zdravím,tak jsem si nakonec koupil lcd tv samsung LE40C630,tak by mě zajímalo jestli tuto tv někdo má a jaké s ní má zkušenosti(plusy-mínusy) rady,atd. děkuji moc
zdravím,tak jsem si nakonec koupil lcd tv samsung LE40C630,tak by mě zajímalo jestli tuto tv někdo má a jaké s ní má zkušenosti(plusy-mínusy) rady,atd. děkuji moc
tak mam ju uz konecne doma.je to krasa nadhera...a aj s panelom som to asi celkom vyhral...cosi lepsie ako AA..teda aspon dufam...zatial ziadna slabina...obraz v HD krasa..zatial sa mi nestalo ze by mi nieco neprehralo z HDD...trocha slabsi zvuk ako na LG od Levinsona ale da sa to zniest..
Samsung LE 40C630 FULL HD SQ03 fw. T-MSX6DEUC-2001.0, Samsung UE32D4000
Ferguson Ariva 200 HD fw. V2.18B2p + Ferguson Ariva 202E fw. V1.22B5p , Astra 19,2E + Astra 23,5e
Ahoj, gratulujem k novej telke. Aký máš signál? Ako hodnotíš pozorovacie uhly (v popise máš panel SQ03), čiernu, prirodzenosť farieb... Ako je s podsvietením - zbadal si nerovnomernosti, fľaky (clouding)? Mohol by si pridať aj nejaké fotky...
TV: SONY BRAVIA KDL-40NX710, DK: Panasonic SC-PT860E-K, Panasonic SC-PMX5EG-S MMC: Xtreamer Prodigy + 1TB 2.5" WD HDD
takze kludne spravim recenziu nie je problem...
Takze po tom,ako my po 9 mesiacov odisla plazma od LG-LG 42PQ6000 a vratili mi peniaze resp.mohol som si vybrat nieco za ne a kedze plazma vtedy stala tolko kolko tento Sam teraz volba padla na Samsung LE 40c630.Podotykam ze bola za velmi vyhodnu cenu napr.oproti Nay kde je treaz v akcii za 745e...
Po 10 dnom mi kurier doviezol krabicu s danym tv.Krabica velmi pekna,a podstatne mensich rozmerov ako na ine tv.Po rozbaleni a zostaveni som popripajal vsetky kable co mam.
Signal ako jediny zdroj akychkolvek tunerov je Sat.prijimac Ferguson Ariva 200 HD ktroy je pripojeny k tv HDMI 2m.kablom od Alphard HD 8 PI 1,3b.
Po prvom zapnuti tv su obvykle prvotne nastavenia krajiny a jazyka a ponuka automatickeho hladania programov.Kedze mam len stb tuto ponuku som preklikal.
Tv ma vela moznosti pripojenia.Na zadnej stene su 3 hdmi z toho jeden urceny na vstup DVI,2,scart,vstup z PC aj so zvukovym vstupom,kompozitny vstup,LAN konektor a opticky zvukovy vystup na pripojenie k receiveru.
Z bocnej strany je taktiez jeden HDMI,2xUSB z toho 1-spodny na pripojenie ext.HDD,klasicky RGB vstup a slot CI.tv je vyrobene na Slovensku.
Podstavec je ako odliatok zo skla ci z coho to je ale je to velmi dobry napad na rozdiel od plastovych podstavcov.TV sa da otacat okolo vlastnej osi +- asi 20 stupnov.Na prednom paneli je este vpravo dole dotykove ovladanie celeho tv.
Naposledy upraveno uživatelem rudlus: 19-12-2010 v 15:20
Hlavne menu je rozdelene do 7 podmenu od nastavenia obrazu,zvuku,ladenia,nastavenia a pomenovania vstupov az po diagnostiku a aktualizaciu fw.Velmi dobre graficky je tu spracovany podrobny navod aj s fotkami ako a co kde pripojit a ziskat tak max z tohto tv-ponuka nazvana ako Sprievodca HD pripojenim je v poslednej ponuke v hlavnom menu.
CO sa tyka nastavenia samotneho obrazu to tu asi nie je moc potrebne kedze kazdy ma ine a svoje oko a kazdy ma rad ine nastavenia.K tejto teme len podotknem,ze samotne kompletne nastavenia sa daju pozerat zo 4intenzitami podsvietenia alebo pomocou ECO senzoru to nechat na automatike.Ja osoben na bezne pozeranie davam max.usporu a ak si chcem pozriet nieco v HD alebo z HDD tak usporu vypnem.
Zvukove funkcie su na velmi dobrej urovni co sa tyka nastaveni aj ked zvukovo to proste na tu LG plazmu odLewinsona proste nema.Zvuku chybaju basy ktrore je u vyssich medol vyriesene subikom.
TV spracuje ako DD tak aj DTS a to v HD kvalite.Je aj priestorovy zvuk SRS v dvoch nastaveniach-SRS TheaterSound a SRS TruSurround HD.To iste plati aj pri zvorazneni dialogov SRS TruDialog.
