Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 19 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 273

Téma: Humax IRHD-5100s

  1. #61
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    61

    Zdravím všetkých majiteľov Humaxu IRHD 5100S. Práve mi prišiel domov tento stroj a tak by som sa chcel spýtať niekoho kto ho má dlhšie:
    Aký je teraz stav s firmwarom? Oplatí sa updatovať? Posledné príspevky (ešte z decembra 2011) avizovali príchod nového firmwaru; vyšlo niečo? Z akým výsledkom?
    Vopred ďakujem za všetky reakcie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    61

    Tak príjmač už je doma. Pretože mi pri výbere pomohol aj prvý príspevok v tejto téme, rozhodol som sa tiež uviezť svoje postrehy:

    Prvé prekvapenie mi pripravili v obchode, kde sa ma predavač pokúšal presvedčiť o tom, že HDMI kábel nie je súčasťou dodávky. (samozrejme, že neúspešne)

    Inštalácia, prvé dojmy:
    Po aklimatizovaní, pripojení a spustení som našiel v príjmači už predladené nejaké kanály. I napriek tomu som ale pre istotu zadal továrenské nastavenie a začal z ladením nanovo. Bol som milo prekvapený nad jednoduchosťou tejto operácie. Stačilo zadať vstupné údaje ako jazyk a pod, hľadanie cz/sk kanálov preskočiť, zadať možnosť pevnej antény a pozície Diseqcov. Vyhľadávanie troch satelitov trvalo asi 40 minút. Trochu mi tu chýba viac možností (napr. voľba free/pay kanálov na Eurobirde), takže som pri triedení musel "prelúskať" takmer 2400 programov z čoho bolo samozrejme 3/4 k ničomu.
    Pri triedení, čo predstavovalo ďalšiu hodinu (aj s kávou), som nechtiac vymazal Clubland z Eurobirdu 1 a pri opätovnom dohladávaní som zistil zaujímavú vec: I napriek tomu že som zadal parametre vyhľadávania len re konkrétny transpondér, Humax toto kritérium absolútne ignoroval a "rozhodol sa" prehľadať celý satelit.!?
    Kladne hodnotím funkciu triedenia pri ktorej si systém zapamätal poslednú zmenu v zozname a ponúkal mi už konkrétne umiestnenie.

    Prevádzka:
    Napriek prvotným zmiešaným dojmom a počiatočnom zorientovaní sa môžem vyjadriť s kúpou spokojnosť. (hoci nie 100%).
    Spustenie príjmača zo stand-by režimu závisí od zvoleného režimu úspory energie. Pri vypnutom šetriči program nabehol za cca 23 sek, čo by som hodnotil ako priemer. Prepínanie kanálov prepína do 2 -3 sekúnd čo tiež nie je zlé. Ak však volíte predvoľbu zadaním konkrétneho čísla, tento čas sa predĺži na dvojnásobok pretože k samotnému prepnutiu treba pripočítať aj čas zadávania čísiel.
    Obraz pri HD programoch je úplne perfektný. Pri SD programoch to nie je až také jednoznačné pretože závisí veľa od parametrov stanice, vysielanej relácie a pod. Obraz je však v celku slušný.
    Kvalita zvuku je výborná. Chýba mi tu však možnosť prepnutia do iného jazyka v tých programoch, ktoré toto podporujú.

    PVR, menu, EPG:
    HDD som použil 80GB 5400 otáčkový Hitachi v externom boxe ktorý mi zostal zo starého notebooku. HDD som naformátoval v príjmači a nabehol mi až na druhý krát pretože som nepotvrdil voľbu "pevný disk pre PVR". Takže prevádzka PVR bez problémov. (pauzou mi program tiež nezastane, ale nahrávanie a následné prehrávanie je funguje dobre)
    Menu je viac než poskromné. Určite by som uvítal nejaké "rozšírené možnosti nastavenia" ktoré by poskytovali via možností. Ručné ladenie tento príjmač takmer nepozná. (aspoň som to nenašiel)
    Páči sa mi možnosť nastavenia obrazu voľbou s DO a najmä funkcia orez v režime 16:9
    EPG je absolútne perfektné. 100% funkčnosť, vynikajúca čitateľnosť, dobrý prehľad.

