Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 72 z 257 PrvníPrvní ... 22626970717273747582122172 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1,066 až 1,080 z 3845

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

1. Nahoru  #1066
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010

Výchozí Re: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

no presne, reformat a to by bolo zaujímavé vidieť, či by si s tým potom ISIO poradil
    jedine by si musel dať tie filmy do uschovne na NET a potom stiahnuť naspäť. Počítam že za dva dni vikendu by sa to dalo presťahovať hore-dolu

2. Nahoru  #1067
    Nováček Avatar uživatele hi.fi.calvus
    Registrace
    Jul 2011

Chlapi, ještě jedna chyba posledního firmwaru od původního o které se tu zatím nikdo nezmínil, tedy jsem si zatím nevšiml, jedná se o toto:
    V tom posledním, říkejme mu stručně pětkovém na konci, když sledujete nějaký program a zrovna se ukončuje nebo začíná nahrávka, tak na cca 3 vteřiny se právě ten sledovaný kanál zastaví (obraz i zvuk) zatímco starší soft tohle nedělá !!! Jen hodí hlášku do obrazu ale sledování probíhá bez výpadku zvuku i obrazu a to ani na setinu. Všiml jsem si toho už když jsem měl původně ten původní soft, že to jelo ok a po přepisu na pětkový se to zastavovalo, teď po návratu zpět mi to zase nedělá! Takže další důvod proč se vyprdnout na ten pětkový firmware, respektive s pětkou na konci. Všiml si toho taky někdo? Co sleduji, tak fakt se nám to všem chová stejně v mnoha ohledech, takže jednoznačně, firmware v tomto komponentu hraje velkou roli, to ale není nic nového,co se mých zkušeností týče, tak vždy když jsem přepisoval firmware v minulosti na jiných mašinkách, např. dvd playerech apd. tak skoro vždy platilo pravidlo, čím novější, tím horší, pokud vůbec něco nového vyšlo, většinou spíš se jen slibovalo že jako něco bude.
    Jedinou skutečnou vyjimkou, podle mých zkušeností, je zatím značka OPPO.
    Mám od nich už dva stroje, DVD player a nyní od dubna i BD player a právě v něm jsem nedávno přepisoval firmware, přesto že mi ten původní vůbec nevadil, ale po přepisu jsem jen a to říkám jak se říká v uvozovkách, získal další nové věcičky, prostě v detailech přidané hodnoty, tady bylo vidět, že OPPO je vlastně úplně jiná planeta, je viděť, že jejich vyjmečná strategie obchodování funguje fakt tak jak se píše na netu, každý přístroj se nejprve testuje nějaký ten měsíc u takzvaných fanouškou značky, kteří jej mají na krátký čas k zapůjčení a teprve po doladění po zkušenostech těchto nadšených uživatelů, se dolazuje firmware a teprve pak jdou přístroje do prodeje, není vůbec vyjímkou, že se každý stroj opožďuje o cca 4 měsíce právě kvůli těmto cerepetijím, na ně si ale nikdo nestěžuje a firma navíc pak získává tu přidanou hodnotu, která chybí snad každému konkurentovi. Na zahr.webech je spusta for, kde se řeší každý tento stroj a co vím, tak tam každý jen chválí hlavně jejich přístup, jak rychle každému odpovídají na každý dotaz apd. taky jak jsou skvělí právě proto, jak naslouchají a následně upravují každý firmware k obrazu nadšenců OPPO.
    Kéž by tímto směrem šel i technisat a nejen on.
    Zatím to tak nevypadá, přesto jsem ale zatím s tímto přijimačem spokojen, jen jaksi neočekávám, že do budoucna technisáci najdou firmware, jenž by nám přinesl kompatibilitu o jaké sníme a to i v netu, to fakt silně pochybuji. Zdravím.
    Zobrazovač: Panasonic TH-50PX8E, sat AVR Technisat DIGIT ISIO S1, 2x karta Skylink výměna, 2x modul technisat

3. Nahoru  #1068
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2010

Mam taky pocit, ze sa to ukladanie nahravok zhorsuje.... dnes som ulozil 4 po sebe iduce prazdne skusobne nahravky, nemazal som ich, ale som nahral hned dalsiu a dalsiu a dalsiu. Kazda bola prazdna, az ta stvrta bola ok.
    Hdd je zaplneny cca 60%, zda sa mi to dost zleeeee - taketo spravanie.

hi.fi.calvus, nieco podobne som si vsimol asi predvcerom, malo kedy sa mi stane, ze je nastaveny casovac ked pozerame. Seklo to tak 2s, potom ok.

