopiruj pozor nevim jestli to budes muset kopirovat radek po radku):
1. if (GPRM0 == 0) Goto 3
2. LinkNextC (button 0)
3. Nop
poznamka 1--- pri startu DVD se vsechny GPRM, v nasem pripade GPRM0 (alias G0, takto to nazyva DVD Lab , aby to zkomplikoval) resetuji na nulu, coz se vyuziva , nemusi se to nastavovat na nulu, protoze chceme aby se poprve prehralo to intro, cell1, tedy je treba , aby G0=0
poznamka 2 ---do post commands pro movie muzes samozrejme dat skok do menu na cell2 taky, ale to nepomuze pokud uzivatel zvoli skok do menu dalkovym ovladacem v prubeho movie, proto se to resi takto s tim G0
Naposledy upraveno uživatelem ai: 12-06-2011 v 17:35
Diky moc,finguje to.... sice nevim,co jsem delal,ale funguje to .... obaval jsem se,ze budu muset nejak editivat ty PRE/POST commandy,ale je to na me uz ne vyssi divci,ale vysoka divci
... myslel jsem,ze kdyz jsem menu vytvoril v CELL2,ze kdyz to MOVIE spojim s timto MENU,bude to stacit,bohuzel jsem zjistil,ze defaultne je to nastavene na CELL1 a ja uz nebyl schopen ve VM COMMAND cokoliv vymyslet ... vsechno byl jen pokus/omyl .... scripty nejsou pro me,nechapu totiz tu vnitrni strukturu registru atd ... pak uz si myslim,ze by nebyl problem ten script vymyslet (maji tam i skvelou pomucku tech prikazu,ktery navic udelaji polovinu prace za me) ... bohuzel ale nevim,co odkazuju na co.
Kazdopadne jeste jednou diky. Bohuzel ti vic jak jeden puntik dat nemuzu![]()
tady máš menu s náběhem:
http://dvdzone.tym.sk/download/menu.jpg
1. šestý comand ti říká - pokud je GPRM 15 = 1 skoč na druhou cell, většinou před filmem na precomand dávám - mov GPRM 15, 1 (ulož do GPRM 15 hodnotu 1) a do postcomandu - mov GPRM 15, 0 (ulož do GPRM 15 hodnotu 0), takže po skončení filmu je v GPRM 15, 0 tak to přehraje menu i s nájezdem, (comand 6 to neprovede) GPRM si můžeš zvolit jakékoliv od 0 do 15....
2.cellcomand to vrací na druhou cell, takže se po loopu nevrací na nájezd.....vpodstatě je to link cell 2 (ve scenaristu chytneš myší za ouško cell a natáhneš na horní obdélníček hlmenu-t-scn_1-pg)
je to jednoduchý Scenarist, v Labu je to mnohem složitější a rovněž musíš editovat comandy ručně...
Naposledy upraveno uživatelem 666dia: 12-06-2011 v 00:31
Diky za dalsi radu ... on LAB mi taky neprijde nejak slozity.Hlavne ta graficka cast je velni jednoducha,kde se vsechno dela jen tazenim mysi. Pokud mam prejit na pokrocilejsi editaci a programovani,pak v tom ztracim... priznam se,ze z toho co mi poradil ai jsem pochopil jen cast. Udelal jsem to tak,ze ten programek jsem tupe opsal a ty promenne taky,ale co to maznamenat,jsem moc nepochopil. Budu muset poshanet nejaky tutorialy ci neco,co mi objasni strukturu a fci GPRM atd
![]()
LAB není taky složitý, ale nejde v něm udělat vše, tak jako ve Scenaristu...
ale grafika v něm jde udělat rychle a jednoduše....
GPRM0 nebo=li G0 je bunka, pamet, kde muzes ulozit cislo 0 az 255 neboli binarne 0 az 11111111. Je k dispozici uzivateli.
Tedy po vlozeni DVD se vsechny GPRM vynulujou.
ten programek:
1. if (GPRM0 == 0) Goto 3
2. LinkNextC (button 0)
3. Nop
je ulozen v PRE commands pro menu. Ta je DVD prehravacem pokazde zkontrolovana a bezi to VZDY pri spusteni menu. To plati i pro movie aj. DVD je nazyva PGC a az pak se to deli na menu title atd., neni ted dulezite.
Tedy pokud uzivatel vleti do menu DVD navigace nejdrive vzdy provede prikazy v PRE commands pak prehraje PGC a pak zase provede prikazy v POST commands, pokud jsou.
prvni radek zkontroluje jestli je v GPRM0 nula : if (GPRM == 0) Goto 3 ,jestli ano, znamena to, ze uzivatel jeste neprehral zadne movie a ani menu samotne tedy programek skoci na radek treti, kde je nop, to znamena nic, proste skripta pokracujou dal, kde nemusi byt dal nic a DVD navigace jednoduse pak zacne prehravat to menu, nebo v nasem pripade je tam cosi dalsiho , to jsou interne generovane commandy DVD labem, ktere nemusi byt k nicemu, nebo k necemu co DVD lab potrebuje pokud zvolis jejich nejake dalsi moznosti, nevim.
Pokud neni GPRM nula, tedy v nasem pripade jedna, protoze v pre commandech u movie sedi prikaz : G0=1 (GPRM0=1) nebo-li mov GPRM 0, 1 (kazdy authoring to znaci jinak). Tedy pokud tam neni nula provede se druhy radek skriptu: LinkNextC (button 0) , skoci to na dalsi cell v tom menu(obecne PGC) a na tlacitko 0, v nasem pripade na druhou cell, tlacitko nula. Zase v kazdem authoringu ti to napise neco jineho, i PGC edit napise neco jineho, je v tom zmatek, je treba vyhledat, odzkouset, nebo najit vzdy zpravny prikaz pro ten a ten authoring.
Naposledy upraveno uživatelem ai: 12-06-2011 v 17:35
pozor ted jsem si vsim, spatne jsem opsal prvni radek v tech skriptech, uz jsem to opravil vyse, ma to byt takto:
if (GPRM0 == 0) Goto 3
chybela mi tam jedna nula
Diky za objasneni toho programku prevazne ... ten jsem vubec nechapal. Z toho navodu jsem pochopil G0 a G1 .... musim se jeste hodne ucit![]()
Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)