    Záver:
    Humax IRHD 5100S hodnotím ako veľmi dobrý, s jednoduchou obsluhou a výbornými vlastnosťami.
    Moja verzia softwaru je ZZSIRP1.00.06 a zrejme nedisponuje avizovanými webovými aplikáciami, takže toto ponechám bez komentáru. Nový soft mi príjmač doteraz neponúkol.
    Pokiaľ toto číta niekto kto ho má dlhšie uvítam nejaké postrehy ohľadne updatu. (že ďakujem)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    11

    Dnes jsem se dočetl toto. ale nový SW mi humax nenajde
    Nový software verze 1.01.08 přináší řadu novinek jako je funkce DCM (Dynamic channel managment) - automatická aktualizace programů, tedy konec manuálního ladění kanálů při změně jejich parametrů, automaticky doplňuje nové programy, zprovozňuje port LAN - přes internet je dostupná řada služeb jako videotéka TOPFUN, portály YouTube, Picasa a WIKI@TV.

    má ho někdo ??? děkuji Dafe
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    61

    Ja tam mám sw 1.00.06 a tiež mi príjmač ešte neponúkol update. Jak som tu čítal v tejto téme, z novým softom boli nejaké problémy, a aký je najnovší stav netuším keďže sa k tomu ešte nikto nevyjadril - tak tiež neviem na čom som. (keď niečo "vysnorím" dám vedieť)
    Poradie programov mi rozhádzalo len raz - potom čo som stlačil tlačidlo "restart" pod prednými dvierkami. (lepšie je resetovať krátkodobým vytiahnutím zo zásuvky).
    Nahrávanie funguje korektne len ak je položka "nahrávanie z časovým posunom" vypnutá! Inak to zamrzne a zostane sivá obrazovka (preto reset). Toť moje postrehy.
    PS: mimochodom to prepínanie do iného jazyka funguje. (treba stlačiť tlačidlo voľby zvuku ešte raz)
    Naposledy upraveno uživatelem vald: 26-01-2012 v 20:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65

    mtk mtk je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    1

    Dobry den,
    V sucasnej dobe riesim vyber novej TV ako aj zmenu TV signalu.
    Chcel by som sa poradit ohladom vyberu HD satelitného prijimacu resp. celeho kompletu.
    Nakolko v problematike ohladom TV a TV vyslielania sa moc nevyznam rad by som poprosil aj takto o radu.
    Pre vyber TV a TV signalu som precital nespocet recenzii a for a dopracoval som sa k takemuto vysledku:
    Vybral som TV - Panasonic TX-P42GT30 http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video...?detail=16943#
    a pre TV signal som sa rozhodol zmenit doteraz pouzivanu analog. kablovku za digitalny prijem SkyLink.
    Vzhladom k tomu ze pre zabezpecenie digitalneho prijmu SkyLink je mozne zvolit nespocetne mnozstvo mozností (výber HD prijimacu+suvisiace sluzby) potreboval by som poradit z vyberom nejakeho kompletu. Zakladne poziadavky su: 1 TV, prijem z dvoch druzic, prijem ceskych aj slovenskych TV stanic na neobmedzenu dobu, HD prijimac pre prijimania HDTV a taktiež v kompresnom formáte MPEG-4 no a cena do max. 250-280 eur.
    Zoznam predajcov a ich ponúk je vela a v tomto mnozstve ma zatial zaujala tato ponuka: HD satelitní komplet Humax IRHD 5100 S - 1 TV + IRDETO Skylink Standard HD, 2 družice, link: http://www.omko.cz/hd-satelitni-komp...-hd-2-druzice/
    K tejto ponuke (s prijimacom Humax IRHD-5100s) by ma zaujimalo nahravanie na externy disk, v predoslych prispevkoch sa riesilo nahravanie prostrednictvom HD prijimacu (ktore neplanujem vyuzivat pretoze nahravanie je mozne aj priamo cez TV - teda ak v tom nie je problem - tu som si neni isty). Dalej by som sa chcel opytat na TV stanice, ci je mozne prijimat slovenske aj ceske stanice na jednu kartu? Skylink na svojom webe uvadza ze je mozne prijimat len slovenske pri zaregistrovani karty na SR alebo len ceske pri registracii v CZ. Predpokladam ze ci zakupim takyto SAT komplet v SR alebo v CZ je uplne jedno. Cize ak by ste my vedeli dat odpovede na moje vyssie uvedene otazky vratane tej najhlavnejsej ci predpokladana investicia (250-280e) zodpoveda mojmu vyberu za HD satelitní komplet Humax IRHD 5100 S bol si Vam velmi vdacny. Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    61