Cakal som od tohto pristroja vacsiu spolahlivost....

4. Nahoru  #1069
    Je tu občas Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011

Citace Původně odesláno od Hornet F-18 Zobrazit příspěvek
    Mam taky pocit, ze sa to ukladanie nahravok zhorsuje.... dnes som ulozil 4 po sebe iduce prazdne skusobne nahravky, nemazal som ich, ale som nahral hned dalsiu a dalsiu a dalsiu. Kazda bola prazdna, az ta stvrta bola ok.

Cakal som od tohto pristroja vacsiu spolahlivost....
    Zajímavé je podívat se na FAT32 USB disk nebo flashku přes MediaPort. Já osobně vidím jednak v adresáři "recordings" seznam nahrávek (totožný jako seznam nahrávek, zobrazovaný na ISIU), ale kromě toho je v rootu média v MediaPortu vidět spoustu dalších souborů. Jednak tam jsou další datové soubory existujících nahrávek, ale také soubory patřící nahrávkám, které jsem už v ISIU dříve vymazal a v ISIU se nezobrazují.

Provedl jsem přeformátování média na TSD formát a zkopírování původních nahrávek zpět na médium a pak jsem vytvořil několik nahrávek nových. Nahrávky se teď v MediaPortu zobrazují už jen v menu recordings. ISIO tedy s TSD médiem pracuje jinak než s médiem FAT32, takže vliv na problémy s nahrávání zde být určitě může.

5. Nahoru  #1070
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011

Citace Původně odesláno od mxpx4 Zobrazit příspěvek
    Mám překvapivě velmi podobné problémy. Odeslal jsem k reklamaci před týdnem, tak uvidíme jestli na něco v Omko přijdou. Dám vědět...
    Citace Původně odesláno od pirdapirda Zobrazit příspěvek

Na základě zdejších příspěvků jsem si tedy pořídil CA Modul MASCOM s FW 1.23. Ale asi mi osud nepřeje. S tímto modulem lze sice nahrávat ( piktogram CRM se taky neobjevuje). Ale po nějaké době (někdy 30 min, někdy hodina) se začne obraz zasekávat, objevuje se modré okno s informací o tom, že program je kodován a pod. Až postupně se to stane nekoukatelné. Reset CA modulu nepomáhá. Jedině vypnout STB, počkat až vychladne a znovu ho zapnout. (Možná vytáhnout CA modul a nechat ho vychladnout, ale to jsem ještě nezkoušel)Jakoby po ohřátí CA modulu, začal tento modul blbnout. CA modul je celkem dost teplý(odhadem cca 40až 50 stupnu), ale to asi bude normální.
    Myslíte, že je zralý na reklamaci?
    Zkoušel jsem ho nastavit na Tovární nastavení, ale nijak to nepomohlo. Kartou SKYLINK to nebude, protože stačí ji přendat do modulu SMIT a obraz je v pohodě, jenom hold nejde nahrávat.

Takže zase jedu na původní CA modul SMIT

Pirda
    mpx4: tak jsem zkusil reklamovat CA Modul MASCOM, trvalo to 30 dní ( nevím sice proč, protože jediné co by mohli dělat je to zkusit - opravdu to po daném čase dělá problémy - tak vyměním, nebo ne, tak to vrátím s tím, že závada se neobjevila-klasická to formulka). Výsledek testování jsem se nedozvěděl, protože jsem přišel 30.den a reklamace ještě nebyla vyřízena, po nějakém telefonátu mi pak vydali nový MASCOM modul. Hlavní je, že tento CA modul už funguje tak jak má.
    Takže to asi nějak se zvýšenou teplotou souviset bude.

Přes víkend jsem zkoušel nahrávat a měl jsem podobnou zkušenost jako se tady poslední dobou zmiňuje - někdy se prostě nehrála jenom černá tma. Tak jsem těch pár souborů přehrál na NAS, externí disk zformátoval na TSD a od té doby zatím vše OK. Na konečný verdikt je však zatím brzo. Ještě jsem zatím nic nemazal a na FAT32 tam byl opravdu trochu bordel - různé soubory se stejným číslem ( jeden pořad jsem před časem přes TS mazal, ale soubor zůstal i když TS ho neviděl apod.)

