Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Capture miniDV to PC-zajímavost nebo logika??

1. Nahoru  #1
    Je tu občas Avatar uživatele Badis
    Registrace
    Apr 2004

Výchozí Capture miniDV to PC-zajímavost nebo logika??

Zdrávím všechny, zvlášť Pitomce (snad zareaguje)! Vlastním kartu jeho zamilované značky(bez urážky) Canopus ADVC 1394. Většinou nahrávám z TV nebo VHS, nějaké ty rarity a tak. Když nelze sehnat kvalitní digi zdroj. Kvalita videa v pořádku. Snad jen ti dropped frames 10 za hodinu . Včera jsem měl možnost poprvé nahrávat z digi zdroje. Kamera Sony bla bla bla...Propojení in-out DV. A světe div se, po dropped frames ani památka Nahrával jsem hodinu a pět minut. Je v tom logika? Analog-fuj, digi-super? To by na to snad nemělo mít vliv? Z VHSky táhnu 10 metrů kabelu. Z kamery 1 metr. Díky za názor.

2. Nahoru  #2
    Registrace
    Apr 2004

Výchozí

Ještě jsem zapoměl.Láduju to do Vegasu 5.0. procesor P4,systém XPčka.

3. Nahoru  #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Pokud grabuješ analog, tak nejlíp na vyzkoušení je použít třeba signál ze satelitního receiveru. Při nějaké VHSce, navíc připojené prádelní šňůrou a tutově přehrávané na videorekordéru podivných parametrů , to asi nebude ono. Mimochodem - na grabování existuje softík WinDV (http://windv.mourek.cz)

4. Nahoru  #4
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Z VHS ti vypadavaji snímky díky bordelu na kazetě nebo nekvalitě nahrávky - vyzkoušeno.
    Když jsem měl jednou VHS v děsnej kvalitě a ještě nějak divně namotanou, padalo to uplně neskutečně (500 snímků za 15 minut). Až když jsem jí přetáčením prohnal tam a zpátky, tak se to jakž takž uklidnilo.
    Holt TVkarta nemá ráda chyby v obraze.

5. Nahoru  #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004

Výchozí Z VHSky táhnu 10 metrů kabelu

"Z VHSky táhnu 10 metrů kabelu."

to se skoro divim ze ti tam neco dotece !? u analogu platilo : kratky kabel S-video, rozhodne ne compzit (!) , kvalitni konektory, nekrizit s napajecimi kabely, etc alchymie s cimkoliv co by mohlo ovlivnit kvalitu prenosu signalu, prehravani pasky, ....

6. Nahoru  #6
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí Re: Z VHSky táhnu 10 metrů kabelu

Citace Původně odesláno od petrib
    "Z VHSky táhnu 10 metrů kabelu."

to se skoro divim ze ti tam neco dotece !? u analogu platilo : kratky kabel S-video, rozhodne ne compzit (!) , kvalitni konektory, nekrizit s napajecimi kabely, etc alchymie s cimkoliv co by mohlo ovlivnit kvalitu prenosu signalu, prehravani pasky, ....
    Kabel 15m kompozit žádný problém (pokud to je tedy skutečně stíněný kabel a ne nějaká haluz od Ťamanů za dvacet kaček).

7. Nahoru  #7
    Registrace
    Apr 2004

Výchozí

Stíněnej je, ale ale Pitomec to odhadl přesně-prádelní šňůra. Petrib- signál dojde vždycky a včas

8. Nahoru  #8
    Nováček Avatar uživatele TomasV
    Registrace
    Feb 2005

Výchozí

No nikde sem to tady nezahlid, a myslim, ze to asi je vsem znamo, ale na vypadavani snimku ma taky hodne vliv jestli na disku, kam zachytavas mas nejaky dalsi veci nebo ne. Jednou sem nahraval z analogu a taky mi padaly jeden droped frame za druhym. Nekde sem se docetl toto a tu cast disku na kterou sem zachytaval sem uplne vymazal a naformatoval. Potom sem nahraval to same a droped frame nebyly zadny.

9. Nahoru  #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004

Výchozí

Citace Původně odesláno od TomasV
    No nikde sem to tady nezahlid, a myslim, ze to asi je vsem znamo, ale na vypadavani snimku ma taky hodne vliv jestli na disku, kam zachytavas mas nejaky dalsi veci nebo ne.....
    To není tak docela pravda. Disk může být třeba skoro plný. Je ale několik základních pravidel, která je u disku pro ukládání záznamu potřeba dodržet (předpokládám samozřejmě dostatečnou rychlost a velikost disku):
    1. Nesmí na něm být OS
    2. Nesmí na něm být stránkovací soubor Windows
    3. Je vhodné často provádět defragmentaci

Ještě doplňuji: Samozřejmě je myšlen disk fyzický, nikoliv logický.

10. Nahoru  #10
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

1. OS na něm být může a nemusí to vadit (samozřejmě je lepší, když tam není).

3. Defragmentace je u disků 5400rpm, 7200rpm (a vyšší) naprosto zbytečná - osobně jsem ji nikdy nedělal (ani v dávných dobách) a žádné snímky mně nevypadávaly ani nevypadávají.

11. Nahoru  #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004

Výchozí

Citace Původně odesláno od Pitomec
    1. OS na něm být může a nemusí to vadit (samozřejmě je lepší, když tam není).

3. Defragmentace je u disků 5400rpm, 7200rpm (a vyšší) naprosto zbytečná - osobně jsem ji nikdy nedělal (ani v dávných dobách) a žádné snímky mně nevypadávaly ani nevypadávají.
    Ad 1) Ať je po tvém. Opravuji - neměl by tam být OS.
    Ad 3) To je diskutabilní. Fragmentace nemusí vadit, pokud se disk používá jen (nebo převážně) pro práci s videem, poř. jinými velkými soubory. Jestliže se ale používá pro ukládání "všeho", mohlo by to způsobovat problémy.

12. Nahoru  #12
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004

Výchozí

Kabel Composit 50m? No problém! Propojuji tak občas zábavu v restauracích s více oddělenými místnostmi! Kamera chodí po place a Compositem se to láduje do projektorů a jednoho VHS recorderu co to jeho interním modulátorem láduje do anténního rozvodu a spousty televizí v mnoha dalších místnostech Zábava se tak opravdu psichologicky propojí! Dokonce si posílaj lidi pozdravy a úšklebky z místnosti do místnosti i se zvukem! Např. živá kapela v jedné větší místnosti je vidět i slyšet všade

Přiznávám dobrovolně , že jde ale o profi stíněný kabel Zeck mono Instrumental !

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Zajímavost: Jak se vyrábí procesor INTEL
    Od Ivo Mašek v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-10-2009, 18:06
  2. Zajímavost: Kabelovka ve Slovinsku
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-C
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-08-2009, 08:32
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2007, 13:42
  4. MiniDV nebo HDD
    Od warner v sekci Videokamery
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 06-10-2006, 23:29
  5. Capture pres TV kartu nebo pres dig. kameru?
    Od Ferda v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-05-2004, 15:59

Pravidla přispívání