    mtk: Pokiaľ plánuješ nahrávať priamo televízorom musíš použiť vstavaný DVB-S tuner. USB kľúč/HDD musí v tom prípade byť pripojený priamo k televízoru - samozrejme za predpokladu, že toto TV aj umožňuje. Inak ti nezostane nič iné než nahrávať príjmačom.
    Ten Panasonic čo máš v popise vyzerá veľmi dobre a uvádza sa tam aj podpora nahrávania. Len by nebolo od veci ešte zistiť či sa to vzťahuje aj na DVB-S tuner alebo len DVB-T.
    Otázne je načo ti potom bude ešte satelitný príjmač? (keď všetko rozchodíš na TV, tak príjmač ti bude možno zbytočný). Teoreticky by ti mala stačiť parabola, LNB, kábel a karta s CI modulom, ale ja taký TV nemám, tak nebudem mudrovať.
    V prípade samostatného príjmača si k tomu prepočítaj ešte cca 130€ za príjmač a odpočítaj 30€ za CI modul. Do tých 250€ sa ale zmestíš. (samozrejme, že bez TV)
    Obe riešenia majú aj výhody aj nevýhody. Ja osobne by som sa prikláňal k tej druhej možnosti. Je totiž jednoduchšie riešiť príp. problémy (napr. nový firmware) zo samostatným príjmačom než ako keď je súčasťou televízora.
    Humax IRHD 5100S je dobrá voľba, ale počítaj s tým, že nahrávku si budeš môcť pozrieť len v tom príjmači kde si ju nahral. Príjmač mám doma cca týždeň ale kľudne ho môžem doporučiť.
    A čo sa týka výberu komponentov, tak parabolu s dobre pevným úchytom a s minimálnym priemerom 80cm (ešte lepšie 90cm), a LNB ti doporučujem Inverto (niekto tvrdí, že to je jedno ale ja tvrdím, že nie je). Ten druhý odkaz na ten komplet by toto všetko teoreticky aj spĺňal, tak neni o čom.
    Je to ale len môj názor a rozhodnutie je samozrejme len na tebe.
    Prajem krásny obraz.
    Vald

    Edit: Skylink kartu treba zaregistrovať do 21 dní od prvého vloženia. Dá sa aj cez internet. Základná ponuka ti pôjde potom stále + nejaké prémiové programy na 2 mesiace (závisí od karty). Platí sa potom už len za rozšírenú ponuku (ak si ju predplatíš).
    Naposledy upraveno uživatelem vald: 27-01-2012 v 22:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    61

    Má niekto soft 1.01.08 ?? Zaujímalo by ma či sa vyriešil problém s poprehadzovanými kanálmi.!?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    19

    Včera som inštaloval soft 1.01.08, programy zostávajú na svojich mnou navolených pozíciách, čiže sa neprehadzujú. soft stiahnete tu http://download.t-cz.com/index.php?h...%20IRHD-5100S&
    Naposledy upraveno uživatelem chyki: 02-02-2012 v 19:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    61

    Tak dnes som nainštaloval ten nový sw. (1.01.08). Mal som tam 1.00.06 (bol tam pri kúpe). Pôvodne som chcel ešte počkať, ale včera mi zmizla Nova HD a niektoré programy nešli do-inštalovať. (neuložilo ich)
    Najprv by som rád upresnil, že pri resetovaní treba držať tlačidlo (šípka dolu) na príjmači (nie na diaľkovom!).
    Resetoval som vytiahnutím zo zásuvky (továrenské nastavenie pred aj po - podľa odporúčania). Update prebehol bezproblémov hneď na prvý krát.
    Pri nastavovaní si systém vypýtal už aj LAN pripojenie a sám si ju aj nakonfiguroval.
    Kvalita obrazu a prepínanie kanálov sa nezmenilo. Nábeh príjmača bol dlhší pretože defaulne je tam nastavený úsporný režim. (po vypnutí úspory nábeh už normálny).
    Triedenie kanálov prebehlo korektne - nastavenie zostalo nezmenené (t.j. tak ako som to roztriedil) aj po vypnutí a opätovnom zapnutí.
    HDD načítalo dobre, nahrávanie zobralo tiež. Iné zmeny som nepostrehol, len v menu pribudla položka TV portal a v nastavení nastavenie siete. Tiež tlačidlo diaľkového "TV portál" je už aktívne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    11