Při této příležitosti jsem narazil na jedno trochu divné chování. Když dám nahrávat např. v noci po sobě jdoucí pořady z různých kanálů oddělené jenom např. 1 minutou a zapnu TV v době kdy se stále nahrává 2.pořad, tak obraz je zmrazený na konci 1.pořadu ( plná žlutá čára). Přepnout P+- nejde - to chápu zatím jedu na 1 tuner a okolo nemusí být stejný TP -ale proč STB neukazuje aktuální nahrávaný kanál to už ne. Chová se to takto při 2 tunerech taky tak?
    Jinak pořady jsou nahrány v pořádku. Z tohoto stavu se dostávám tak, že zmáčknu SFI, podívám se který kanál se nahrává a na něj se přepnu. Takže nakonec je to OK, spíš jenom nejistota abych nezrušil probíhající nahrávání.

FW mám poslední, pojmenování je opravdu někdy podle předchozího pořadu, ale pomocí editace nahraného pořadu lze pojmenování elegantně změnit na správný pořad, tak to neřeším, protože šipky bych se zbavoval nerad.

s pozdravem Pirda
    Naposledy upraveno uživatelem pirdapirda: 24-10-2011 v 12:33 Důvod: doplnění FW

6. Nahoru  #1071
    Registrace
    May 2011

Citace Původně odesláno od pirdapirda
    Ještě jsem zatím nic nemazal a na FAT32 tam byl opravdu trochu bordel - různé soubory se stejným číslem ( jeden pořad jsem před časem přes TS mazal, ale soubor zůstal i když TS ho neviděl apod.)
    Moje zkušenost: mazání nahrávek v ISIU je mnohem rychlejší, pokud je médium naformátováno na TSD. Zatímcio na TSD trvá mazání jedné nahrávky odhadem 1 sekundu na FAT32 klidně 5 až 10 sekund a ještě pak zůstává na médiu bordel.

7. Nahoru  #1072
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2010

Neviem ci nam sudruhovia tento problem s nahravanim opravia, ked napriklad nahravka z volnych nemeckych kanalov ma spravne udaje - nazov+info. Vcera som to skusobne urobil zo servus hd a nahravka ok, spravny nazov, spravne info.
    Suvisi to teda aj z nespravnym vysielanim epg zo strany skylinku? Myslim ze Dagy(alebo golf) to tu spominali. Nebude to suvisiet s nahratim tmy, ale ked uz urobi nahravku, tak by mala aspon spravny nazov a info o nej.

8. Nahoru  #1073
    Registrace
    May 2011

Zjistil jsem, že s mojí USB flaskou systém výkonostně nezvládá současné nahrávání dvou HD programů při současném sledování jiné starší HD nahrávky (nahrávání probíhá OK, sledování je trhané).

Je to s USB HDD stejné? Díky předem za info.

9. Nahoru  #1074
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2010

Neskusal som to zatial, dve nahravky a sledovanie jednej z nich je ok.

Ale s tymto nahravanim si clovek uzije srandy

Dnes som zmazal 8 nahravok o roznej dlzke, potom som skusil nieco nahrat, aj dve naraz a potom znova. Vsetko nahral a ulozil spravne, ziadna diera sa nevytvorila, ani nevznikla prazdna nahravka

10. Nahoru  #1075
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010

Citace Původně odesláno od pirdapirda Zobrazit příspěvek
    Při této příležitosti jsem narazil na jedno trochu divné chování. Když dám nahrávat např. v noci po sobě jdoucí pořady z různých kanálů oddělené jenom např. 1 minutou a zapnu TV v době kdy se stále nahrává 2.pořad, tak obraz je zmrazený na konci 1.pořadu ( plná žlutá čára). Přepnout P+- nejde - to chápu zatím jedu na 1 tuner a okolo nemusí být stejný TP -ale proč STB neukazuje aktuální nahrávaný kanál to už ne. Chová se to takto při 2 tunerech taky tak?
    pirda, režim "jedu na jeden tuner" neexistuje, prístroj si riadi tunery sám.
    Twintuner TechniSatu vždy beží na dva tunery, toto si treba uvedomiť a možno si vysvetlíte prečo sú niektoré nahrávky čierne a zamrznuté.
    Už som to tu raz celé popisoval - Každá nahrávanie vždy beží na tuneri č.2. Keď je vložená len jedna karta alebo twintuner beží len na jedno LNB, začiatkom nahrávania sa zapne tuner č.2 a ten beží, obraz na tuneri č.1 potom zamrzne.