TV ma aj moznost jednoducheho PIP-tuner plus jeden zo vstupov.
Media player ma velmi krasnu graficku upravu.Pri prvotnom zvoleni co chceme prehrat sa nam ukaze klasicky strom menu ako na PC.Zatial som skusal len filmy a nenasiel sa zatial ani jeden ktory by mi nesiel prehrat az na dva koncerty pri ktorych nemohol prehrat zvuk.To beriem ako velke plus na rozdiel od inych znaciek ktore prehraju len hudbu fotky a max.nejakedivx a aj to v sd a max.Xx400.
Obraz v mkv neskutocny,zalezi samozrjeme od dat toku ale bez mihuntia oka prehral aj 22gb subor bez jedineho zmrazenia.Daju sa prehravani menit ako format obrazu tak aj zvukova stopa.Titulky som zatial neskusal.
DO dokaze ovladat vsetky funkcie ako vstupom do hlavneho menu ako aj do priamych voleib menu aby clovek nemusel preklikavat.A to aj pocas prehravania s HDD.
Kedze som mal plazmu od LG ktora bola sice velmi kvalitna ale funkcne je tetno Sam uplne niekde inde tak si len zvykam.
Co sa tyka negativ a pozitiv..zatial vidim len pozitiva.Negativne asi len ten zvuk ale v porovnani s tou plazmou.
Az si trochu zvyknem a omakam si vsetko dam vediet .AK treba este nejake info alebo foto velmi rad sa podelim o svoje skusenosti.
Takze zatial len tolko.
Naposledy upraveno uživatelem rudlus: 19-12-2010 v 15:47
Ten fialový efekt při jasném obrazu v pravo v rohu a vlevo dole foto:100_3242.JPG (4 ze 10)
je to dáno slabým signálem?(udajně HD? UPC) nebo se to projevuje i při přímém pohledu na TV z cca 3m? něco jako Glow efekt obrazovky (chápej vlastnost panelu - není to vada!)
a
při větším uhlu pohledu jde obraztovka trochu víc do světlosti nebo skutečně drží jas na stejné hodnotě?(nejde o podání barev a ostrost obrazu jen o dosvit obrazovky)
dík za informace .
to vpravo dole je tien toho cloveka...vlavo dole nevidim nic fialove...a ked uz tak...history hd upc nevysiela len ma pristup k CDP-vysielatel-ten co vypol rush hd
byvam v pivnicnich priestoroch takze cez den je tu prirodzene svetlo len ked je slnko jasne vonku,a ked to fotis pri usporke s modrym svetlom....
asi som mal nafotit nejaky stabilny obraz-foto abo nieco ine...lebo podla rozlicnych scen sa neda porovnat...alebo skusim niekedy tie obrazce testovacie..ale obrazom som bol prijemne prekvapeny...ziadne take vady ako sa pisali ...ze flaky svetle v rohoch,piskanie,brum a podobne...bolo to len taka zakladna laicka recenzia...pre jedneho znameho ktory rozmyslal nad tymto tv...
ale ber do uvahy ze tie bocne su s extremne velkeho uhla z ktoreho nikto pozerat nemoze lebo by bol skoro na urovni linie obrazu...
jo TV a obraz vypadá zatím podle fotek velmi dobře.
a to su fotky len klasickeho hd vysielania...ak by som odfotil takeho mkv 24gb avatara alebo Suboj titanov...ako keby si hral hru na pocitaci....neskutocne..hlavne ten avatar...
keby sa mi nepsr...ta 6000ckova plazma od lg asi by som full hd este dlho nemal...a nemyslel by som si ze signal fullhd na hd ready tv je to naj..xixix
nikto nic???neverim ze tuto telku nikto nema...podelte sa so skusenostami....
Já uvažuji o koupi C630 a nebo C650, ale asi vyhraje C650 kvuli inet TV a inet aplikaci, skoda ze C630 toto nema jinka bych do ni urco sel.
Tak ja som kupil LE46C630 a paci sa mi tato TV. Cierna je ok, clouding som badal po dlhsej dobe uplne minimalny na pravej strane panelu v uplnej tme. Mozno ked tomu vypalim jas tak to bude viac vidiet ale v noci to nema zmysel a cez den to nevidiet.
Prave laborujem s DLNA lebo Samsung software funguje ok ale nerefreshuje automaticky databazu ked pridam subory a s obycajnym WMP dlna to nefunguje uplne korektne...
Ake su moznosti tohto TV so Sammygo? Ak su nejake. Pomohla by urcite aspon Samba na siet. Widgety to by bol uz iny rachot.
Dakujem Vam
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jak připojit tuto TV pro příjem z antény (koaxial).
Musím koupit settopbox nebo má přijímač integrovaný? Co jsem se dočetl, tak by měl být už v TV, ale když připojím kabel přímo do TV, tak mi to nic nenaladí. Přes settopbox naladím vše.
Poradíte prosím někdo, jak nastavit, naladit?
Díky za info
Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)