    Chtěl bych se zeptat mám sw 1.01.08 a nejde mi Nova HD, a markíza HD píše mi to žádný signál , dopoledne to šlo a ted nic děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od vald Zobrazit příspěvek
    Pri triedení, čo predstavovalo ďalšiu hodinu (aj s kávou), som nechtiac vymazal Clubland z Eurobirdu 1 a pri opätovnom dohladávaní som zistil zaujímavú vec: I napriek tomu že som zadal parametre vyhľadávania len re konkrétny transpondér, Humax toto kritérium absolútne ignoroval a "rozhodol sa" prehľadať celý satelit.!?
    Kladne hodnotím funkciu triedenia pri ktorej si systém zapamätal poslednú zmenu v zozname a ponúkal mi už konkrétne umiestnenie.
    Přesně tohle se mi při ladění stalo taky a nehodlal jsem se s tím smířit
    Po chvilce zkoušení jsem zjistil, že když ve výpisu satelitů otevřete přes opt+ rozšířené nastavení a zakážete volbu "síťové vyhledávání", tak vyhledání kanálů pro konkrétní transpondér funguje přesně jak by človek čekal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    61

    Tiež som na to potom prišiel, ale najväčšia sranda bola keď som sa pokúšal 1.2. naladiť nové transpondéry čo sa síce dalo, ale vyhľadané programy už vôbec neuložilo. Po updatovaní firmwaru na verziu 1.01.08 to už je v poriadku.

    Dnes mi vypadli všetky slovenské (kodovaný kanál) a po chvíli nabehli ale pre zmenu na krátko vypadli zase všetky české. (predpokladám, že to nejako súvisí zo zmenami parametrov v skylinku)
    Postrehol aj niekto iný túto zmenu??
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od vald Zobrazit příspěvek
    Tiež som na to potom prišiel, ale najväčšia sranda bola keď som sa pokúšal 1.2. naladiť nové transpondéry čo sa síce dalo, ale vyhľadané programy už vôbec neuložilo. Po updatovaní firmwaru na verziu 1.01.08 to už je v poriadku.

    Dnes mi vypadli všetky slovenské (kodovaný kanál) a po chvíli nabehli ale pre zmenu na krátko vypadli zase všetky české. (predpokladám, že to nejako súvisí zo zmenami parametrov v skylinku)
    Postrehol aj niekto iný túto zmenu??
    Pre:Vald mám otazku?Pokiaľ mám ešte Fw1.00.02 orig.môžem nahrať tento nový fw alebo mám nahrať predošlé aísť postupne až po1.00.08 alebo rovno 1.00.08? .Ďakujem!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    12

    Tak konecne nekdo prisel na to co je u tohoto pristroje manualni ladeni stanic.Mam dva tyto sat. pristroje,jeden sw 1.00.02 a druhy sw1.01.06.Preladeni u obou probehlo uplne bez problemu.Karty Sky linkHD Irdeto.Dnes jsem si stahl sw1.01.08,ale neco me rika jeste neinstalovat,nepovedeny sw 1.01.06 jsem si stahl z OTA,tento sw rozhazuje vami srovnane poradi programu,resil jsem to srovnanim do oblibenych,kde se pak rozhazeli jen cisla programu,ale poradi zustalo stejne.Funguje internet i kdyz v You Tube nejde vse otevrit.DLNA me s All Share Samsung funguje bez problemu.Chtel jsem se zeptat Vald opravdu jsi pri instalaci noveho sw resetoval vytazenim ze zasuvky,myslel jsem,ze se resetuje reset knofl. na celnim panelu.Vald myslim,ze na Heurece jsi psal,ze nejdou prejmenovat oblibene programy.Pres menu do oblibenych pak tl. OPT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    61

    buco4959, irek:
    Ja som updatoval z verzie 1.00.06 na verziu 1.01.08. Nič iné som tam nemal. Niekde som čítal, že tento firmware (1.01.08) nie je finálna verzia, ale mne to funguje dobre.