Ak boli naprogramované dve nahrávania, najprv zapína tuner č.2 a ďalšie nahrávanie potom zapne na tuneri č.1. Ak je len jedna karta, resp. jedno LNB potom obrazy môžu byť rôzne zamrznuté podľa toho ako si "kradli" kartu resp. LNB.

Ak beží jedno nahrávanie v stand-by režime a zapneš prijímač, zapne sa tento do posledne zvoleného programu - tuner č.1. tuner č.2 si žije vlastným životom "na pozadí". Ak tuner č.2 "vlastní" kartu pre práve bežiace nahrávanie, tak na obrazovke TV sa objaví buď okno "PROGRAM KODOVANY" alebo zamrznutý obraz z tunera č.1

Ak bežia dve nahrávanie v stand-by režime a zapneš prijímač, zapne sa prijímač tak, že sa objaví na pozadí obraz nahrávaného programu z tunera č.1 a cez to okno s menu, ktoré dáva vybrať na ktorý nahrávaný program sa chceš prepnúť.

Nezabudnite, že v prístroji sa nedeje nič náhodne. FW stanovuje presne ako má prístroj reagovať - je to počítačový program. Zdanlivá náhodnosť je len nedokonalosť nášho pozorovania.
    Náhodnosť "nenahratia" bude zrejme spôsobená zlým handlingom FAT32 ako ste tu zistili . ISIO fajly nevidí, ale oni tam sú a tým to celé havaruje.
    Nuž, soudruhom FAT32 nejde. Dali si latku príliš vysoko. Možno by mali skúsiť najprv niečo menšie, napr. FAT31 alebo ešte menej

P.S. Klapaciuss - ten prístroj určite zvláda 2xHD nahrávať a 1xHd sledovať. Problém je ten, že na tento úkon musíš dosiahnuť dátovoý tok medzi médiom a prístrojom povedzme 3x 12MBit/s. Toto musí dokázať záznamové médium čítať a zapisovať. Bežná SD karta to asi nedokáže - viď napr. keď urobíš fotku na digitálnom foťáku, po cvaknutí spúšte trvá 1÷2 sek než sa dáta uložia na kartu. Takže treba rýchlejšiu kartu.
    Aj HDD majú svoje parametre, ale nové multimediálne HDD to zrejme budú všetky zvládať bez problémov.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 24-10-2011 v 21:35

11. Nahoru  #1076
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2010

Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    Zjistil jsem, že s mojí USB flaskou systém výkonostně nezvládá současné nahrávání dvou HD programů při současném sledování jiné starší HD nahrávky (nahrávání probíhá OK, sledování je trhané).

Je to s USB HDD stejné? Díky předem za info.
    Tak som ti to vyskusal, ako pise Dagy - musi to fungovat - a je to naozaj tak skusil som nahravat dva hd programy a vratil som sa na hdd a dalsiu hd som sledoval, uplne v poriadku, obraz bez trhania, zvuk tiez ok.
    Problem je v tvojej usb flash.

12. Nahoru  #1077
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007

Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    pirda, režim "jedu na jeden tuner" neexistuje, prístroj si riadi tunery sám.
    Twintuner TechniSatu vždy beží na dva tunery, toto si treba uvedomiť a možno si vysvetlíte prečo sú niektoré nahrávky čierne a zamrznuté.
    Už som to tu raz celé popisoval - Každá nahrávanie vždy beží na tuneri č.2. Keď je vložená len jedna karta alebo twintuner beží len na jedno LNB, začiatkom nahrávania sa zapne tuner č.2 a ten beží, obraz na tuneri č.1 potom zamrzne.

Ak boli naprogramované dve nahrávania, najprv zapína tuner č.2 a ďalšie nahrávanie potom zapne na tuneri č.1. Ak je len jedna karta, resp. jedno LNB potom obrazy môžu byť rôzne zamrznuté podľa toho ako si "kradli" kartu resp. LNB.

Ak beží jedno nahrávanie v stand-by režime a zapneš prijímač, zapne sa tento do posledne zvoleného programu - tuner č.1. tuner č.2 si žije vlastným životom "na pozadí". Ak tuner č.2 "vlastní" kartu pre práve bežiace nahrávanie, tak na obrazovke TV sa objaví buď okno "PROGRAM KODOVANY" alebo zamrznutý obraz z tunera č.1

Ak bežia dve nahrávanie v stand-by režime a zapneš prijímač, zapne sa prijímač tak, že sa objaví na pozadí obraz nahrávaného programu z tunera č.1 a cez to okno s menu, ktoré dáva vybrať na ktorý nahrávaný program sa chceš prepnúť.

Nezabudnite, že v prístroji sa nedeje nič náhodne. FW stanovuje presne ako má prístroj reagovať - je to počítačový program. Zdanlivá náhodnosť je len nedokonalosť nášho pozorovania.
    Náhodnosť "nenahratia" bude zrejme spôsobená zlým handlingom FAT32 ako ste tu zistili . ISIO fajly nevidí, ale oni tam sú a tým to celé havaruje.
    Nuž, soudruhom FAT32 nejde. Dali si latku príliš vysoko. Možno by mali skúsiť najprv niečo menšie, napr. FAT31 alebo ešte menej

P.S. Klapaciuss - ten prístroj určite zvláda 2xHD nahrávať a 1xHd sledovať. Problém je ten, že na tento úkon musíš dosiahnuť dátovoý tok medzi médiom a prístrojom povedzme 3x 12MBit/s. Toto musí dokázať záznamové médium čítať a zapisovať. Bežná SD karta to asi nedokáže - viď napr. keď urobíš fotku na digitálnom foťáku, po cvaknutí spúšte trvá 1÷2 sek než sa dáta uložia na kartu. Takže treba rýchlejšiu kartu.
    Aj HDD majú svoje parametre, ale nové multimediálne HDD to zrejme budú všetky zvládať bez problémov.
    a plati to rovnako aj pre CI sloty, cize ze CI c.2 je primarne priradeny k tuneru c.2 a CI c.1 k tuneru c.1(samozrejme je mi jasne, ze ked budem mat len napr. jednu kartu, tak tuner c.2 si ju najde aj v slote c.1)? sa len pytam, ci by sa nedalo predist roznym takymto problemom tak, ze uz od zaciatku by sa "MASTER" Skylink karta zasunula do slodu c.2...
    TV: LG 42LH9000 fw.3.40 SAT: TechniSat Digit ISIO-S fw.6/1xCAM Mascom fw1.23/SkyLink ICE/HD+ CAM: SONY HDR-SR 10E GameSystem: PS1, PS2, PSP
    MMC: Xtreamer Prodigy Silver WEB: http://www.ps3portal.sk/

13. Nahoru  #1078
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011

Citace Původně odesláno od sirdo Zobrazit příspěvek
    a plati to rovnako aj pre CI sloty, cize ze CI c.2 je primarne priradeny k tuneru c.2 a CI c.1 k tuneru c.1(samozrejme je mi jasne, ze ked budem mat len napr. jednu kartu, tak tuner c.2 si ju najde aj v slote c.1)? sa len pytam, ci by sa nedalo predist roznym takymto problemom tak, ze uz od zaciatku by sa "MASTER" Skylink karta zasunula do slodu c.2...
    Ak máš len jednu kartu, je jedno, v ktorom slote modulov, ošaháva si priamo aj obe čítačky pri zapnutí prijímača, preto aj tá hláška inicializácie pri zapnutí...
    Ak máš dve, master do 2.... Ja mám tiež Skylink v CI2 a CSlink v CI1
    SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD, Samsung UE32C6510 FullHD
    Technisat
    DIGIT ISIO S1-DE,HD8-S, Technistar SIR, motor,2xparabola 85,Monoblok QUAD A1 A3, karty CSlink, Skylink,UPC
    WD
    TV Live Media Player, WD TV Live Hub Media Center
    HDD 2x2TB WD My Book Elite, 1x1TB WD My Book AV DVR Expander

14. Nahoru  #1079
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007

Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Ak máš len jednu kartu, je jedno, v ktorom slote modulov, ošaháva si priamo aj obe čítačky pri zapnutí prijímača, preto aj tá hláška inicializácie pri zapnutí...
    Ak máš dve, master do 2.... Ja mám tiež Skylink v CI2 a CSlink v CI1
    thx za potvrdenie mojej hypotezy...

15. Nahoru  #1080
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011

golf, chcel by som kupit taky isty HDD ako mas ty 1TB WD My Book AV DVR Expander, ale chcel by som vediet ci moze fungovat aj po leziacky?

Dik

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  2. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  3. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0