    Môj postup:
    Na USB kľúč som vložil oba súbory (HMX10108031.S3CV11D + upgrade.dsc), v Humaxe som previedol továrenské nastavenie a po reštarte som nezačal z ladením (jazyk a pod.) ale vložil som USB kľúč a vytiahol som príjmač zo zásuvky. Potom som stlačil a držal som šípku dolu (smerového tlačidla na prednom panely príjmača) a zároveň som zasunul vidlicu do zásuvky. Uvedené tlačidlo som stále držal až pokým sa neobjavila tabuľka s hláškou. Tam to stačilo len potvrdiť a tým začalo updatovanie. To trvalo asi tak 5 min. (píše sa tam 3 minuty, ale myslím, že to bolo viac).
    Dôležité je nechať proces dobehnúť až do konca. Po úspešnom updatovaní sa objavila hláška, ....complet - presné znenie si už nepamätám, ale na webe je k tým dvom súborom (ktorými sa updatuje) priložený ešte jeden txt súbor, kde je to rozpísané bod za bodom. (ten sa na USB samozrejme že nedáva! Ide len o inštrukcie)
    Potom (po spomínanej hláške ....complet..) stačilo len reštartovať príjmač (v mojom prípade vytiahnutím zo siete) a bolo to hotové. Po reštarte sa príjmač nabootoval už z novým firmwarom.
    Príjmač potom spustil inštalačného sprievodcu ako pri prvom spustení. Po jeho ukončení som nezačal z ladením ale znovu som zadal továrenské nastavenie a až potom som riadne nakonfiguroval príjmač (jazyk, rozlíšenie a pod). Zadal som druh paraboly a pozíciu Diseqov (všetko tak ako sa to uvádza v manuáli). Rozdiel bol len v tom, že systém si okrem toho všetkého ešte nakonfiguroval aj sieť. (LAN kábel som pripojil po továrenskom nastavení). Počkal som na naladenie všetkých vybratých satelitov, skontroloval funčnosť (bola dobrá - našli sa aj nové frekvencie) a následne začal s triedením. (triedil som už podľa nových frekvencií). Funkčnosť práve triedeného programu sa dá overiť modrým tlačidlom (predpremiéra)
    Po roztriedení som skúsil vypnúť do stand-by režimu aj reštartovať. V oboch prípadoch bolo mnou roztriedené poradie zachované a drží aj doteraz. Ostatné zostalo po starom, len tlačidlo TV portal sprístupní sľúbené webové aplikácie. (skúsil som len YouTube - šlo to dobre)
    Toľko môj postup. Updatoval som z predného USB (HDD som predtým pre istotu vytiahol).
    (vždy som reštartoval vytiahnutím zo zásuvky! Neviem či je to správne, alebo nie, ale mne sa to osvedčilo. Podľa mňa to je jedno, ale to je len môj názor)

    Poznámky:
    Snažil som sa to podať čo najzrozumiteľnejšie ale sú to len moje postrehy a každý si to samozrejme robí len na vlastné riziko!!! Nejde preto o návod, ale o opis toho ako som to robil ja! Ak to niekomu pomôže budem samozrejme len rád a ak nie, tak sorry - snaha bola.

    Ešte by som odporúčal vopred si skontrolovať veľkosť oboch súborov aby sa nestalo, že niektorý súbor nebude na USB celý a systém potom nebude môcť operáciu dokončiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 19 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVB-S: HUMAX IRHD-5100S-ladění
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-02-2012, 11:42
  2. DVB-S: Humax irhd 5100s - seznam programu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-12-2011, 15:32
  3. Humax IRHD-5100S vs Opticum X403p
    Od Bens v sekci DVB-S
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-02-2011, 22:44
  4. Humax LDE-HD32S
    Od marek65 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-01-2007, 09:55
  5. Humax Pr-hd-1000
    Od marek65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-03-2006, 12:29